31/8/12

Σημαντικές εξελίξεις το Σεπτέμβρη για το φυσικό αέριο


sulikiotisΣτο Ισραήλ θα βρίσκεται από την Κυριακή ομάδα εργασίας για να συζητήσει την εισαγωγή φυσικού αερίου ως ενδιάμεση λύση μέχρι την εξόρυξη των κυπριακών κοιτασμάτων δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης. Γνωστοποίησε παράλληλα ότι το Σεπτέμβριο θα υπογραφεί η συμφωνία συνεκμετάλλευσης υδρογονανθράκων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ και επίσης, μετά από δική του πρωτοβουλία, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του, της Ελλάδας και του Ισραήλ με στόχο την προώθηση των ευρύτερων σχεδιασμών δημιουργίας ενεργειακού διαδρόμου προς την Ευρώπη.
Ο κύριος Συλικιώτης είπε ότι θα επεξεργαστούν τις τρεις προτάσεις που υπάρχουν που είναι, η σύνδεση των τριών χωρών με ηλεκτρικό καλώδιο, η σύνδεση με αγωγό φυσικού αερίου μέχρι την Ελλάδα, και η δημιουργία αγωγού από το Ισραήλ στην Κύπρο όπου το φυσικό αέριο θα υγροποιείται και στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην Ελλάδα για από-υγροποίηση και από εκεί στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός εμπορίου γνωστοποίησε ότι κάλεσε σε νέα συνάντηση τα κόμματα για να τα ενημερώσει και τις επόμενες δύο βδομάδες θα ενημερώσει την επιτροπή εμπορίου της βουλής.

Απέρριψε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι είναι στο σκοτάδι, τονίζοντας ότι κάθε δύο μήνες ενημερώνει σε θεσμικό επίπεδο αλλά συχνότερα έχει επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Απηύθυνε έκκληση να αφεθεί το θέμα μακριά από μικροπολιτικές παρεμβάσεις, υποδεικνύοντας ότι η Κύπρος αντιμετωπίζεται με αξιοπιστία από κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρείες, ως αποτέλεσμα του κλίματος συναίνεσης και συνεργασίας που επικράτησε μέχρι τώρα.
http://www.astra.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.