30/8/12

Αντιδράσεις από πρόταση της ΔΗΜΑΡ για περικοπή προνομίων αξιωματούχων Βουλής

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σημείωσαν ότι τα στοιχεία που ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με τις προσλήψεις στη Βουλή έχουν δημοσιευτεί στους ετήσιους προϋπολογισμούς και θα ξανασυζητηθούν και τον Οκτώβριο στη συζήτηση του νέου.

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η πρόταση της ΔΗΜΑΡ προς τον πρόεδρο του Σώματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη να περικοπούν τα προνόμια (πρώην και νυν) αξιωματούχων της Βουλής ανάμεσα τους και η δυνατότητα διορισμού μετακλητών υπαλλήλων.
Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας πρότεινε να γίνει συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την άποψη του κ. Πολύδωρα συντάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος επέρριψε ευθύνες για το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη κατά του Κοινοβουλίου σε μέσα ενημέρωσης αλλά και σε 20-30 βουλευτές που, όπως είπε, περιφέρονται στα κανάλια προσθέτοντας ότι το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμένει αιχμάλωτο τους.

«Γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού που πολλές φορές οδηγείται σε απόγνωση από αποφάσεις οι οποίες παίρνονται λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών»,τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης σχολίασε και το αίτημα της ΔΗΜΑΡ να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τις προσλήψεις στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν δέχομαι το τσουβάλιασμα όλων. Στα 10,5 χρόνια που ήμουν πρόεδρος της Βουλής, από 726 που ήταν οι υπάλληλοι της Βουλής όταν έφυγα, έφθασαν στους 840. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι έχει γίνει, ας κατατεθούν τα στοιχεία για να μάθουμε όλοι».

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ απασχόλησε και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στενοί συνεργάτες του οποίου σημείωσαν ότι τα στοιχεία που ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά έχουν δημοσιευτεί στους ετήσιους προϋπολογισμούς της Βουλής και θα ξανασυζητηθούν και τον Οκτώβριο στη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού που θα γίνει. «Πέραν αυτού όλοι οι βουλευτές έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα στοιχεία και ο κ. Μεϊμαράκης ήδη έδωσε σχετική εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να συνδράμουν στους βουλευτές. Ο αριθμός των μετακλητών αυξομειώνεται», πρόσθεσαν.

Τέλος αίσθηση προκλήθηκε από την αναφορά των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής είχε τη δυνατότητα να προσλαμβάνει 64 υπαλλήλους, ορισμένοι εκ των οποίων δημοσιογράφοι, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων και χωρίς να δημοσιεύονται στο ΦΕΚ. Λίγο αργότερα, ωστόσο, στελέχη της ΔΗΜΑΡ παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για λάθος και διευκρίνιζαν ότι οι εν λόγω 64 προσλήψεις έγιναν άπαξ, το 1997, που ίσχυσε η ρύθμιση για μονιμοποίηση εργαζομένων που είχαν υπηρετήσει ως μετακλητοί και επαναλήφθηκε το 2009, οπότε αυξήθηκε ο αριθμός τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.