29/11/13

Ελεύθεροι Επαγγελματίες Πολιορκημένοι

Ο ορισμός του παράλογου. Το άκρο άωτο της ανηθικότητας: σε συλλαμβάνω για να σου αναβαθμίσω τη ζωή! Σου κατάσχω το σπίτι για να σε προστατέψω!
Έχουμε τρελαθεί εντελώς; Για ποιον λόγο ασφαλίζεται κάποιος; Για να έχει παροχές υγείας και σύνταξη, ε; Αν δεν ασφαλίζονταν, τι θα του συνέβαινε; Θα πλήρωνε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την τσέπη του και, αν δεν είχε βάλει κάτι στην άκρη, θα έπρεπε να δουλεύει μέχρι να πεθάνει. Ναι, αλλά θα ήταν ελεύθερος! Αν είχε καταφέρει να φτιάξει ένα σπίτι, θα εξακολουθούσε να κάθεται εκεί!
Αν, λοιπόν, δεν έχεις να πληρώσεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να χάσεις την ασφαλιστική κάλυψη. Τίποτε άλλο! Διότι το καθεστώς του ανασφάλιστου αλλά ελεύθερου είναι απείρως καλύτερο από του φυλακισμένου! Το καθεστώς του ιδιοκτήτη σπιτιού και ανασφάλιστου είναι απείρως καλύτερο από του πεταμένου στον δρόμο, μετά από κατάσχεση, για να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές!

