26/1/19

Εκτός από τη Μακεδονία σκότωσαν και τη Δημοκρατία - Όχι, δεν πούλησε τη Μακεδονία η Δημοκρατία, η αριστερή Ολιγαρχία την πούλησε

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 35,46 % των εκλογέων που προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν. Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 56,16 %, με μια απλή αναγωγή προκύπτει ότι η κυβέρνηση σήμερα, στην ιδανική περίπτωση που δεν έχει καμία φθορά, αντιπροσωπεύει το 19% του συνόλου των Ελλήνων ψηφοφόρων. Αν δε ληφθεί υπ’ όψιν ότι στις δημοσκοπήσεις η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 54%, τότε δικαιούμαστε να πούμε ότι η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% των Ελλήνων ψηφοφόρων. Για όσους ενδεχομένως θα ήθελαν να προσμετρήσουμε στην αντιπροσωπευτική δυναμική της κυβέρνησης τα… ρετάλια, με την πολιτική έννοια, που την συναπαρτίζουν, είναι τέτοια η απαξίωσή τους στην ελληνική κοινωνία, που είναι ζήτημα αν αντιπροσωπεύουν όλοι μαζί μερικές χιλιάδες ψηφοφόρους.
Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν, που αντιπροσωπεύει το 10% του ελληνικού λαού, χωρίς να εξασφαλίσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης σε επίπεδο κομμάτων και κοινωνίας, όπως επιβάλλεται για ένα μείζον εθνικό θέμα, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος, υπέγραψε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και την έφερε στη Βουλή, όπου αναμένεται να υπερψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς πρόθυμους (το άρθρο γράφεται το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία στη βουλή).
Οι Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις και από τη συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν εναντίον της συμφωνίας αλλά και από την ισχνή συμμετοχή στις εκδηλώσεις, που γίνονται υπέρ της συμφωνίας, έχουν δείξει με κάθε τρόπο που επιτρέπεται από το πολιτικό μας σύστημα, ότι είναι εναντίον της συμφωνίας. Το 70% των Ελλήνων είναι εναντίον της συμφωνίας, ενώ εκείνοι που είναι σαφώς υπέρ, δεν ξεπερνούν το 10%.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: Από πού αντλεί νομιμοποίηση η κυβέρνηση και φέρνει αυτήν την συμφωνία προς κύρωση, η οποία συμφωνία δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις για δεκαετίες και… αιώνες, αφού δεν έχει όριο λήξης και απαγορεύεται να αναθεωρηθεί (!), λες και πρόκειται για ένα νέο «θείο βιβλίο», μια καινούργια Αγία Γραφή; Από πού αντλεί νομιμοποίηση η κυβέρνηση και φέρνει προς κύρωση μια συμφωνία που αναγνωρίζει μια ανύπαρκτη γλώσσα και εθνότητα, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην εθνική μας ταυτότητα και δημιουργώντας συνθήκες για την εμφάνιση μιας «εθνικής μακεδονικής» μειονότητας στην ελληνική επικράτεια, που αργά ή γρήγορα θα επιδιώξει να απελευθερώσει τη «Μακεδονία του Αιγαίου»;
Δεν μπορεί, οι ίδιοι θα πρέπει να θυμούνται τα πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη για την «ανάγκη απελευθέρωσης των Μακεδόνων από τους Έλληνες», για την ανάγκη δημιουργίας της «Ενιαίας και Ανεξάρτητης Μακεδονίας».
Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, αλλά και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, θήτευσαν στις τάξεις του ΚΚΕ και κάτι θα έχουν ακούσει για τις παλιές πολιτικές του κόμματος αυτού και τα προαναφερθέντα πρωτοσέλιδα.
Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα το ΚΚΕ έχει αλλάξει θέση και δηλώνει ότι «δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα», ενώ αυτοί που το έχουν εγκαταλείψει την έχουν αναγνωρίσει, ερήμην του ελληνικού λαού και κόντρα στα εθνικά μας συμφέροντα.
Το εξωφρενικό είναι ότι αυτή η ισχνή μειοψηφία, που πρέπει να ομολογήσουμε ότι κυβερνά νομότυπα την Ελλάδα -και λέμε νομότυπα γιατί αυτά που έγιναν με τα πολιτικά ρετάλια που στηρίζουν την κυβέρνηση μπορούν να ενταχθούν στα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και αποστασίες- έχει το θράσος να κατηγορεί τους πολίτες επειδή διαμαρτύρονται για τη συμφωνία.
-Ύβρεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εναντίον των διαδηλωτών, 
-αισχρή προπαγάνδα αμαύρωσης των κινητοποιήσεων και των συλλαλητηρίων, 
-ιδεολογική τρομοκρατία από συμμορίες στρατευμένων και αμειβόμενων τρολς του ΣΥΡΙΖΑ, 
είναι τα όπλα αυτής της ισχνής αντιδημοκρατικά φερόμενης μειοψηφίας, εναντίον των Ελλήνων πολιτών, που είναι αποκλεισμένοι από παντού και προσπαθούν να εκφράσουν την αγωνία τους για μια απόφαση που δεν βρίσκει σύμφωνο το 70% του ελληνικού λαού.
Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο, κατηγορούν τους πολίτες που διαμαρτύρονται, αφού δεν έχουν κανένα άλλο μέσο να εκφραστούν και να δηλώσουν τη βούλησή τους, κατηγορούν τους πολίτες με αισχρούς χαρακτηρισμούς, όπως φασίστες, ακροδεξιοί, όχλος κλπ, χαρακτηρισμούς τους οποίους προφανώς δανείζονται κοιτάζοντας τους εαυτούς τους στον καθρέφτη.
Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, πέραν του ότι συνιστούν μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη δημοκρατική εκτροπή, αποκαλύπτουν και τις αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο αντί για δημοκρατία, έχει καταντήσει ένα στυγνό ολιγαρχικό σύστημα, που δίνει τη δυνατότητα σε στυγνούς αντιδημοκράτες να αποφασίζουν ερήμην του λαού.
Με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ακυρώνεται ο Μακεδονικός Αγώνας και προδίδονται εθνικοί αγώνες δεκαετιών που δόθηκαν για τη Μακεδονία.
Αυτά που έχουμε να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια, θα θυμίζουν εφιάλτη.
Και μια που αναφέραμε αυτή τη λέξη, να πούμε στους αναγνώστες μας ότι ο Εφιάλτης (- 461 π.Χ.), γιος του Σοφωνίδη, ήταν διαπρεπής πολιτικός στην αρχαία Αθήνα, μέντορας του Περικλή και πολύ σημαντικός νομοθέτης.
Ένας άλλος Εφιάλτης, γιος του Ευρυδήμου, ήταν εκείνος που υπέδειξε στους Πέρσες τη στενή διάβαση που οδηγούσε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από 'κει τους Πέρσες, για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.).
Μετά από αυτήν την πράξη, το όνομα Εφιάλτης αμαυρώθηκε και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από κανέναν Έλληνα, αφού κατάντησε να είναι συνώνυμο της προδοσίας.
Οι βουλευτές που ενέκριναν με την ψήφο τους αυτό το έκτρωμα, αυτήν την προδοτική συμφωνία, θα μπουν σε έναν κατάλογο και τα ονόματά τους θα μείνουν ανεξίτηλα στην εθνική μνήμη για πάντα. Είναι οι νέοι «Εφιάλτες» που σκότωσαν τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία.

