29/8/12

Θυσιάζονται οι συντάξεις και σώζονται οι αποδοχές των μάχιμων Ασπίδα για μάχιμους

Φόρμουλα για να σωθούν οι αποδοχές όσων υπηρετούν σε έξι μάχιμες ειδικότητες, την ώρα που θυσιάζονται στον βωμό της τρόικας οι συντάξεις όλων των κατηγοριών
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διονύσης Νασόπουλος 
Στην εξαίρεση από τις μισθολογικές περικοπές για έξι κατηγορίες ενστόλων σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, που λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας, και σε κλιμακωτή μείωση για κάθε άλλη ομάδα (υπόλοιποι ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, διπλωμάτες, γιατροί ΕΣΥ, αρχιερείς κ.ά.), καταλήγει – κατά πληροφορίες – η κυβέρνηση, ενώ επανέρχεται στο τραπέζι η μείωση κατά 30 ευρώ των προνοιακών συντάξεων του ΟΓΑ.

Με τον Πρωθυπουργό να τραβά τη δική του «κόκκινη γραμμή» για τις ανατροπές στα ειδικά μισθολόγια, φαίνεται ότι λύνεται ο γρίφος που απασχολεί το υπουργείο Οικονομικών και προκαλεί έντονες τριβές με τα υπουργεία Αμυνας και Δημόσιας Τάξης. Πρόταση που θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προβλέπει την εξαίρεση από τις περικοπές για έξι κατηγορίες ενστόλων που κατατάσσονται στην πρώτη κλίμακα επικινδυνότητας. Ειδικότερα, από το ψαλίδι προτείνεται να διασωθούν όσοι υπηρετούν σε Υποβρύχια Πολεμικού Ναυτικού, Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ), ΜΑΤ - ΕΚΑΜ , Ομάδες ΔΙΑΣ - Δέλτα - «Ζ» της Ελληνικής Αστυνομίας και οι πιλότοι σε πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
«Εγώ δεν δέχομαι νέες μειώσεις γι' αυτές τις κατηγορίες», αναφέρει ο Πρωθυπουργός σε συνομιλητές του και τη θέση αυτή θα προβάλει στη σημερινή σύσκεψη με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, αλλά και απέναντι στην τρόικα. Κατά τις ίδιες πηγές, για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ενστόλων προβλέπεται αναπροσαρμογή του επιδόματος επικινδυνότητας που λαμβάνουν σήμερα ώστε να αναπληρωθούν οι απώλειες από την κατάργηση του ειδικού μισθολογίου, ενώ στην κυβέρνηση υπολογίζουν στα 90 εκατ. ευρώ το ποσό που πρέπει να εξασφαλιστεί. Σε κάθε περίπτωση, η τύχη των ειδικών μισθολογίων αποτελεί βασικό θέμα στην ατζέντα της σύσκεψης των τριών αρχηγών, που καλούνται ουσιαστικά να συνυπογράψουν τα επώδυνα μέτρα.

 

 

1 σχόλιο:

  1. Ο Σαμαράς δε δέχεται περικοπές στα σώματα ασφαλείας και δέχεται περικοπές στα 500 ευρώ που είναι η σύνταξη του ΟΓΑ ?

    Είναι παράλογο αν ολος αυτός ο κόσμος στραφεί στην Αριστερά τον μοναδικό σύντροφο του εργάτη , του αγρότη και του κάθε αδικημένου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.