Αυτά, στο κράτος – νταβατζή δεν ισχύουν. Εδώ, η ασφάλιση είναι με το ζόρι! Κι αν δεν έχεις να πληρώσεις, πας φυλακή. Ίσως είναι κι αυτός ένας τρόπος να σου παράσχει το κράτος τροφή, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού πρώτα σου τα πήρε!
Για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, το θέμα δεν σηκώνει αστεία. Είδαν τον τζίρο τους να μηδενίζεται, δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα, κι απειλούνται και με φυλάκιση, ενώ ήδη ο ΟΑΕΕ, ο φαταούλας των εισφορών τους, τους έχει κόψει τις παροχές υγείας. Ο επαγγελματίας χωρίς δουλειά, είναι σε πιο τραγική θέση από τον άνεργο. Ο άνεργος δεν έχει έσοδα. Ο επαγγελματίας συνεχίζει να έχει έξοδα: μισθούς, εργοδοτικές εισφορές, ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, επιμελητήρια, τέλη. Και δεν μπορεί να ελπίζει ούτε στο Ταμείο Ανεργίας.
Μέχρι σήμερα όλοι οι «ασφαλισμένοι» πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα ένα δήθεν «ασφαλιστικό συμβόλαιο» που έχει μόνο υποχρεώσεις. Για μας. Η άλλη πλευρά, το κράτος, ουδέποτε δεσμεύθηκε για το παραμικρό. Ελπίζουμε, όταν έρθει η ώρα, ότι κάτι θα πάρουμε ως σύνταξη. Πόσο; Κανένας δεν ξέρει! Ελπίζουμε ότι κάποια περίθαλψη υγείας θα την έχουμε. Ποια; Κανένας δεν ξέρει! Στην πραγματικότητα, οι εισφορές μας είναι μια άλλη μορφή φορολόγησης.
Ξέρεις κανείς μας πόσα χρήματα έχει ο προσωπικός του ασφαλιστικός λογαριασμός; Πόσα έχει καταβάλει από την πρώτη στιγμή που άρχισε να πληρώνει εισφορές; Όχι! Γιατί δεν υπάρχει ασφαλιστικός λογαριασμός για κανέναν! Γιατί το κράτος παίρνει μέσω των Ταμείων τα χρήματά μας και τα κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει ποτέ λογαριασμό!
Απ’ ό,τι έδινες, λοιπόν, πληρώνοντας μια ζωή εισφορές, δεν υπάρχει ούτε δεκάρα τσακιστή στο ταμείο. Κι επειδή πρέπει να συνεχίσω να σου ρουφάω το αίμα, σε απειλώ με φυλακές και πλειστηριασμούς! Αποκλείω κι εσένα και την οικογένειά σου από τις παροχές υγείας, μολονότι με τα χρήματα που έχεις πληρώσει, αν είχες κάνει ιδιωτική ασφάλιση, θα είχες σουίτα στο καλύτερο νοσοκομείο! Σου βάζω κι ένα αισχρό τοκογλυφικό πρόστιμο και σου ζητώ, αν βρεις ποτέ τα χρήματα, να με πληρώσεις αναδρομικά και για τις... παροχές υγείας που δεν σου παρείχα.
Είναι ανήθικο! Είναι παράνομο! Είναι αντισυνταγματικό! Είναι αντίθετο με τη συνθήκη των δικαιωμάτων του ανθρώπου! Είναι χυδαίο!
Το ασφα-ληστρικό σύστημα που ισχύει στο ελληνικό κράτος, το πονηρά ονομαζόμενο αναδιανεμητικό, χρησιμοποιεί τις εισφορές σου όχι για να δημιουργήσει το προσωπικό σου κεφάλαιο, αλλά για να πληρώσει τις συντάξεις των προηγούμενων συνταξιούχων. Δεν σου το λέει ευθέως. Σου δίνει τάχα μου διαφορετικές κλάσεις και διαφορετικές παροχές. Τίποτε δεν ισχύει, καθώς το τι θα παίρνεις εξαρτάται από το τι θα έχουν να δώσουν οι ασφαλισμένοι την εποχή που θα πάρεις σύνταξη. Και σε κλέβει και σε κοροϊδεύει. Με το πρόσχημα της αλληλεγγύης των γενεών «φεσώνει» τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας (φοβερή αλληλεγγύη!) και κατασπαράσσει τους σημερινούς ασφαλισμένους για να συνεχίσει να δίνει ηγεμονικές συντάξεις στους 50άρηδες των κομματικών στρατών.
Η ετήσια επιχορήγηση στον ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, το 2012 ήταν περίπου 4.000 ευρώ ανά συνταξιούχο. Το 2013 μειώθηκε στα 2.400 χιλιάδες ευρώ. Σε ποια ταμεία, παρά την κρίση, παρά τη χρεοκοπία, δεν μειώθηκε καθόλου και θα παραμείνει ίδια κι απαράλλαχτη μέχρι το 2016; Στα ταμεία των «παιδιών» του συστήματος: ΔΕΗ και ΟΤΕ. Εκεί που διορίζονταν οι κομματικοί στρατοί. Πόσα πληρώνεις, φορολογούμενε, (γιατί αυτό σημαίνει κρατική επιχορήγηση) για τους Φωτόπουλους αυτού του κόσμου; 16.000 ευρώ τον χρόνο, ανά συνταξιούχο της ΔΕΗ και 11.000 ευρώ ανά συνταξιούχο του ΟΤΕ! Δηλαδή, ο πατρίκιος συνταξιούχος της ΔΕΗ αξίζει 7 περίπου φορές παραπάνω από την πλέμπα του ΟΑΕΕ. (Και μην πει κανένας για το Ταμείο ΟΠΑ-ΔΕΗ που ενσωματώθηκε στην εταιρεία με την «ιδιωτικοποίησή» της διότι από το 2000 ο προϋπολογισμός το έχει ξεπληρώσει και με το παραπάνω!)
