27/10/12

Η Τουρκία αρνείται πως έκλεισε τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες

Οι τουρκικές Αρχές δεν κλείνουν τα σύνορα και δεν εμποδίζουν τη ροή προσφύγων από τη Συρία, ανακοίνωσε η Πρεσβεία της Τουρκίας στο Λονδίνο. «Εξακολουθούμε να καθοδηγούμαστε από την πολιτική των ανοικτών θυρών, κανένας περιορισμός δεν υπάρχει, - είπε ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας.

Νωρίτερα η οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch είχε κατηγορήσει την Τουρκία ότι έκλεισε τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες και ότι παραβιάζει το δικαίωμά τους στην απόκτηση ασύλου. Η οργάνωση παρουσίασε πειστικές αποδείξεις ότι πάνω από 10 χιλιάδες Σύροι δεν μπορούν να περάσουν στην Τουρκία καθώς το τουρκικό καθεστώς απο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου επιτρέπει σε πολύ περιορισμένο αριθμό προσφύγων απο την Συρία να εισέρχεται στην Τουρκία μέσω των σημείων διέλευσης με προτεραιότητα στα ιατρικά περιστατικά.

Η Τουρκία σταδιακά μεταφέρει τους προσφυγικούς καταυλισμούς πρός το εσωτερικό της επικαλούμενη λόγους προστασίας των αμάχων , στην πραγματικότητα λόγους εσωτερικής ασφάλειας.

H οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch κάλεσε και τις Ιρακινές αρχές να πράξουν το ίδιο να επιτρέψουν ρην είσοδο στο Ιράκ σε όσους πρόσφυγες απο την Συρία το επιθυμούν.Καλεί την διεθνή Κοινότητα να αυξήσει την αρωγή της προς την Τουρκία η οποία και φιλοξενεί πάνω απο 100,000 σύρους πρόσφυγες 
http://greek.ruvr.ru/
/www.hrw.org/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.