27/10/12

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η δημιουργία ή μη ΕΟΖ στη Θράκη

-Στα μαχαίρια συμπολίτευση και αντιπολίτευση της Περιφέρειας ΑΜΘ με φόντο τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ φτάνει το ζήτημα της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Θράκη, με τη συμπολίτευση και αντιπολίτευση να ανταλλάσουν πυρά τα τελευταία 24ώρα για το εν λόγω θέμα.


Ήδη την Πέμπτη ζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή μελέτη με θέμα τη δημιουργία ΕΟΖ στην περιοχή, η οποία θα επιχειρηματολογήσει υπέρ της δημιουργίας ή μη Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Το θέμα μεταφέρθηκε ωστόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κο Άρη Γιαννακίδη να επισημαίνει πως εκεί το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά.



«Για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη γεωγραφική οικονομία της περιοχής, πρέπει να υπάρχει συναίνεση της κοινωνίας», επεσήμανε ο κ. Γιαννακίδης, δηλώνοντας ότι έχει πλήρη γνώση των αντιδράσεων που υπάρχουν στο ενδεχόμενο δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και πως «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

Αυστηρή κριτική στον Περιφερειάρχη και τον συνδυασμό της συμπολίτευσης άσκησε η αντιπολίτευση της Περιφέρειας ΑΜΘ η οποία έκανε λόγο, σε καυστική ανακοίνωσή της, για «αθόρυβη αλλά σταθερή προώθησης της δημιουργίας ΕΟΖ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», κάτι που απέκρουσε ο κος Γιαννακίδης λέγοντας πως «αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας». 

Αντιδρά η τοπική κοινωνία!
Ιδιαιτέρως αρνητική παρουσιάζεται στο σύνολό της μέχρι και σήμερα η τοπική κοινωνία στη δημιουργία ΕΟΖ στην περιοχή και την επιβολή ενός τέτοιου οικονομικού καθεστώτος, με πολλές φωνές, τόσο από συλλογικούς φορείς όσο και από μεμονωμένους πολίτες, να κάνουν λόγο για προσπάθειες γκετοποίησης της ευρύτερης περιοχής. 

Πρόσφατα τόσο ο πρόεδρος των Αν. Ελλήνων κος Πάνος Καμμένος όσο και ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ κος Δημήτρης Καζάκης μιλώντας στο ThrakiToday.com έκαναν λόγο για ενέργειες που θα οδηγήσουν στην Κοσσοβοποίηση της περιοχής, την κοινωνική εξαθλίωση των κατοίκων και τη δημιουργία μιας “μαύρης τρύπας” για την παγκόσμια οικονομία.
http://www.thrakitoday.com/2012/10/blog-post_8267.html 

1 σχόλιο:

  1. Έλληνες της Θράκης ετοιμαστείτε για σύγκρουση με το ανθελληνικό κράτος των Αθήνων το οποίο σας σπρώχνει εις τας αγκάλας των Τούρκων μέσω τρόικας, τουρκικού προξενείου και αμερικανικού. Μην εγκαταλείψετε τους εαυτούς σας, πολεμήστε τους γεννίτσαρους και τους προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.