Αυτές ήταν οι κόκκινες γραμμές του Βενιζέλου! Πώς δεν θα θιγούν τα δικά μας παιδιά. Όσο για σας, του ΟΑΕΕ και των άλλων επαγγελματικών ταμείων, δεν πα να ψοφήσετε!
Ε, λοιπόν, όχι! Οι ασφαλιστικές εισφορές μας είναι περιουσία μας. Δεν ανήκουν σε κανέναν πελατειακό μηχανισμό.
Ξεκινάμε αγώνα σε κάθε επίπεδο: νομικό, επικοινωνιακό, ακτιβιστικό, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για:
1. Να μη γίνει καμία κατάσχεση και καμία σύλληψη ασφαλισμένου για αδυναμία πληρωμής εισφορών.
2. Να μν διακοπεί σε κανέναν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
3. Να διαγραφεί κάθε πρόστιμο από καθυστέρηση καταβολής εισφορών.
4. Να πάψει η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών να είναι προϋπόθεση για νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα.
5. Να διαχωρισθούν οι εισφορές για την υγεία από τις εισφορές για τη σύνταξη.
6. Να δημιουργηθεί ηλεκτρονικός «Προσωπικός Ασφαλιστικός Λογαριασμός» στον οποίο κάθε ασφαλισμένος θα βλέπει τι έδωσε και τι πήρε από τον ασφαλιστικό του φορέα, στο σύνολο της μέχρι τώρα εργασιακής του πορείας. Ο λογαριασμός θα περιέχει αναλογιστική μελέτη με διαφορετικά σενάρια και δυνατότητες επιλογών, ώστε ο ασφαλισμένος να ξέρει τι παροχές έχει σε κάθε επίπεδο ασφαλίστρων, πότε μπορεί να βγει στη σύνταξη με ποιο μηνιαίο ποσό.
Για όσους δεν έχουν σήμερα να πληρώσουν, η στοιχειώδης κοινωνική αλληλεγγύη, απαιτεί να τους ζητηθεί μόνο η εισφορά για τις παροχές υγείας (που είναι περίπου το 1/5 των μηνιαίων ασφαλίστρων) ή, αν δεν έχουν ούτε αυτά, να θεωρηθούν λογιστικά ενήμεροι και το ποσό να αφαιρεθεί από τις συνολικές ασφαλιστικές τους καταβολές, με ανάλογη μείωση του ποσού της σύνταξης, στο τέλος της επαγγελματικής τους διαδρομής. Αυτό είναι δίκαιο για όλους. Φυσικά, μπορούν αργότερα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καλύψουν όλο το ποσό, και να μην έχουν καμιά μείωση.
7. Να πάψει η προκλητική και εξοργιστική ανισότητα στη χρηματοδότηση των «ευγενών» (με τα λεφτά των άλλων) ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το κράτος, εφόσον συμμετέχει, πρέπει να συμμετέχει με το ίδιο ποσό για κάθε συνταξιούχο.
Και επιτέλους: να ανοίξει ο δυσώδης και αμαρτωλός φάκελος του ασφαλιστικού και να υιοθετήσουμε το μόνο δίκαιο σύστημα, αυτό που εφαρμόζεται σε όλα τα σοβαρά κράτη: το ανταποδοτικό / κεφαλαιοποιητικό. Δηλαδή οι εισφορές για κάθε ασφαλισμένο, είτε είναι ελεύθερος επαγγελματίας είτε υπάλληλος, να μπαίνουν στον προσωπικό του «κουμπαρά». Και να αποφασίζει εκείνος τον τρόπο της διαχείρισης ή της επένδυσής του. Η σύνταξή του και οι παροχές υγείας να προέρχονται από αυτόν τον λογαριασμό, με τελικό στόχο να μπορεί κάθε πολίτης να επιλέγει ελεύθερα τον ασφαλιστικό φορέα που προτιμάει, κρατικό ή ιδιωτικό, και να ξέρει τι δίνει και τι παίρνει απ’ αυτόν, με δέσμευση και των δύο πλευρών. Μην ξεχνάτε ότι φαινόμενα τύπου Ψωμιάδη, ήταν η έλλειψη εφαρμογής των εποπτικών κανόνων που τα εξέθρεψε, δηλαδή πάλι η διαπλοκή. Το κράτος να αναλάβει μόνο τον τομέα της Πρόνοιας καλύπτοντας και συνταξιοδοτώντας μόνο τους αποδεδειγμένα αδύναμους.
Όλοι μαζί, οι ανασφάλιστοι ασφαλισμένοι, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι ενός φαύλου και απάνθρωπου κράτους, έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε στην κρατική βαρβαρότητα. Διαδώστε αυτή την πρωτοβουλία. Στο site και στο γκρουπ του Facebook Ασφάλιση, όχι Εξόντωση μπορείτε να συμμετέχετε στην οργάνωση της αντίστασης με ιδέες, προτάσεις και εθελοντική εργασία.
του Θάνου Τζήμερου

