28/11/13

Με 3.700 € τι μπορώ να πάρω, ορέ «σύντροφοι»;

Φαήλος Κρανιδιώτης
Με τον Αδωνι στο παρελθόν έχουμε φάει τα μουστάκια μας στο antinews. Του είχα κάνει σκληρή κριτική, μπήκε, απάντησε και είχαμε έναν δημόσιο, σκληρό αλλά ευθύ διάλογο. Τον είχα μεμφθεί για θέσεις δικές του και την πολιτεία του ΛΑΟΣ, για έλλειψη μέτρου και για το στιλ με το οποίο πούλαγε τα βιβλία του. Βέβαια, όταν το ξανασκέφτηκα, βιβλία πουλάει ο άνθρωπος, όχι πρέζα ή ψευτοαριστεροσύνη.

Τον Θουκυδίδη, τον Ηρόδοτο, τον Αρριανό, τον Ομηρο στις εκδόσεις του τους έχω και τους ξαναδιαβάζω κάθε χρόνο.

Τον ξέρω πάνω από 20 χρόνια, όταν πιτσιρικάς κι ορφανός αγωνιζόταν να συντηρήσει εαυτόν και τ’ αδέρφια του, κρατώντας την οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση όρθια με νύχια και με δόντια.
Αρα, πρώτον, έχει ένσημα. Πολλά κι αληθινά. Ξέρει τι εστί βερίκοκο.
Επίσης μια φίλη, αριστερή και ιδιαίτερα αυστηρή ως ακαδημαϊκή δασκάλα, ήταν καθηγήτριά του στη Φιλοσοφική. Μου είπε λοιπόν πέρυσι: «Ξέρεις, δεν συμφωνώ μαζί του αλλά είναι ο μόνος που του είχα βάλει άριστα, γιατί απλούστατα ήταν ο καλύτερος φοιτητής μου». Δεν το πέρασα στο ντούκου.

 Δεν μου πάει πολλές φορές το στιλ του, έχω αλλεργία στην κοσμική ζωή και μου προκαλεί τουλάχιστον απορία η υπερέκθεση της προσωπικής σφαίρας από οποιονδήποτε. Ούτε το αλκοολίκι με τα ΜΜΕ καταλαβαίνω. Κι ορισμένες φορές η φωνή του, ειδικά όταν εκνευρίζεται, με κάνει να θέλω να πετάξω κάτι στην τηλεόραση. Κι όλα αυτά που σας λέω τα έχω πει και στον ίδιο.

Αν όμως δεν φοράς τα παντελόνια μόνο για το κρύο, οφείλεις να αναγνωρίζεις τι είναι σημαντικό και τι αποτελέσματα φέρνει ο άλλος στα αληθινά προβλήματα, είτε γουστάρεις το στιλ ζωής του και την εκφορά του λόγου του είτε όχι.
Οι πρώτοι ενθουσιώδεις μαντατοφόροι ήταν άνθρωποι από τον χώρο της ναυτιλίας, που μου έλεγαν, στην πρώτη υπουργική θητεία του, ότι για πρώτη φορά είχαν απέναντί τους κάποιον που σκάμπαζε τι γίνεται, ήταν γρήγορος στην πράξη κι έλυνε προβλήματα σε χρόνο dt.
Τι σημασία έχει αν μιλάει πολύ ή λίγο, αν είναι παρορμητικός ή έχει εκνευριστικό τόνο όταν θυμώνει; Σημασία έχουν οι πράξεις. Για θυμηθείτε πόσα σοβαροφανή λιγομίλητα καθάρματα έχετε χρυσοπληρώσει και σας κλέψανε και τη βέρα στην πολιτική χειραψία. Κι ήταν και «σύντροφοι» πολλοί εξ αυτών. Αγωνίζονταν για τον σοσιαλισμό, ήταν και στο Πολυτεχνείο ή στην «αντίσταση» εν γένει!

Ως υπουργό Υγείας τον έχω παρακολουθήσει με προσοχή, στην ακατάλληλη δι’ ανηλίκους θέση που έχει φέρει κατ’ επανάληψη τους Τσε της φακής από την Κουμουνδούρου. Τον λυπήθηκα τον Βαρεμένο, πόνεσε η ψυχή μου τον Κυρίτση, δάκρυσα για τον Αρβανίτη, που ψέλλιζε για τους νεκρούς… του Πολυτεχνείου, όταν η κουβέντα αφορούσε τα φάρμακα! «Γεια σου, Αρβανίτη», «κουκιά σπέρνω»!

Ακουσα και το επιχείρημα για τη διαφημιστική σύμβαση του ραδιοσταθμού των κουμουνδουραίων, «ήταν μόνο 3.600 ευρώ».
Πιθανώς. Λογιστής τους είμαι για να ξέρω; Ε, και; Δηλαδή στα πόσα; Με 3.700 ευρώ τι παίρνω, ορέ σύντροφοι; Αμα μαζέψουμε ρεφενέ ένα τάλαρο στρογγυλό; Και καλά αυτό, να πάω πάσο. Πόσα να δίνει κι ο Αλέξης στον σταθμό, που ενίοτε νομίζεις ότι κάνουν πρόγραμμα οι… Πυρήνες; Κάτι πρέπει να πουλάνε κι αυτοί από διαφήμιση. Η ταύτιση όμως της θέσης του κόμματος με τις θέσεις των φαρμακοβιομηχάνων; Μιράκολο, σύμπτωση ή, ρε σεις, μήπως κάνουν εισοδισμό στον καπιταλισμό; Αυτό θα 'ναι.