52 σχόλια:

  1. Built by Israël between 2013 and 2015 close to Tirana, the secret town of Manza is the military base for the People’s Mujahedin in Albania.

    Αυτη ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα πληροφορια και ειπα να σας την μεταφερω......

    https://www.voltairenet.org/article204804.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ η ελληνική μετάφραση:
      https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/01/blog-post_427.html

      Διαγραφή
  2. Εφιάλτης ο Ευρυδήμου
    Από τη Βικιπαίδεια

    Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας, γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που οδηγούσε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από 'κει τους Πέρσες, για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.).

    Για την κυκλωτική κίνηση των Περσών, επιλέχθηκαν οι 10.000 επίλεκτοι φρουροί του βασιλιά, γνωστοί και ως "Αθάνατοι", με αρχηγό τους τον Υδάρνη. Οι Πέρσες ακολούθησαν τον Εφιάλτη με τη δύση του ηλίου. Όλο το βράδυ ακολούθησαν το μονοπάτι που τους οδηγούσε ο Έλληνας προδότης. Το όνομα αυτού του στενού περάσματος ήταν Ανοπαία Ατραπός και, επειδή και οι ελληνικές δυνάμεις του βασιλιά Λεωνίδα γνώριζαν την ύπαρξη του, είχαν θέσει ως φρουρούς του περάσματος 1.000 Φωκείς.

    Οι Πέρσες απώθησαν τους Φωκείς και κύκλωσαν τους Έλληνες. Ο Εφιάλτης είχε εκπληρώσει το ρόλο του. Για τη πράξη του αυτή ο Πέρσης αυτοκράτορας του έδωσε μια μεγάλη χρηματική ανταμοιβή. Όταν οι Πέρσες νικήθηκαν και έφυγαν από την Ελλάδα, η Δελφική Αμφικτυονία, τον επικήρυξε έναντι χρηματικής αμοιβής και γι' αυτό ο Εφιάλτης κατέφυγε στη Θεσσαλία. Όταν έπειτα από χρόνια γύρισε στην πατρίδα του, Αντίκυρα, δολοφονήθηκε. Ο άντρας που τον σκότωσε ήταν ένας Τραχίνιος, ο Αθηνάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον Ηρόδοτο τον αναγνώρισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημερα ειναι αλλη μια καταμαυρη μερα πενθους για τη χωρα μας. Δε θα μας συγχωρησουν ποτε τα παιδια μας, για αυτη τη προδοσια.
    Εμεις πρεπει αμεσα να ξεκινησουμε τον αγωνα, ωστε να καταργησουμε το εκτρωμα, που υπεγραψε αυτη η ανθελληνικη και προδοτικη ομαδα, που παριστανει τη κυβερνηση, αλλα ειναι μια αυταρχοφασιστικη χουντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ είστε λάθος κ. Σάββα διότι οι πρωκτυπουργοί μας , οι δημαρχαίοι μας, οι δημοσιοκάφροι μας , τα εκκλησιαστικά λαμόγια μας , τα λαμόγια του δικαστικού μας κυκλώματος και τέλος όλα τα λαμόγια της φυλής των Μασάει, κλπ. Όταν είσαι λαμόγιο α΄τάξεως και έχεις τη... θέση στην ιεραρχία της λαμογιοκρατίας, φτιάχνεις τη δικιά σου ιστορία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Τη Μακεδονία την πούλησαν χρόνια τώρα οι τύποι με το... λαμόγελο δεν ξέρουν απλά απ' έξω ανακατωτά και πρακτικά τα λήμματα του Α και Β τόμου, του διεθνούς δημοσίου δικαίου ναούμ , αλλά είναι σε θέση να περνάνε και νέα λήμματα! Και τι λήμματα... Κάθε τελευταίο λήμμα αποτελεί την τελευταία λέξη στην εθνική ανοησία των 3Ε Ελλάς Ελλήνων Τηλεθεατών Πάμε για ακόμα ένα συλλαλητηριάκι πατριώτες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καλεντερίδη δυστυχώς την Μακεδονία την πούλησαν και πολλοί που σήμερα είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών οι οποίοι το 2015 ψήφισαν ένα κόμμα που είχε πολύ «χαλαρές» θέσεις στο ονοματολογικό ζήτημα. Ξέχασαν τα εθνικά θέματα και ψήφισαν για μια την «αλλαγή» που αυτή την αλλαγή την είδαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι είναι, άμα ξεχνάς τα εθνικά θέματα θα σε ξεχάσουν και αυτά. Εδώ σε αυτό το ιστολόγιο μπήκε ο πίνακας με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στους νομούς της Μακεδονίας. Σχεδόν σε όλους πήρε ποσοστά άνω του 30%. Τώρα για 3-4 βουλευτές διαφορά κερδίζουν οι προδότες και περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών. Την σημερινή μέρα ολοκληρώνεται μια εθνική τραγωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Xarilae,
      When was the last time Greeks voted based on issues important to them and where the candidates stand? NEVER.