4 σχόλια:

 1. Φίλε ANDPIK,
  Βεβαίως όσα γράφει ο κ. Τζήμερος είναι σωστά, αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρει τίποτε.

  Πλήρωνα επί 35 συναπτά χρόνια την κύρια ασφάλειά μου στο ΤΣΜΕΔΕ και συμπλήρωσα, πληρώνοντας πάντοτε, ένα πρόσθετο επικουρικό ταμείο, το Ειδικό Λογαριασμό Προσθέτων Παροχών και τι συνέβη;

  Ήρθε το Ελληνικό Κράτος, λέγε με διεφθαρμένο "πολιτικίσκο", και ατίμως έβαλε τα χρήματά μου στην Τράπεζα της Ελλάδος με πάγιο τόκο 9%, ο οποίος υπολείπετο του τόκου της αγοράς που έφθασε κάποτε να είναι έως και ..... 24%, κατστρέφοντας το κεφάλαιο του Ταμείου μου.

  Έτσι, όχι μόνο δεν υπήρξε ανταποδοτικότητα στο κεφάλαιο του Ταμείου που συσσώρευσε το Κράτος, αλλά το απερίγραπτο σκυλολόϊ που λυμαίνεται τον πολιτικό χώρο, κατασπατάλησε τα χρήματά μου εξυπηρετώντας ταπεινά κομματικά συμφέροντα.

  Επί πλέον, αντί τα χρήματα του Ταμείου μου να διατεθούν βάσει του ισχύοντος Νόμου, παρ' ότι το Ταμείο μου δεν ελάμβανε καμία κρατική οικονομική υποστήριξη, με κατάκλεψαν κρυφά, δίδοντάς μου επί χρόνια, μειωμένη την σύνταξή μου, έως ότου έχασαν στο δικαστήριο το δικαίωμα να το συνεχίζουν.

  Και τι έκαμαν; Ένας τυχάρπαστος υπουργίσκος πέρασε στην Βουλή μια τροπολογία και ακύρωσε την απόφαση του Δικαστηρίου που με δικαίωνε. Έτσι απλά και όμορφα!

  Αργότερα, ένας ευφάνταστος υπουργίσκος, εφεύρε τον διαβόητο ΛΑΦΚΑ, για να βοηθώ υποτίθεται εγώ που ήμουν συνεπής και πλήρωνα, εκείνους που ήσαν ασυνεπείς και δεν πλήρωναν, ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη!

  Πάλι, έχασε δικαστικά το Κράτος και πάλι πέρασε μια ακυρωτική τροπολογία αδικώντας με.

  Αργότερα, έγινε το διαβόητο "hair cut", "το Κούρεμα" των ομολόγων του Ελληνικού Κράτους που είχαν κυρίως οι Έλληνες ομολογιούχοι και τα Ταμεία, διότι το Κράτος δανειζόταν για να κάνει διεφθαρμένη "κομματική πολιτική" προσλαμβάνοντας χιλιάδες άχρηστους υπαλλήλους και διασπαθίζοντας αλλού τα αποθεματικά των Ταμείων (Βλέπε το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, το ΝΑΤ), και μας χρεοκόπησε ΟΛΟΥΣ!

  Πάλι, το Κράτος που είχε φροντίσει, - πάντοτε εν κρυπτώ και απαραβύστω -, χωρις να ρωτήσει κανέναν αρμόδιο των ασφαλισμένων, να περάσει ένα Νόμο και να υποχρεώσει όλα τα Ταμεία να μεταφέρουν τα αποθεματικά των σε Ομόλογα αυτού του απερίγραπτου ελέω "πολιτικίσκων" Ελληνικού Κράτους, κούρεψε τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ καθώς και των άλλων Ταμείων.

