27/10/12

Αποθέματα για τουλάχιστον 250 - 300 χρόνια Στα 60 τρισ. κυβικά πόδια υπολογίζεται το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης.
Λευκωσία: Στα 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανέρχονται συνολικά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, εκτιμά ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης.Μόνο στο τεμάχιο 12, τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.Ο κ.Κασίνης, μιλώντας στο ΡΙΚ από το Ισραήλ, είπε ότι τα κοιτάσματα στο τεμάχιο 12, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 με 300 χρόνια.


Η συνολική αξία του τεμαχίου Αφροδίτη υπολογίζεται σε 350 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το καθαρό κέρδος μόνο για το συγκεκριμένο τεμάχιο, αν αφαιρεθεί το κόστος ανόρυξης και εκμετάλλευσης, ανέρχεται στα 86 δισεκατομμύρια.Η συνολική αξία των τεμαχίων στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχεται σε δύο τρισεκατομμύρια, ένα δισεκατομμύριο ευρώ.Το καθαρό κέρδος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800 δισεκατομμύρια.Και οι δύο εκτιμήσεις αφορούν μόνο το φυσικό αέριο.Σε σχέση με τη δεύτερη γεώτρηση στο τεμάχιο 12, αναμένεται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2013.Ο Σόλων Κασίνης εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχει και πετρέλαιο.Θα γίνει, είπε, γεώτρηση σε βάθος επτά χιλιομέτρων και θα διαφανεί πόσο πετρέλαιο υπάρχει.
http://www.philenews.com/

3 σχόλια:

  1. Όλα θα εξαρτηθούν από την διαχείρηση του φυσικού μας πλούτου.

    Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν υδρογονάνθρακες πολλοί στην Κύπρο ανυσηχούσαμε και ανυσηχούμε οτι η πολιτική μας ηγεσία θα τα κάνει θάλασσα. Ε λοιπόν φαίνεται οτι είχαμε δίκαιο διότι άρχισε να ξεπροβάλλει ο τρόπος με τον οποίο θα ξεπουληθεί ο φυσικός πλούτος της νήσου. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου πασχίζει να μας σύρει στα χέρια της τρόικα, με την υποστήριξη της πλειοψηφίας του λαού, και ενώ δεν έχει υπογραφεί ακόμη μνημόνιο κάποιοι λένε οτι ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο και τρίτο μνημόνιο.
    Επίσης ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που υπονοούν την συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ με τους Τούρκους ούτως ώστε να κλείσει το κυπριακό κατ' αυτό τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τον Τουρκoφασιστα τιποτα δεν εχουμε να μοιρασουμε. Το αντιθετο, χρωσταει, και τιποτα αλλο εκτος της απολυτης εξουδετερωσης του ειναι απαραδεκτο.

    - Ianus, "Where lying and ignorance are involved, there can be no glimmer of hope for peace and co-existence whatsoever! 1"
    Reader comment on item: Rampaging Islamists

    in response to reader comment: Trip to Chios, a glimmer of hope for peace and coexistence
    http://www.danielpipes.org/comments/199325

    - Ianus, How about Turkish terrorists and supporters of terrorists like Erdogan ? (a third attempt)
    http://www.danielpipes.org/comments/200050

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκλονιστική η περιγραφή της σφαγής της Χίου από τον φιλέλλην Howe.

    Καμία φιλία με τους Τούρκους, καμία συνεργασία σε κανένα επίπεδο. Αμυντική θωράκιση και προετοιμασία για υπεράσπιση των ελευθέρων ελληνικών εδαφών και κατάκτηση των κατεχομένων ελληνικών εδαφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.