      Διαγραφή
  6. Ευτυχως που τωρα δεν θα χρειαστει να ανατραπει η συμφωνια των Πρεσπων..αλλα θα χρειαστει κατι οριστικο για ολα : η πληρης διαλυση των Σκοπιων.....!!!
    Δοξα τω θεω....αυτο ειναι το μελλον...και ο στοχος πια ολων....Πληρης διαλυση στα παντα ...Απο μορφωμα σε ...αμορφη μαζα....Κι ετσι θα γινει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και όμως αγαπητοί υπάρχει απάντηση:"Της αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά
    της αμύνης το καπέλο έφερε το Βενιζέλο, της αμύνης το σκουφάκι έφερε το Λευτεράκη".
    Ας διώξουμε και σήμερα το "Βασιλιά" και ας φέρουμε το "Βενιζέλο". Ψηλά το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εικαζεται οτι ο Βασιλευς , θα επανελθει μετα απο απαιτηση του λαου.Τωρα τινος λαου, ειναι αγνωστο μεχρι στιγμης.Αγνωστο και το μελλον.
      Λαβοντας υ ποψιν την ολη κατασταση, ο στοχος μας ως κατοικοι της Ελλαδος πρεπει διευκρινιστει τροποποιηθει.
      Προσαρτηση των εδαφων της γεωγραφικης Μακεδονιας στο Ελληνικο κρατος το συντομωτερο δυνατον.Εαν δεν γινει τουτο, τοτε υπαρχει πραγματικος κινδυνος να υφαρπαξει η Βουλγαρια μερος σκοπιων(πριν η μετα την διαλυση των) κατερχομενη σφοδρα στον Θερμαικο.Αυτο ειναι και το πραγματικο προβλημα. Οχι το σημερινο.
      Για τους προδοτας τα δεοντα.
      Εαν υπαρχουν αναστολες , καθοτι τυχον ερμηνειες θρησκειων το απαγορευουν, οι απραγες ας μεινουν απραγες και οι πραξαντες ας πραξουν τα δεοντα.
      Και επι τη ευκαιρεια
      Οι μη ψηφισαντες σε εκλογες, απαγορευεται να μετεχουν σε οποιαδηποτε πορεια.
      Οι πορειεσ να εγκρινονται βασει πρωτοκολλου.
      Και η σειρα ερχεται.

      Διαγραφή
  8. Δυστυχως σημερα προδωθηκε η Μακεδονια και σκοτωθηκε η Δημοκρατια στην Πολη που τη γεννησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλό το σχόλιο του κ. Χαρίλαου.

    Εις γνώσιν και συμμόρφωση όλων των δεξιών που απλα για να φύγει η Νέα Δημοκρατία ενώ υπηρχαν και υπάρχουν σοβαρές επιλογές (αφού δεν ήθελαν νου ΔΟΥ) ψήφιζαν ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ...
    Ψήφιζαν από δηλωμένους νοσταλγούς των ναζί και αντιχριστιανούς μέχρι δηλωμενους εθνομηδενιστες ΕΠΙΣΗΣ αντιχριστιανούς (βλέπεις εκει τα άκρα συγκλίνουν).

    Μια διαπίστωση "κρίμα για τη Μακεδονία" ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.
    Πρέπει να δωθούν εξηγήσεις.

    Δημοκρατία ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ (δεν θέλω να μιλήσω ανοικτά...) ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ. Σπιτάκι τους πάνε αυτοι που έχουν ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ θα πάνε και αυτοί που βάζουν σε περιπέτειες ενα έθνος; ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΗΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΑΝ ΜΕΊΖΟΝ ΘΕΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ μετά από μια 10ετια μνημονίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αδερφέ Ρωμιέ (!!!!), για τη σύγκλιση των άκρων, θα αναφέρεσαι φαντάζομαι στο χειροκροτημα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Δενδια.....κρίμα, που μας παροτρύνατε όλοι σας ότι: (αντιγραφή από μέηλ ρωμιών )" Ἡ Ρωμηοσύνη θά ἔχει τήν δική της φωνή στό ἑλληνόφωνο αὐτό κοινοβούλιο. Θά ἀκούει ἐπιτέλους ὁ κάθε γραικῦλος βουλευτής γιά τήν Ἱλιαδορωμέηκη Παράδοσή μας.όταν μπήκε ο Ζουράρις.... όχι λοιπόν υποδείξεις......

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και δεν αναφέρομαι στον Δένδια.
      Αν κάποιον δεν τον εκφράζει η Νέα Δημοκρατία , υπάρχουν σοβαρές δεξιόστροφες , κεντρώες πατριωτικές επιλογές ώστε η ψήφος του να πιάσει τόπο και να μην καταλήξει μια επικίνδυνη ψήφος όπως αποδείχθηκε εκ των γεγονότων.

      Αναφέρομαι σε ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ψήφους προς δηλωμένους νοσταλγούς των ναζί και αντιχριστιανούς
      μέχρι δηλωμενους εθνομηδενιστες ΕΠΙΣΗΣ αντιχριστιανούς
      (βλέπεις εκει τα άκρα συγκλίνουν )


      ΑΝ ΔΕ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ...
      Δεν είναι ανάγκη να φέρουμε και νοσταλγούς των ναζί στην εξουσία για να δούμε τι θα κάνουν... έλεος...