  Μετά την οικονομική καταστροφή, ένωσε όλα τα Ταμεία σε ένα, - τα υγιή μαζί με τα μπατιρημένα ελέω κακίστης διαχείρισης -, και έβαλε σ' αυτά και το ΤΣΜΕΔΕ με το πολύτιμο αποθεματικό του.

  Σήμερα λοιπόν, έχω την ίδια ιατρική περίθαλψη με αυτήν του κακού ασυνεπούς συμπολίτη μου, ο οποίος θεωρούσε και θεωρεί τον εαυτό του ως πολύ ξύπνιο, επειδή χρόνια δεν πλήρωνε για την περίθαλψή του και την σύνταξή του!

  Ειρήσθω εν παρόδω, επειδή οι περισσότεροι μηχανικοί, για να μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους πρέπει να είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι υπάρχει περισσότερο αποθεματικό, επίσης εργάζονται μέχρι τα 70 τους και είναι πολύ προσεκτικοί και οικονόμοι, ....το Ταμείο τους σε αντίθεση με τα περισσότερα Ταμεία, ήταν πολύ πλούσιο.

  Τι να πείς όμως όταν υπάρχει ο αντίλογος που λέει πως είμαστε όλοι σαν Λαός τελείως χρεωκοπημένοι και βρισκόμαστε στο έλεος των δανειστών, ΌΛΟΙ ΜΑΣ.

  Άσχετα αν είμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, είμαστε ΟΛΟΙ μαζί στο ίδιο τσουβάλι, χρεωκοπημένοι!!

  Οι μόνοι που δεν είναι είναι οι διεφθαρμένοι και αργυρώνητοι "πολιτικίσκοι" και τα λαμόγια!

  Ευμένης Καρδιανός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "...Στην πραγματικότητα, οι εισφορές μας είναι μια άλλη μορφή φορολόγησης...."

  Όλη η ουσία βρίσκεται εδώ.
  Έτσι πληρώνονται 500.000 περίπου άχρηστοι, επίορκοι και παραπανήσιοι δημόσιοι υπάλληλλοι με όλων των μορφών συμβάσεων εργασίας(μόνιμοι,αορίστου,ορισμένου κλπ)
  Επίσης έτσι συνταξιοδοτήθηκαν και σχεδόν οι μισοί από τους 500.000 συνταξιούχους πρώην δημοσίους υπαλλήλους.Άτομα που δεν είχαν δουλέψει αλλά κλέψει και κοροιδέψει αμαυρίζοντας ταυτόχρονα τους λιγότερους αλλά τίμιους και εργατικούς δ.υ.

  Εμείς του ιδιωτικού τομέα κρατάμε και το καρπούζι και το μαχαίρι.
  Εμείς πληρώνουμε το κράτος α.ε. δηλαδή.
  Ας βρούμε τρόπους να πληρώνουμε ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ και όχι οι παραπανίσιοι κλεφταράδες δ.υ. να πληρώνονται απο εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οταν αρχισα να ασφαλιζομαι επεμενε το τανμειο οτι επρεπε να πληρωνω και καποιο ποσο για εφαπαξ. Απαντησα οτι δεν ενδιαφερομαι και δεν απιτω τιπ[οτα απο εφαπαξ ουτε και θελω να πληρωσω. Βεβαια με υποχρεωσαν με διαφορα τερτιπια. Τοτε λοιπον, καιτοι νεος αντεληφθην οτι δεν επροκειτο να παρω τιποτα απο τα υπεσχημενα. Αυτοι ηξεραν απο τοτε και εγω ομοιως. Γι αυτο φροντισα την παρτη μου κανονικά και αστους να πανε....ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙ:ΑΣΜΕΝΗ Η ΛΗΣΤΕΙΑ> Το ηξεραν!!! Γι αυτο ανεβαινε ο δανεισμος ολο και περισσοτερο........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το σχόλιο του Ευμένη πιστεύω πως αξίζει να γίνει κεντρική ανάρτηση.

  Είναι απο τις φορές που ένα σχόλιο αξίζει περισσότερο και απο την ίδια την ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.