11/9/13

ΗΠΑ: Αποκαλυπτικό δημοσίευμα – δυσφήμιση για την 116 ΠΜ

Από το πουθενά έρχονται οι “αποκαλύψεις” για την εικαζόμενη ελλιπή επιχειρησιακή ετοιμότητα αλλά και την ανύπαρκτη σοβαρότητα του προσωπικού στη βάση του Αράξου την περίοδο 1998-1999 όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι στάθμευαν και αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις που μετέφεραν πυρηνικά όπλα. Προσοχή, η πηγή των πληροφοριών ελέγχεται και το Cube Defense3 Analysis δεν υιοθετεί το περιεχόμενο της είδησης που αναδημοσιεύεται.
Σε άρθρο στη εφημερίδα Σιού Σίτυ Τζέρναλ το οποίο αναπαράγεται στον δημοφιλή ιστοχώρο Arms Control Wonk, γίνεται αναφορά σε παλαιότερη συνέντευξη του Αμερικανού στρατιωτικού Μπρεντ Χόφμαν όπου αναφέρονταν τα εξής: “Διαμέσου των ετών δούλεψα με ανθρώπους, αεροσκάφη και όπλα που εκτείνονται από επίλεκτες ομάδες περφεκτιονιστών που ανέπτυξαν το βομβαρδιστικό B-2 μέχρι και με μία ομάδα κληρωτών ξένου στρατού σε μια ΝΑΤΟϊκή βάση, μαζί με τον αλκοολικό τους διοικητή και 20 πυρηνικά όπλα. Αυτά τα όπλα έχουν από τότε μετακινηθεί. Θα σας έλεγα περισσότερα, αλλά θα ήταν βλακώδες και παράνομο”.
Διακριτικός και νομιμόφρων απεδείχθη ο Χόφμαν αλλά όταν κατέλαβε τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην πόλη του, Σιου Σίτυ, προέβη τελικά σε 
Brent Hoffman
περισσότερες αποκαλύψεις. Κι αυτό διότι σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα η ιστορία του Χόφμαν έχει και μια στάση… στην αεροπορική βάση του Αράξου. Αναφέρεται σε μεταγενέστερο άρθρο της εφημερίδας: “Ο Χόφμαν και η σύζυγός του γνωρίστηκαν στο ναό όπου εκκλησιάζονταν στην Αλεξάνδρια της Βιρτζίνια και σύνηψαν δεσμό για δύο χρόνια μέχρι να παντρευτούν το 1998. Αμέσως μετά τον γάμο τους, ο Χόφμαν μετατέθηκε σε μια βάση στην Ελλάδα”. Και ο Χόφμαν αναφέρει στη συνέντευξή του για το ίδιο άρθρο: “Πιστεύω ότι ήταν θέλημα Θεού το ότι βρισκόμουν εκεί. (Οι στρατιώτες) είχαν μια αποστολή η οποία ήταν αρχαϊκή και επικίνδυνη”. Όταν αργότερα μετατέθηκε πίσω στο Πεντάγωνο ο Χόφμαν συνέταξε έκθεση η οποία αποδείχθηκε σημαντικός παράγοντας για την “αλλαγή της κατάστασης” στην ελληνική βάση.
Οι ΗΠΑ μετέφεραν τα πυρηνικά όπλα από τον Άραξο στις αρχές του 2001, λίγο μετά την επιστροφή του Χόφμαν στο Πεντάγωνο. Αυτό το στοιχείο είναι που πείθει τους Αμερικανούς δημοσιογράφους ότι η ελληνική αεροπορική βάση είναι ο Άραξος και ο “χαλαρός” διοικητής του είναι ο διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης.
Και το άρθρο του Arms Control Wonk καταλήγει με ειρωνία και οξύτητα: “Δεν γνωρίζω την ταυτότητα του διοικητού της 116 Πτέρυγας Μάχης γύρω στο 1999 αλλά θα είναι έξαλλος για το ότι χαρακτηρίζεται αλκοολικός. Αυτό βέβαια εφόσον είναι σε κατάσταση να καθίσει μπροστά στον υπολογιστή του.”
Βιογραφικό Brent Hoffman



1 σχόλιο:

  1. Αναρωτιέμαι αν το ΓΕΑ θα έπρεπε να πει κάτι επί του προκειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.