29/8/12

Εκκληση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ για συμμαχία ενάντια στο «Δουβλίνο 3» Η συνθήκη διατηρεί αναλοίωτη την ευθύνη της χώρας πρώτης εισδοχής

Εκκληση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ για συμμαχία ενάντια στο «Δουβλίνο 3» Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα η προωθούμενη συνθήκη «Δουβλίνο 3», που αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική για την παράνομη μετανάστευση, εξέπεμψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός κάλεσε παράλληλα όλα τα κόμματα, και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, να βοηθήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να δημιουργηθούν συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων.Αφορμή ήταν η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του νομοσχεδίου για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Φύλαξης παράνομων μεταναστών το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης.

«Το ‘'Δουβλίνο 3’', του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το ‘'Δουβλίνο 2'’, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής ''λαθρομεταναστών'' και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις.

Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες».

Ο υπουργός απηύθυνε «θερμή παράκληση, και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς όλα τα κόμματα που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ κατά του ‘'Δουβλίνου 3'’».

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις αρμόδιων φορέων, οι αντιδράσεις και αντιρρήσεις των οποίων εστιάστηκαν, κυρίως, στην ανάληψη από ιδιωτικές εταιρίες της φύλαξης των κρατουμένων μεταναστών.
http://www.tovima.gr/ 

2 σχόλια:

  1. 1) Ποιος τον υποχρεώνει να υπογράψει; Αυτό κάνουμε πάντα. Θεωρούμε τους εαυτούς μας υποχρεωμένους να υπογράψουν ό,τι τους σερβίρουν. Έτσι υπόγραψε ο Σημίτης την "Δουβλίνο ΙΙ".

    2) Τον ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε βοήθεια; Σώθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιά Κυπριακή Δημοκρατία να σε βοηθήσει βρε μειοδότη; Είσαι υπουργός και οφείλεις να κάμεις τα πάντα για το συμφέρον του έθνους. Αυτό επιβάλλει τον αγώνα εναντίον όλων των αντεθνικών μεταναστευτικών συμφωνιών της Ελλάδος για να επαναχαραχθεί μια εθνική μεταναστευτική πολιτική. Δυστυχώς όμως φαίνεται οτι σκοπός είναι να διαλυθεί η Ελλάδα με την δικαιολογία ότι είναι δεσμευμένη προς την Ε.Ε. τον Ο.Η.Ε. το Δ.Ν.Τ. και ούτω καθεξής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.