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ Σάββα Καλεντερίδη.
    Όταν κάποτε οι πολιτικοί μας ορκιζόταν στο Ευαγγέλιο του Κυρίου μας, αισθανόταν κάποιο δέος , αισθανόταν πόσο μικροί είναι μπροστά στον Θεό .
    Πάραυτα πολλοί έκαναν τις λαμογιές τους αλλά οι περισσότεροι είχαν κάποιο φόβο Θεού.
    Αυτοί που κυβερνούν σήμερα , που ορκίστηκαν;
    Δεν θέλω να εκχυδαΐσω το σοβαρότατο αυτό Blog και να πω που.
    Αυτοί οι σημερινοί κυβερνόντες δεν έχουν κανέναν φόβο Θεού αφού δεν πιστεύουν στον Θεό αλλά τον Μαρξ είναι και οι ίδιοι Θεοί.
    Να λοιπόν που μας οδήγησαν .
    Την τεραστίων και μοναδική στα Ελληνικά χρονικά προδοσία θα την νοιώσουν στο πετσί αργότερα ακόμα και αυτοί οι λίγοι από τον Ελληνικό λαό που παραπλανήθηκαν από τους κυβερνώντες της μπανανίας μας.
    Δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ.
    Σειρά θα πάρουν τα Δωδεκάνησα και η Θράκη αφού μοναδικός τους σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των ξένων αφεντικών και η καρέκλες τους.
    Σήμερα Σάββα Καλεντερίδη , είναι η Μεγάλη Παρασκευή των παθών της Ελλάδος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ με... βοήθεια από βουλευτές ὅπως Θανάση Θεοχαρόπουλο​, Σταύρο Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτά, Σπύρο Δανέλλη, Σπύρο Λυκούδη, καθώς και Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάση Παπαχριστόπουλο,
    καί μέ τίς "εὐχές" Κυριάκου Μητσοτάκη περί τοῦ ὅτι ἡ Συμφωνία μακάρι νά μήν ὑπῆρχε ἀλλά ὑπάρχει, καί ὅτι τάχα τόν δεσμεύει, καί τάχα δεσμεύει καί τήν Ἑλλάδα (τήν ὁποία θέλει ὑποτίθεται νά κυβερνήσῃ),
    μαζί μέ τόν Καμμένο πού στήριξε τήν συμφωνία καί ὑποκρίνεται ὅτι δέν ξέρει τίποτα,
    άπό κοινοῦ,
    ὁμοίως δέ καί ὁ Ζουράρης,
    ὅλοι αὐτοί ἀποφάσισαν ὅτι δικαιοῦνται νά παραδώσουν τήν Ἐλληνική Μακεδονία στούς Σκοπιανούς κάνοντας τό πρῶτο μεγάλο βῆμα,

    τήν παράδοση τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας σέ "μακεδονικό" λαό, σέ "μακεδονική" γλῶσσα, καί σέ "μακεδονική" γεωγραφική περιοχή ἐκτός Ἑλλάδος, μέ ἀξιώσεις γιά Μεγάλη Μακεδονία σέ βάρος τῆς ἀληθινά ἱστορικά μόνης Ἐλληνικῆς Μακεδονίας.

    Μετά ἀπό τή ἀπομάκρυνσή τους ἀπό τήν σημερινή "Βουλή προθύμων", κάθε λάθος τῶν ἀνωτέρω προσώπων, δέν συγχωρεῖται.
    Πρέπει νά λογοδοτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Δημοκρατία δεν είναι πανάκεια η Δημοκρατία έχει και πολλά μειονεκτήματα.
    Ένα από αυτά είναι λαοπλάνοι πολιτικοί σε συνδυασμό με χαμηλού επιπέδου ψηφοφόρους, καλή ώρα. `

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και επονται τα υπολοιπα.
    Αρχες Φεβρουαριου επισκεπτεται την τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί να δείς κάτι συμφωνίάρες που θα σκαρφιστεί ο τουρκοφάγος Τσίπρας ...

      Διαγραφή
  14. H προδοσια της αριστερας που αρχισε το 1944 ολοκληρωθηκε σημερα απο την πιο ελεεινη κυβερνηση που γνωρισε ποτε ο τοπος. Απο σημερα αρχιζουμε τον αγωνα, οπως ηρθαν τα πραγματα θα ειναι διπλος , απο την μια ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ, και απο την αλλη ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ που τα τσογλανια της αριστερας ονομασαν Βορειο Μακεδονια....
    Χρειαζομαστε ολοι και χρειαζομαστε πλεον αγωνιστικα , σε ΠΟΛΥ λιγο καιρο ακομα και οι πανηλιθιοι θα καταλαβουν τι εγινε και τοτε φοβαμαι θα ξεσπασουν βιαια γεγονοτα..
    Απο σημερα ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΙΑ , Η ΔΙΑΛΥΣΗ (και γιατι οχι καταληψη μερους αν μας δοθει η ευκαιρια) ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ, δεν υπαρχει πλεον καποια αλλη εναλλακτικη λυση.
    Πρωτος στοχος στο εσωτερικο ειναι να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ τα κυνοβουλευτικα περιττωματα που ψηφισαν, η ανεχτηκαν, η εβαλαν εντεχνως 'πλατη΄ να περασει αυτη η ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Στη Βουλη πλεον μονο οσοι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αγαπουν την πατριδα μας και θα ειναι προθυμοι να δουλεψουν στην αποσταθεροποιηση και διαλυση του μπασταρδου αυτου κρατιδιου.
    Οι κουβεντες, η ανοχη και οι διαλογοι τελειωσαν εδω, τωρα αρχιζουν οι ΠΡΑΞΕΙΣ και δεν θα αφησουμε κανενα ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ 'ΠΟΛΕΜΟ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολυτα σωστος Νικηφορε.. Τωρα ο στοχος αλλσξε..σε διαλυση των Σκοπιων.Αυτο δεν το προβλεψαν οι...συμμαχοι...Ουτε λογος για σταθεροτητα.Τωρα αρχιζει το υπογειο της αποστσθεροποιησης ..Πυροδοτησαν ψυχες...Αυτο δεν μπαινει στο χαρτι σχεδιων....Ειναι αφελεις διχως αλλο...αφου ωθουν ετσι και την Ρωσια σε μεγαλυτερη εμπλοκη για αυτοσυντηριση...Πυροδοτησαν ...ασταθεια για λογους ..σταθεροτητος..Η Σερβια θα παιξει μεγαλο ρολο στο εξης....

      Διαγραφή
  15. Μέρα πένθους για την Ελλάδα. Μόνο αηδία, ντροπή και οργή σήμερα. Η κατάπτυστη ήττα με όνομα "Συμφωνία" των Πρεσπών και ο τρόπος που αυτή κυρώθηκε λέει πολλά.

    Η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο κράτος.

    Για να είμαι ειλικρινείς περίμενα η οικονομική κρίση να οδηγήσει και σε εθνική τραγωδία. Εντύπωση μου προκαλεί μόνο πόσο άργησε αυτό να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΛΑΘΟΣ Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,ΝΔ...ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΑΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΟ Η ΝΔ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως Μαρια το πιατο ειναι πολυ κοντα στη ΝΔ για να παραιτηθουν τωρα. Οπως και ο Καμμενος ειχε τη δυνατοτητα να σταματησει την υπογραφη στισ Πρεσπες, οπως και ο Σταυρος που τωρα κλαιει για να διατηρησει ΚΟ (και χορηγηση απο τους φορους μας).

