31/8/12

Σε άδειες κερκίδες οι εορτασμοί στα κατεχόμενα για την «ημέρα της νίκης»

Με την επισήμανση ότι τα τελευταία 4-5 χρόνια το ενδιαφέρον του κόσμου για τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχει ατονήσει σε μεγάλο βαθμό, η «Γενί Ντουζέν» αναφέρεται σήμερα στους εορτασμούς στα κατεχόμενα για την 90η επέτειο της «ημέρας της νίκης», γράφοντας ότι η στρατιωτική παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία πολιτών και η εξέδρα των «επισήμων» ήταν σχεδόν άδεια.
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν χθες στα κατεχόμενα διάφορες εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία της 90ης επετείου της 30ης Αυγούστου, κατά την οποία οι Τούρκοι γιορτάζουν την «ημέρα της νίκης» (1922) όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ νίκησε τα ελληνικά στρατεύματα στο Αφιόν Καραχισάρ. Οι εκδηλώσεις άρχισαν με τα συγχαρητήρια που δέχθηκε ο διοικητής των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, στρατηγός Ισμαίλ Σερντάρ Σαβάς, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Φαζίλ Κουτσιούκ στην κατεχόμενη Λευκωσία. Στους εορτασμούς παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Ντερβίς Έρογλου, ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής Χασάν Μποζέρ, ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κουτσιούκ, στρατιωτικοί, «βουλευτές» και «υπουργοί».
Για πρώτη φορά φέτος η «ημέρα της νίκης» της 30ης Αυγούστου γιορτάστηκε και στην τουρκική Πρεσβεία της Μόσχας.http://alithia.com.cy/el/news/12/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.