31/8/12

Λήξη προθεσμίας για τις αιτήσεις επιστροφής των Βακουφίων στην Τουρκία

Με αφορμή της λήξης της προθεσμίας αυτής, η «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης, που έχει ασχοληθεί με το θέμα, επισημαίνει ότι «το δικαίωμα της ιδιοκτησίας δεν είναι δυνατόν να παραγραφεί και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε καν να χρειάζεται ιδιαίτερη αίτηση για την επιστροφή των κακώς αφαιρεθέντων περιουσιακών στοιχείων των ιδρυμάτων μας».

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ταφάρ», ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων Λάκης Βίγκας, αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα αναφορικά με την επιστροφή των ακινήτων των Βακουφίων, το χρονοδιάγραμμα προχωράει θετικά. Τονίζει, ακόμη, ότι στο μέλλον θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να επιλυθούν τα προβληματικά σημεία.«Σχετικά με τα ακίνητα των Βακουφίων που κατασχέθηκαν υπάρχει προσπάθεια βελτίωσης από το 2003 μέχρι σήμερα. Δεν είναι ένα εύκολο χρονοδιάγραμμα. Η ρύθμιση έγινε καλοπροαίρετα. Τώρα, συμπληρώνοντας το χρονοδιάγραμμα αυτό, θα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον» σημειώνει- μεταξύ άλλων- ο κ. Βίγκας.

«Με την ενέργεια που θα δημιουργήσουν οι επιστροφές θα πρέπει κι εμείς, ως κοινότητες, να καταβάλουμε σοβαρή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων» προσθέτει.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.