      Ειναι πολλα τα λεφτα......

      Διαγραφή
  17. Εδώ να κάνετε την αυτοκριτική σας όλοι εσείς που υποστηρίζατε Σύριζα το 2015 & 2016 – θυμάστε? Πάρτε τον Πουλάκο ΤΩΡΑ γιατί πάει η Μακεδονία ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχώς γι αυτήν την χώρα !!! Ανέκαθεν οι προδότες ήταν πολλοί !!! Συχνά πυκνά αναφέρουμε το όνομα Εφιάλτη , τώρα όμως στην σύγχρονη εποχή ο Εφιάλτης έχει αλλάξει όνομα και λέγετε Κουντουρα - παπαχριστόπουλος - Θεοδωράκης - Λυκουδης κτλ . Ο λαός ψήφισε τα ρεμάλια και τους λουζεται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ
    ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΝ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ω Ν. ΞΕΧΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ .
    ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θά λέμε πάντα προδότη ὅποιον στηρίζει τίς Πρέσπες.
    Ὅλοι οἱ Ἕλληνες πλήν τῶν προδοτῶν, τῶν παραπληροφορημένων καί τῶν παραπληροφορούντων, τήν ἐνεργοποίηση τῶν ὁποίων γιά χειραγώγηση σέ βάρος τῆς ἀληθείας καί τῶν Ἑλλήνων, ἡ ἴδια ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν προβλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
    Ενα Σπανιο και Ανεπαναληπτο ιστορικο ντοκιμαντερ που γυριστηκε στα μεσα της δεκαετιας του 1960 με θεμα τον μακεδονικο αγωνα.

    https://www.youtube.com/watch?v=4NYpjIbsBwI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο ινφογνώμων καλό θα ήταν να δημοσιεύσει μία λίστα με τα ονόματα, τις φωτό, και διεύθυνση επικοινωνίας όλων όσων ψήφισαν υπέρ των Πρεσπών.
    Αυτό είνα ιστορικό ντοκουμέντο που πρέπει να το έχει ο κάθε Ελληνας. Επίσης μία λίστα με όλες τις προδοτικές δηλώσεις Συριζαίων. Γιατί άν τους ξεχάσουμε θα το επαναλάβουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ὀρθή ἐπανἀληψη 2:
    Δέν μᾶς ρώτησε κανένας τούς Ἕλληνες γιά τήν παραχώρηση τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας σέ γειτονικό ἀνεξάρτητο κράτος, γιά τήν ἑτομασία δηλαδή τῆς παραχωρήσεως τῆς ἴδιας τῆς Μακεδονίας στό ὅμορο κράτος, καί γιά τήν παραχάραξη τῆς ἱστορίας μας ὡς Ἑλλήνων καί ὡς Ἑλληνισμοῦ.
    Μιά τραγικά ἀγράμματη καί δουλοπρεπής ὀλιγαρχία τό ψήφισε καί μιά ὅμοια ὀλιγαρχία, τάχα ἐγγράμματη καί τάχα μή δουλοπρεπής, τάχα ἀντίπαλη πολιτικά, τό ὑποστηρίζει.

    Ὅλος ὁ κόσμος κι ἄν ὑποστηρίζῃ τό ψέμμα, τό ψέμμα περί μή Ἑλληνικῆς Μακεδονίας, δίπλα στην ἱστορικά μοναδική και ἀληθινή Ἑλληνική, και με ἀξιώσεις ἐπί τῆς Ἑλληνικῆς, δέν γίνεται δεκτό.
    Αὐτό δέν εἶναι φανατισμός. Τό ἀντίθετο, εἶναι ναζισμός.

    Ναζισμός, ἀκόμη κι ἄν ὅλος ὁ ΟΗΕ ὑποστηρίξῃ, προσωρινά βέβαια, τά διπλωματικά ψεύδη περί εἰρήνης, τοῦ Γκουτέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τωρα που υπογραφτηκε η συμφωνια της ντροπης θελω να δω με τι κοτσια θα (εαν) ανοιξουν οι Σκοπιανοι Προξενειο. στη Θεσσαλονικη και ποσοι θσ το φυλανε για να μην τους το καψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σοκαρισμένος ο ελληνικός λαός των αγανακτισμένων που το 2015 χόρευε τσαμικα στο σύνταγμα επειδή η τσογλανοπαρέα των καταληψιών έκανε πράξη τις ιδεολογικές της ονειρώξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τσίπρας: «... θέλω να απευθυνθώ σε όσους ακόμα και σήμερα έχουν τις ενστάσεις τους, τις σεβόμαστε, έχουν την κριτική τους, τους σεβόμαστε. ...»:
    Μᾶς δουλεύει στά ἴσια πάλι,\
    ὅλους τούς στοιχειωδῶς πατριῶτες Ἕλληνες,
    πού ἐθνικιστές μᾶς ἀνεβάζει καί χρυσαυγίτες μᾶς κατεβάζει,
    ὄχλο μᾶς λέει καί δέν μᾶς ὑπολόγισε ποτέ του.
    Ἔστι δίκης ὀφθαλμός, κε τοῦ 5% τοῦ Ἑλληνικοῦ Λοαῦ, ὅς τά πάνθ'ὁρᾶ.

    Ἄντε ξεκίνα τώρα νά χτυπήσῃς κάι τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, γιά νά σοῦ δώσουν κι ἄλλα συγχαρητήρια αὐτοί που σκάβουν τόν λάκκο τῆς Ἐλλάδας, ἀρχίζοντας ἀπό τήν Ἑλληνικότατη καί ὁλόκληρη Μακεδονία μας.

