16/10/12

ΕΕ: Κυρώσεις σε όλους τους υπουργούς της συριακής κυβέρνησης

Τέλος η Ευρώπη για του σύριους βουλευτές Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε σε όλους τους υπουργούς της συριακής κυβέρνησης να ταξιδεύουν στις χώρες-μέλη της και πάγωσε τα περιουσιακά τους στοιχεία σε αυτές, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις που αποφάσισαν χθες οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών κατά της Συρίας. Η ΕΕ αποφάσισε επίσης "να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε πρώην υπουργούς της συριακής κυβέρνησης με το σκεπτικό ότι μπορεί να έχουν ακόμα σχέση με το καθεστώς και με τη βίαιη καταστολή σε βάρος του πληθυσμού".
Μεταξύ των προσώπων που πλήττονται από τις νέες κυρώσεις είναι ο Σουλεϊμάν Μααρούφ, ένας επιχειρηματίας με βρετανικό διαβατήριο, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΕ "πρόσκειται στην οικογένεια του Μπασάρ αλ Άσαντ και υποστηρίζει το συριακό καθεστώς" και η σύζυγος του εξαδέλφου του Άσαντ, Ραμί Μαχλούφ, ο οποίος θεωρείται ως ο "κύριος χρηματοδότης του καθεστώτος".

Σύμφωνα με την ΕΕ, η σύζυγός του, Ράζα Οτμάν, "συνδέεται με το συριακό καθεστώς και ευνοείται από αυτό". Συνολικά η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις σε 181 φυσικά πρόσωπα και 54 νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.capital.gr/

3 σχόλια:

  1. Όταν λένε υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ είναι και ο δικός μας μέσα. Αυτό για να διευκρινιστεί σε ορισμένους αναγνώστες μας που θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι ουδέτερη, χωρίς να τονίσω και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ...
    Στις ίδιες διαβουλεύσεις φαντάζομαι ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα συζήτησε και τη υποδοχή των 20.000 Σύρων προσφύγων που "δεν μπορεί πια να φιλοξενήσει η Τουρκία"... γιατί δεν έχει ούτε χώρο ούτε υποδομή -λέμε τώρα!!

    Να υπενθυμίσω για όσους το ξεχάσαν -η απλώς το αγνοούν- ότι η (σήμερα)μαρτυρική Συρία είχε δεχτεί μεταξύ 1 και 2 εκ. πρόσφυγες από τη Τουρκιά την εποχή των γενοκτονιών των Χριστιανών του 1915. Μήπως αυτοί οι Σύροι είχαν τότε καλύτερη υποδομή και χώρους από τη σημερινή Τουρκία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδέτερη σίγουρα δεν είναι Κριστιάν,αλλά απο αυτό που κάποιοι ετοιμάζουν εδώ και καιρό για την ευρύτερη περιοχή,καλά θα κάνουμε να κρατήσουμε αποστάσεις.Και έχουμε πολλούς λόγους για να το κάνουμε αυτό.

    Τώρα,τη γνώμη μου για τη σημερινή κυβέρνηση και τον Αβραμόπουλο,νομίζω τη γνωρίζεις.

    Άλλη μια φουρνιά απο πολιτικούς μαριονέτες είναι,και τίποτα περισσότερο,ελπίζω μόνο να είναι η τελευταία του είδους.

    ΥΓ
    Και η Συρία με τη σειρά της απολαμβάνει τους καρπούς της φιλίας με τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Χρήστο
    Ένα άρθρο από mainstream media για τη κατάσταση που επικρστεί στη Συρία μετά από τα διαδοχικά εμπάργο:

    http://www.centpapiers.com/syrie-les-sanctions-economiques-assassinent-le-peuple-syrien-uniquement./110191

    Όχι βέβαια ότι είναι καλύτερα εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.