29/8/12

Η Noble Energy Προσπαθεί να Σφραγίσει τη Δεύτερη Γεώτρηση στο Λεβιάθαν

Τεχνικό πρόβλημα έχει εμφανιστεί στην δεύτερη γεώτρηση στο κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ, με τη Noble Energy να προσπαθεί να σταματήσει την διαρροή νερού στο πηγάδι, το οποίο εγκαταλείφθηκε 15 μήνες πριν.Οι εταιρείες που συνεργάζονται για την ανάπτυξη του Λεβιάθαν πρόκειται να δαπανήσουν 60 εκατ. δολάρια για την σφράγιση του πηγαδιού, χρησιμοποιώντας μια φθηνότερη μέθοδο σε σύγκριση με τα 200-300 εκατ. δολάρια που εκτιμούσε αρχικά το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.
Όπως τονίζει η ισραηλινή εφημερίδα Globes, το όλο θέμα δεν αποκλείεται να έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς αν αποτύχει η προσπάθεια σφράγισης, τότε ενδέχεται να υπάρξουν προστριβές μεταξύ του υπουργείου και της κοινοπραξίας.Η δεύτερη αυτή γεώτρηση είχε ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου του 2011 με σκοπό να διερευνήσει τις δυνατότητες παραγωγής του κοιτάσματος. Στις 8 Μαΐου όμως, σε βάθος 4.548 μέτρων, το γεωτρύπανο χτύπησε θύλακα νερού και όλες οι προσπάθειες περιορισμού απέτυχαν με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της προσπάθειας.
Το υπουργείο τόνισε ότι αν αντί για νερό είχε διαρρεύσει πετρέλαιο, τότε στην περιοχή θα συνέβαινε μια καταστροφή αντίστοιχη με εκείνη της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ το όλο ζήτημα αναδεικνύει την σημασία της εποπτείας για αυτού του είδους τις δραστηριότητες στη θάλασσα.
http://energia.gr/article.asp?art_id=61162 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.