10/6/13

Τουρκία: Ολοκληρώνεται άμεσα η “στρατιωτική Silicon Valley”

Μπορεί η Τουρκία να βρίσκεται εν βρασμώ λόγω των συνεχόμενων συγκρούσεων πολιτών με τις αστυνομικές δυνάμεις, εντούτοις το κράτος συνεχίζει να λειτουργεί και να υλοποιεί τα σχέδιά του. Ένα από αυτά είναι η δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στην Κωνσταντινούπολη, προσανατολισμένου στην αμυντική βιομηχανία. Η έναρξη λειτουργίας του θα γίνει εντός του Αυγούστου. Σκοπός του πάρκου αυτού είναι να συγκεντρωθούν οι εταιρείες σε ένα χώρο, μαζί με τους επιστήμονες, τα πανεπιστήμια και αντίστοιχες ξένες εταιρείες του εξωτερικού, ώστε να επωφεληθούν από τις υποδομές και τη γειτνίασή τους, προωθώντας συνεργασίες.

Δημοσίευμα της Hurriyet Daily News φιλοξενεί τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του Teknopark Istanbul, Τουργκούτ Σενόλ. Όπως τονίζει, το πάρκο θα είναι εμβαδού 950.000 τ.μ., με τμήμα του να είναι εντός του αεροδρομίου Σαμπιχά Γκιοκτσέν. Θα μπορεί να φιλοξενεί 30.000 άτομα, 1.000 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, 18 πανεπιστήμια, με στόχο να έχει κύκλο εργασιών 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.
Ο Τ. Σενόλ δήλωσε πως ήδη έχουν υπογραφεί συμβόλαια με 100 εταιρείες για τη μεταφορά τους εκεί. Οι τομείς στους οποίους θα δοθεί βάση θα είναι η αεροδιαστημική βιομηχανία, η ναυτιλία, η ηλεκτρονική, η πληροφορική, η νανοτεχνολογία, η ενέργεια, η αυτοκινητοβιομηχανία, τα συστήματα αυτοματισμού και η ρομποτική. Η κύρια προτεραιότητα βέβαια, θα είναι η αμυντική βιομηχανία. Κύριοι μέτοχοι του Τεχνολογικού Πάρκου Κωνσταντινούπολης είναι το Υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Πόλης.
Για τις εταιρείες που θα έχουν έδρα εκεί, με δραστηριότητα στην έρευνα και τεχνολογία, και τη δημιουργία λογισμικού, θα υπάρχει απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος και την εταιρική. Επιπλέον, σε όλες τις εταιρείες θα προσφέρεται έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος και δωρεάν παροχή συμβουλών.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.