    Ἐσένα τώρα ποιά ἄλλη "ἀνατροπή" σοῦ χρειάζεται γιά νά διαιρέσης πάλι ὅλους γύρω σου καί γιά νά φανῆς ὅτι εἶσαι ἀπό τήν καλή πλευρά τῆς...ἱστορίας ἀναταρχῆς πού δημιουργεῖς;

    Ἔφτασες ἤδη στήν ἐκλογική νοθεία μέ τήν "ἑλληνοποίηση" μεταναστῶν, ἤ θέλεις λίγο ἀκόμη; Σάν πολύ χαζούς καί χαύνους, δέ περνᾶς τούς Ἕλληνες καί τόν Ἑλληνικό Λαό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ...και ο ΠτΔ πούναι δεξιότατος Μεϊσονιστής.
    Γιατί επιμένετε να τον ξεχνάτε αυτόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το άρθρο του κ.Σάββα, πολύ σωστά περιγράφει την πραγματική εικόνα της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ και την παντελή έλλειψη νομιμοποίησης γι΄αυτά που κάνει, που φαίνεται εξάλλου από τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού.Κατάφερε να πάρει την εξουσία κάτω από εντελώς ειδικές συνθήκες με την εξαγγελία ενός «άλλου δρόμου» και μιας υποτιθέμενης προσπάθειας απεξάρτησης της χώρας από την οικονομική και εθνική δουλεία, ενώ το μόνο που έκανε από το καλοκαίρι του 2015, ήταν να γίνει «βασιλικότερος του βασιλέως» ψηφίζοντας τις χειρότερες απαιτήσεις των ξένων που έδεσαν οριστικά την χώρα με την υπαγωγή του Χρέους στο αγγλικό Δίκαιο, και την ψήφιση ότι τα συμφέροντα των ξένων είναι υπεράνω του ελληνικού Συντάγματος, και επιπλέον έθεσε τις βάσεις για μια καταστροφικότερη πορεία με την προσπάθεια περαιτέρω μετάλλαξης του χαρακτήρα της χώρας (μέσω συγκεκριμένων αντεθνικών και αντιχριστιανικών Νομοσχεδίων), με αποκορύφωμα να παραδίνει σήμερα 'γη και ύδωρ' με αυτή την αχαρακτήριστη Συμφωνία των Πρεσπών..
    Δεν έχει προηγούμενο το θράσος με το οποίο έγιναν όλα αυτά...
    Αποκαλύφθηκε μάλιστα ο χαρακτήρας αυτού του κόμματος και αυτών των ανθρώπων, που δεν έχουν τελικά ούτε κάποιου είδους ιδεολογία (οποιαδήποτε και αν υποθέσουμε ότι είναι αυτή) αλλά ούτε και την στοιχειώδη ευθύτητα και ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό. Ποια αίσθηση «δημοκρατικότητας» μπορεί να έχει ένα κόμμα που για να ικανοποιήσει το «εδώ και τώρα» θέλημα των Αμερικανών για επέκταση του Νατοϊκού εδάφους, δέχεται με μια υπογραφή ενός Υπουργού Εξωτερικών να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία που δεν έδωσε στην Ελλάδα ΟΥΤΕ το δικαίωμα Δημοψηφίσματος όπως έγινε με τους Σκοπιανούς, και να καταλήξει σήμερα στην ψήφιση με πραξικοπηματικό τρόπο (δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός), ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ 180 για ένα τέτοιου μεγέθους εθνικό θέμα;;
    Αυτή τη στιγμή μπαίνουν οι βάσεις για τεράστιες ανακατατάξεις στην περιοχή και μάλιστα ο τρόπος που μεθοδεύονται όλα είναι εσωτερικός και εξωτερικός. Έχουμε πόλεμο ταυτόχρονα, έσωθεν και έξωθεν με όλα αυτά (τα φανερά και κρυφά) που υπογράφονται και ψηφίζονται. Μιλάμε για πλήρη αυταρχισμό και επιβολή πραγμάτων ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ του ελληνικού λαού, και για μια ΠΑΓΙΩΣΗ μιας κατάστασης ότι «δεν έχουμε επιλογές»(!).
    Λες και έχουμε ηττηθεί σε πόλεμο και δεχόμαστε τώρα τις συνέπειες!
    Η Συμφωνία μας λένε ότι απαγορεύεται ν΄αλλάξει λες και είναι «θείο βιβλίο» (!) όπως έγραψε ο κ. Σάββας, όπως έχουν κάνει και με το Χρέος που απαγορεύεται ρητά να αποπληρωθεί με χρήματα 'τρίτης χώρας'. Λοιπόν όσο ανυποψίαστος και αν είναι κάποιος δεν μπορεί να μην βλέπει τι διαδραματίζεται.. Απλά έχουν βρει βουλευτές που είναι είτε χρήσιμοι ηλίθιοι (που ποιος ξέρει τι τους τάζουν για να τους αποκοιμίζουν την συνείδηση), είτε χρήσιμοι προδότες (που δεν διστάζουν και να δωροδοκηθούν), είτε ακόμα κάποιοι είναι και ξεκάθαρα σε διατεταγμένη υπηρεσία παίρνοντας συγκεκριμένες εντολές.
    Λοιπόν τα ψέματα τέλειωσαν. Από δω και πέρα δεν δικαιολογείται κανένας Έλληνας να μην μπορεί να διακρίνει ποιον θα στηρίξει με την ψήφο του (έδωσαν πλέον όλοι δείγματα γραφής), αλλά κυρίως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με αυτήν την καθιερωμένη διαδικασία κάθε 4 χρόνια, απλά ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην διακυβέρνηση της χώρας. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ψηφίζουμε με παντελώς ΑΛΛΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ και μετά καθένας ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.Και δεν τον ενδιαφέρει και καθόλου αν δεν έχει τη νομιμοποίηση του κόσμου.Έχουμε μπει οριστικά σε μια τέτοια κατάσταση.Αυτό όμως πρέπει να τελειώσει! Να αυξήσουμε τις αντιδράσεις μας με όλους τους τρόπους.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πρέπει να το καταλάβουμε. Με αυτή τη Συμφωνία ακυρώνονται τόσοι αγώνες και τόσα ποτάμια αίματος. Θα είναι δηλαδή και ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ, αν τελικά αφήσουμε να περάσει έτσι και αυτό. Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Όλα έχουν μπει σε μία δίνη επιτάχυνσης, η Αμερική και η Γερμανία βιάζονται να προχωρήσουν τα σχέδιά τους, οι μικρότερες χώρες γύρω μας επίσης προωθούν ακάθεκτες τα συμφέροντά τους, κυρίως η Τουρκία, και εμείς υποχωρούμε διαρκώς σε όλα τα επίπεδα!Θα βρεθούμε ξαφνικά σε ένα άλλο 'τοπίο'. Πρέπει να μπει ένα τέλος. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαρία συμφωνώ με την κριτική σου όσον αφορά τις αντιμνημονιακές αρλούμπες που έταξε προεκλογικά ο Τσίπρας και τις κωλοτούμπες που έκανε μετά, αλλά στα εθνικά θέματα αυτές και ακόμα χειρότερες είναι οι θέσεις του Σύριζα απ τα γεννοφάσκια του. Ήταν απολύτως συνεπής ως προς αυτό.Ο ξένος παράγων απλά βρήκε τους πιο κατάλληλους ανθρωπους και μάλιστα έκανε τη δουλειά του χωρίς να ιδρώσει καθόλου αφού την Εθνική καταστροφή που έκαναν οι Συριζαιοι (ξεκινώντας με το μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ, και φτάνοντας στην επαίσχυντη προδοσία) ήταν πράγματα που τα πίστευαν και συνεχίζουν να τα πιστεύουν. Καθόλου δεν πιεσαν οι ξένοι.Το 2015 που οι αγανακτισμένοι του τίποτα χόρευαν τσαμικα γιορτάζοντας την ροζ επανάσταση οι ξένος παράγων έτριβε τα χέρια του.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Α.Τ, έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε ξεκάθαρα για όλα τα θέματα όπως το μεταναστευτικό (στο οποίο δεν έκανε διαχωρισμό προσφύγων και λαθρομεταναστών, αλλά μιλούσε γενικά εναντίον «του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» όπως επιτάσσει η πολιτική ορθότητα του Σόρος), και όλα τα υπόλοιπα (ουδετερόθρησκο κράτος, αλλαγές στην Παιδεία κτλ..).
      Σχετικά με τα εθνικά θέματα και το Μακεδονικό, επίσης δεν είχε ποτέ την εθνική υπευθυνότητα και την συναίσθηση έστω και απέναντι στους ανθρώπους που πέθαναν για να έχουμε σήμερα αυτή την εθνική Επικράτεια. Από τη σύστασή του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με κάθε είδους πατριωτισμό, τον οποίο αντιλαμβάνεται ως εθνικισμό. Η ρίζα όλου αυτού είναι η απαξίωση των ιδεών και αξιών που απαρτίζουν την έννοια της Πατρίδας, την οποία αντιλαμβάνονται μόνο με πολιτικο-οικονομικό τρόπο και ως μια μονάδα ανάμεσα σε άλλες.
      Θέλω όμως να κάνω 2 επισημάνσεις. Η πρώτη είναι ότι ειδικά αυτό το κόμμα δεν υπήρχε περίπτωση να κυβερνήσει (για πολλούς και διάφορους λόγους) αν δεν συνέβαιναν τα εξωφρενικά από το 2010 και μετά, επομένως έχουν τεράστια ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις (όπως έχουν και τώρα τα κόμματα και κυρίως η Ν.Δ. που γνώριζε ότι η Συμφωνία θα ψηφιστεί και όμως δεν έκανε κάτι δραστικότερο ακόμα και να παραιτηθεί για να διαλυθεί η Βουλή), και η δεύτερη, ότι αφού τελικά η χώρα μπήκε σε όλη αυτή την περιπέτεια και σαν «κερασάκι στην τούρτα», «φορτώθηκε» αυτό το κόμμα λόγω ειδικών συνθηκών, που το ανέφεραν μάλιστα κάποιες φορές ο Τσίπρας και ο Καμμένος, θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον η στοιχειώδης ευθιξία, να τηρηθεί η δημοκρατική νομιμότητα την οποία υποτίθεται ότι υποστηρίζουν και μάλιστα «επί της ουσίας» αφού τόσα χρόνια ζητούσαν και απλή αναλογική.
      Για να το πω πιο απλά, δεν γίνεται ένα κόμμα που απαρτίζεται από διάφορες συνιστώσες που αυτοπροσδιορίζονταν ως «αντισυστημικές ομάδες», «αντιεξουσιαστές» και αναρχικοί που «αντιτίθενται στον αυταρχισμό», «αντιχουντικοί», «αντι-ιμπεριαλιστές», «αντι-αμερικανιστές» κτλ.., τώρα να έχουν γίνει όπως είπα και πριν «βασιλικότεροι του βασιλέως» και ως προς την υποτέλεια στα ξένα συμφέροντα, και ως προς τον μεθοδευμένα δικτατορικό τρόπο επιβολής, ενώ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την αντίθεση του ελληνικού λαού. Αυτό πραγματικά έχει προκαλέσει έκπληξη και στους ανθρώπους που τον ψήφισαν και τον υποστηρίζουν, γιατί αποκάλυψε τελικά πως βλέπουν την ίδια την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης, και πως αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό.

