28/8/12

Εμπλοκή της Τουρκίας στη στρατιωτική δράση της συριακής αντιπολίτευσης


syriaflag
Την εμπλοκή της Τουρκίας στη στρατιωτική δράση της συριακής αντιπολίτευσης αποκαλύπτει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στήθηκε μυστηριώδες στρατόπεδο στην Αντιόχεια σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Συρία, στο οποίο βρίσκονται 30 Σύριοι στρατηγοί, 500 αξιωματικοί και αστυνομικοί που εγκατέλειψαν τη χώρα τους και συμμετέχουν στον αντιπολιτευόμενο Ελεύθερο Στρατό της Συρίας.
Κάνει επίσης λόγο για έντονη παρουσία πρακτόρων της Μυστικής υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας καθώς και στελεχών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εντός του στρατοπέδου.
Η αποκάλυψη από την εφημερίδα Μιλιέτ έγινε μετά την απαγόρευση εισόδου στο στρατόπεδο σε δύο βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης οι οποίοι επιχείρησαν να το επισκεφθούν.

Λίγες μέρες νωρίτερα στον τουρκικό τύπο δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι καθημερινά Σύριοι αντικαθεστωτικοί που μένουν στο στρατόπεδο περνούν τα σύνορα, κτυπούν κυβερνητικούς στόχους και στη συνέχεια επιστρέφουν στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση Ερντοάν διαψεύδει τις πληροφορίες, ωστόσο Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι η χώρα από μέρος της λύσης του προβλήματος έχει μετατραπεί σε μέρος του προβλήματος.
http://www.astra.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.