Απλά τα πράγματα. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/Και Κάτι Μαντζούνια Πράσινα Πατενταρισμένα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει μια τεράστια μείωση των τιμών των φαρμάκων επ’ ωφελεία των πολιτών και της δαπάνης Υγείας του κράτους. Τι θα κάνει; Από δω ο λαός και τα πολύ φθηνότερα φάρμακα του παππού και της γιαγιάς, των παιδιών κι η ωφέλεια στο δημόσιο ταμείο. Από την άλλη ποιοι, Αλέξη;

Λοιπόν, μπορεί αυτή η γάτα να έχει τσιριχτή φωνή, μπορεί να μη σας αρέσει η θωριά της ή το πώς περπατάει, αλλά πάντως σίγουρα πιάνει ποντίκια κι άλλα τρωκτικά.

Αδέρφια, ο Αδωνις έχει τα τρία βασικά προσόντα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί: είναι τίμιος, δουλευταράς παιδιόθεν και κυρίως τρελός!
Διότι μόνο σταχανοβίτες τρελοί μπορούν να πλύνουν την κόπρο του Αυγεία, που μάζεψαν στη χώρα, και ειδικά στην Υγεία, η ανακυκλωμένη αριστεράντζα με τις αμφιδέξιες τσέπες και η ενοχική Δεξιά.

Θα κάνει σίγουρα κι άλλα λάθη, θα γίνει κι άλλες φορές αμετροεπής και θα θέλω ξανά να πετάξω παπούτσι στην τηλεόραση, όταν ωρύεται. Ομως, παίδες, οι πολιτικές πράξεις του έχουν πλέον ωραιότατη αρμονία και θα τον ψήφιζα δαγκωτό. Οποιος θέλει καλλικέλαδους, να βάλει Βανδή ή Νότη. Ανάλογα με το γούστο του ο καθείς.
Οποιος θέλει πρακτικές λύσεις και νοικοκύρεμα στην Υγεία και τους ψευτοπροοδευτικούς με το βρακί στον αστράγαλο, βάζει Αδωνι…

Φαήλος Κρανιδιώτης
δημοκρατία

5 σχόλια:

 1. Ο Σύρριζα φαίνεται πως εκτέθηκε αρκετά! Ωστόσο δεν έχουμε ακούσει και τις απόψεις των φαρμακευτικών, ενώ προτιμότερο από τις στείρες μειώσεις, που ναι μεν φαινομενικά ευνοούν τον κόσμο, ίσως καλύτερο είναι η ψήφιση μέτρων, που θα εξαναγκάζουν τις φαρμακευτικές σε επενδύσεις για ερευνα ....

  Πάντως χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες και με τον θόρυβο που "επιρκατει" είναι αδύνατο κανεις να βγάλει πλήρες συμπέρασμα! Μήπως όμως αυτός δεν είναι και ο στόχος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμπαθείς ως άνθρωποι σε μένα και ο Φαήλος και ο Άδωνις του οποίου είμαι και πελάτης του.Διαφωνώ και με τους δύο πολιτικώς.Γιατί ? Για ένα λόγο.Ναι μεν συμφωνώ σε προσπάθεια νοικοκυρέματος αλλά κύριοι όχι με τη μορφή και τη βία που το θέλετε εσείς.Και με τον τρόπο που τον θέλει ο αρχηγός σας ο οποίος για μένα ελέγχεται για τις καλές του προθέσεις.
  Κύριοι σε όλες τις αναλύσεις σας και εσείς και οι κύριοι καθηγηταί οικονομικών δε μας λένε ένα.
  Ποιοι είναι αυτοί που δανείζουν τους λαούς και ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν με 0.5% λεφτά και τα δανείζουν με 6%.Αυτοί δημιουργούν τις τρύπες τις παγμόσμιες και όχι ο φουκαράς που διορίστηκε έστω κατά παράβασιν από το ΠΑΣΟΚ θυρωρός στο ΕΜΠ ή στο υπουργείο υγείας.Μετρήστε αριθμητικώς ποιοι και πως δημιουργούν τις τρύπες και ελάτε να τα πούμε μετά.Ο αρχηγός σας ελέγχεται για πολλά.Δεν είναι του παρόντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευγε, Φαηλε Κρανιδιωτη!

  - Άδωνις Γεωργιάδης για Τροπολογία Φαρμάκων & συνέχιση αντεγκλήσεων 27Nov13
  http://www.youtube.com/watch?v=aeRZbLx-ssk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν μασάς λόγια!!! Όσο για το θέμα φάρμακο όπως έλεγε και ο Κούρκουλος στη γνωστή ταινία "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" και οΣΥΡΙΖΑ τάχτηκε με τα λεφτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είμαι συνταξιούχος 63 ετών. Κάθε μήνα παίρνω 2 κουτιά SALOSPIRE, 2 κουτιά CRESTOR και 1 κουτί Concor.
  Μέχρι και τον Οκτώβριο πλήρωνα συμμετοχή 6 ευρώ.
  Τον Νοέμβριο πλήρωσα 9,5 ευρώ. Αύξηση 58,5%.
  Η μείωση που υπόσχεται ο κ. Γεωργιάδης θα γίνει επί της συμμετοχής των 6 ευρώ ή των 9,5 ευρώ;
  Αν γίνει επί της συμμετοχής των 6 ευρώ θα είναι πραγματική και θα αξίζει επευφημίας. Αν όμως γίνει επί των 9,5 ευρώ θα είναι εξαπάτηση και υποτίμηση της νοημοσύνης μου.
  Είδομεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.