      Διαγραφή
    3. Όταν ο ‘σοφός’ λαός ψήφιζε εθνομηδενιστές, που ήθελαν σκέτο 'Μακεδονία' ή όταν ο λαός ψήφιζε τον ΨεΚα(σ)μένο, τότε ήταν όλα καλά. Μέχρι και πανηγύρια έκανε ο σοφός λαός στο Σύνταγμα τρομάρα μας.

      Τώρα όλοι οι ονειροπαρμένοι τρέχουν να κρυφτούν πίσω από τον ΠτΔ. Αμ Δέ – γιατί ο ΠτΔ είναι χαμηλού αναστήματος άτομο και μιλάω μόνο πολιτικά.

      Διαγραφή
    4. @ Μαρία -- Λες ‘ Δεν έχει προηγούμενο το θράσος με το οποίο έγιναν όλα αυτά’

      Μαρία το 'θράσος' στο οποίο αναφέρεσαι ΕΧΕΙ και παρα-ΕΧΕΙ προηγούμενο.

      Αυτό το ίδιο ακριβώς 'θράσος' λοιπόν υπήρχε και πριν τις εκλογές. Μήπως θυμάσαι τις θρασύδειλες μπούρδες που πετούσε η 1η φορά αριστερά?

      ‘με την Τουρκία θα το ρισκάρουμε’,
      ‘θα κάνουμε τις αγορές να χορεύουν’,
      ‘γερμανοτσολιάδες’,
      ...

      Επομένως Μαρία το αριστερό θράσος ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Δηλαδή ‘ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα’

      Διαγραφή
  30. ...και ο ΠτΔ πούναι δεξιότατος Μεϊσονιστής.
    Γιατί επιμένετε να τον ξεχνάτε αυτόν;

    Το ότι το κάνετε, σημαίνει ότι ακολουθείτε πιστά τα εμφυλιοπολεμικά δεδομένα που οι επικυρίαρχοι αμερικανοί και σία ή και ακόμη οι ρώσοι θέλουν να μας επιβάλλουν.

    Και ξέρετε κανείς τους ,ούτε οι αγγλοσάξωνες ,ούτε οι γερμανοί ,ούτε οι ρώσοι θα νοιαστούν αν θα ή αν ήδη βγάζουμε τα μάτια μας.

    Το να εκτοξεύουμε τόννους μύδρων κατά πολιτικών κομμάτων ,έστω και τέτοιων όπως τους χαρακτηρίζετε, είναοι παντελώς ΑΣΤΟΧΟ...

    Το ερώτημα λοιπόν είναι τι μπορούμε να κάνουμε να απαλλαγούμε από την επιρροή των ξένων δυνάμεων ή τουλάχιστον να δούμε πως θα μπορέσουν αυτοί να μας δουν ως συμμάχους και όχι ως εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γράφετε"Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα το ΚΚΕ έχει αλλάξει θέση και δηλώνει ότι «δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα», ενώ αυτοί που το έχουν εγκαταλείψει την έχουν αναγνωρίσει, ερήμην του ελληνικού λαού και κόντρα στα εθνικά μας συμφέροντα."
    Όμως όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά και ΛΑΕ-ΚΟΕ είναι ενεργά ενάντια στη Σ.Π,κόμματα λιγότερο ''η περισσότερο Αριστερά.
    Με την κύρωση Σ.Π είδαμε ΝΑΤΟ-ΕΕ και ΟΗΕ να χειροκροτούνε τον Αριστερό(?) ΣΥΡΙΖΑ κλπ,είναι και αυτά Αριστερά?
    Πόσο σωστό είναι να λέμε η Αριστερά επέβαλε την Σ.Π?-Μήπως την επέβαλαν οι Ευρώ-Νατοϊκοί με τον άλλοτε Αριστερό ΣΎΡΙΖΑ?
    Από την στιγμή που η Σ.Π είναι και εργαλείο αλλαγής συνόρων,μήπως την χρειάζονται οι Ευρώ-Νατοϊκοί για να "διορθώσουν" τον χάρτη σε ΑΛΒΑΝΊΑ-ΕΛΛΆΔΑ-ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΒΟΣΝΊΑ?
    Το να καταλάβουμε τα Σκόπια μια κουβέντα είναι! Ας πούμε πως δεν αντιδράσουν ΝΑΤΟ-ΕΕ,πως θα διαχειριστεί η Ελλάδα τον πολυεθνικό της πληθυσμό? Οι όποιοι Ελληνες απομείνανε εκεί το 1913-Σ.Βουκουρεστιου, είναι τόσο λίγοι,οι πολλοί ήρθανε στην Ελληνική Μακεδονία,το 1913!
    Για μένα το Βασικό είναι το απαραβίαστο των υφιστάμενων συνόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το χειρότερο είναι ότι η Ελλάδα κατάντησε πολυεθνικό κράτος χωρίς να κερδίσει σπιθαμή εδάφους. Αυτό και εάν δεν είναι έγκλημα.

    Σε ότι αφορά τα Σκόπια, αφού αναφέρεσαι σε έδαφος, η μόνη γεωπολιτική κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα οφείλει να είναι η ύπαρξη σύνδεσης με την Σερβία χωρίς να παρεμβαίνουν τρίτοι (Αλβανία, Βουλγαρία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και γιά όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη: Ο Παυλόπουλας ή Πάκης ή Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της παραδοσιακής δεξιάς, γιατί δεν αρνήθηκε ή μάλλον δεν φαίνεται να αρνείται την υπογραφή του Συμφώνουτων πρεσπών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και την απάντηση δίνει το αρθρο 7 Άρθρο 7
      1. Τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψη
      τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας»
      αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά.
      2. Όταν γίνεται αναφορά στο Πρώτο Μέρος, με αυτούς
      τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο Ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής
      της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.
      3. Όταν γίνεται αναφορά στο Δεύτερο Μέρος, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους
      ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο Άρθρο 7(2).

      Διαγραφή
  34. Και μετα τις πολυποικιλες αναλυσεις ολες....δεν μενει παρα μονο ενα : η δραση.....Ανσλυσαμε ...φτασαμε στα ...ηλεκτρονια.Ας παμε και για καμμια δουλεια με βαση τις αναλυσεις. ...Σοβαρη δουλεια.Μην μας πουν και αργομισθους χασομερηδες.Η βγαλαμε συμπερασμα....η οχι.Και τι αλλο το θελουμε το συμπερασμα αν οχι για δραση ?? Για καφε ?? Εχουμε ενα καθολικα ανικανο ...πουλημενο...διεφθαρμενο εντελως ...καθετο κι επιπεδο πολιτικο συστημα ..που πουλαει " θανατο" στα παντα.Θελει κανεις να συνεχισει να αγοραζει ?? Θελει κανεις να πεθανει ?? Θελει κανεις να ζησει αυτος ...και να πεθανουν οι διπλανοι ?? Τι ακριβως θελει ?? Την Ελλαδα στα Τεμπη και στα σκλαβοπαζαρα ?? Να μας σωσουν οι χθεσινοι ανικανοι ??Τι ακριβως θελουμε ??
    Ας αρχισουμε απ εδω.Τι ?? Θαυμα να γινει ?? ΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ?? Αφηστε τα ρητα...τα πρεπει....Πειτε τι θελετε να γινει.Η κατασταση ειναι ...υπερκρισιμη.Ο χρονος σωνεται...Γυρω μαρσαρουν ολοι να μας φανε ....Ξενοι και ντοπιοι ξενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαρια ..εσυ εισαι παρατηρητικη ..
    Τι παρατηρεις στα κυρια ερωτηματα ..οταν προκυπτουν ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.