30/11/13

Η γενοκτονία, ο Νταβούτογλου, και ο ρόλος της "δημοκρατίας" και των βουλευτών στο αντιρατσιστικό

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "δημοκρατία" έχει αναφορά στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου
Του Σάββα Καλεντερίδη
Σε λίγες μέρες οι άνθρωποι και ο κόσμος της «δημοκρατίας» γιορτάζει τα τρία χρόνια από την έκδοσή της, εγχείρημα το οποίο έγινε κόντρα στο κύμα, σε μια περίοδο που μαζί με την οικονομία και τα εκδοτικά συγκροτήματα, γκρεμίζονταν στην Ελλάδα οι δημοκρατικές, πολιτικές και ηθικές αξίες.
Την άποψη και τον χαιρετισμό μας για το εκδοτικό αυτό θαύμα, θα έχουν την ευκαιρία να την διαβάσουν οι αναγνώστες μας σε σχετικό άρθρο στο επετειακό φύλλο της εφημερίδας μας που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου.
Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στον λυτρωτικό ρόλο που μπορεί να έχει ο τύπος και τα ΜΜΕ σε φαινόμενα σήψης, διαφθοράς και παρακμής, όταν φυσικά αυτά λειτουργούν με βάση την απαράβατη αρχή, που είναι η έγκαιρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση του πολίτη και ο έλεγχος της εξουσίας.
Στο άρθρο μας της προηγούμενης Παρασκευής με τίτλο "Όποιος βουλευτής ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, είναι προδότης του ελληνικού λαούαναφερθήκαμε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (το οποίο ήδη βρίσκεται στο στάδιο της παρουσίασης και συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή) αναδεικνύοντας πανελληνίως και διεθνώς τον αποκλεισμό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων από τις προβλέψεις του εν λόγω νομοσχεδίου. Με άλλα λόγια, όπως αναφέραμε στο άρθρο μας, σε περίπτωση που περνούσε το νομοσχέδιο με τη συγκεκριμένη αιτιολογική έκθεση, θα είχαμε ακύρωση των τριών νόμων με βάση τους οποίους αναγνωρίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων οι προαναφερθείσες γενοκτονίες. Δηλαδή, θα είχαμε στην ουσία επιτέλεση της γενοκτονίας για δεύτερη φορά. Η πρώτη, εκείνη που έγινε με το γιαταγάνι του Τούρκου, η δεύτερη θα γινόταν με την ψήφο των Ελλήνων βουλευτών.
Το άρθρο μας κινητοποίησε πολύ κόσμο, ανάμεσα στους οποίους τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος σε άλλες δυο περιπτώσεις, σε ζητήματα που αφορούσαν την προκλητικότατη και παράνομη δράση του Τούρκου προξένου και των αργυρώνητων πρακτόρων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει συναδέλφους του, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις για τα εθνικά μας συμφέροντα και να περιοριστεί η αχαλίνωτη δράση των τουρκοπρακτόρων.
Τη φορά αυτή, ο προαναφερθείς βουλευτής κινητοποίησε περίπου σαράντα βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, για να του εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στο νομοσχέδιο και να δηλώσουν απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.
Επίσης, από την έρευνα που κάναμε, πληροφορηθήκαμε ότι στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έγινε σύσκεψη για το θέμα, όπου πρωτοκλασάτα στελέχη μετέφεραν τις έντονες αντιδράσεις στελεχών και μελών του κόμματος, όπως και οργανωμένων φορέων και απλών πολιτών από όλη την Ελλάδα.
Μπροστά σε αυτήν την έντονη αντίδραση τόσο μεγάλου αριθμού βουλευτών, φορέων μαζικών οργανώσεων και πολιτών, ο κ. Αθανασίου αναγκάστηκε να δεσμευθεί ότι θα επανεξετάσει το θέμα, θα ακούσει την άποψη του ποντιακού, μικρασιατικού και αρμενικού οργανωμένου χώρου, και ότι σε κάθε περίπτωση θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων.
Δεν γνωρίζουμε την τελική κατάληξη που θα έχει το θέμα, μια που όπως πληροφορούμεθα η Τουρκία επιχειρεί να εκβιάσει με επαίσχυντο τρόπο την ελληνική κυβέρνηση να μην συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων, για να μην επιδεινωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.
Επίσης, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Τουρκία διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση σε φιλικές και υποτίθεται φιλικές χώρες να μείνουν μακριά από τα ζητήματα της γενοκτονίας, εν όψει της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη διάπραξη της γενοκτονίας των Αρμενίων, οπότε αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα διαμαρτυρίας εναντίον της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εμείς να υπογραμμίσουμε ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να γίνει η Ελλάδα το πιο ανυπόληπτο κράτος στον κόσμο και παράλληλα επαρχία της νεοοθωμανίας είναι να ακυρώσει στην πράξη τους νόμους που ψήφισε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων για τη γενοκτονία. 
Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να εξομαλυνθούν και να μην διαταραχτούν ποτέ ξανά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας από το τουρκικό κράτος.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και όλοι οι άλλοι που παρουσιάζονται ως "δρόμοι", είναι μονοπάτια που οδηγούν στην κόλαση της νεοοθωμανικής τουρκικής βαρβαρότητας.

Τέλος, να επισημάνουμε τον λυτρωτικό ρόλο της εφημερίδας «δημοκρατία» σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως και των βουλευτών, όταν φυσικά λειτουργούν ελεύθερα με βάση τη συνείδησή τους και όχι ως άβουλα «αρνιά» σε κομματικά μαντριά. 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

4 σχόλια:

 1. Πού θα πάει... Θα του πάρει του ΓΑΠ τον τίτλο του ηλίθιου και του πανηλίθιου σε συσκευασία του ενός, ο Χρυσοχό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε προηγούμενο σχόλιο μου περι Π.Παυλόπουλου ανέφερα οτι οι νομοθέτες έχουν ευθυγραμμιστεί απόλυτα με τις απαιτήσεις της Ρεπούση, και συμπληρώνω:
  η οποία έχει ευθυγραμμιστεί απόλυτα με τις απαιτήσεις, τα θέλω της Τουρκίας.
  (φυσικά δεν χρειάζονταν το παρόν άρθρο για να το καταλάβω, απλά δεν το έγραψα, το ξέχασα)

  "Ευχαριστώ" τον κ. Αθανασίου ο οποίος "θα ακούσει την άποψη του ποντιακού, μικρασιατικού και αρμενικού οργανωμένου χώρου", για εδώ και σχεδόν 100 χρόνια τετελεσμένα γεγονότα, και παράλληλα νιώθω ανακούφηση που δεν θα μπεί στον κόπο να ακούσει την άποψη του εβραϊκού οργανωμένου χώρου, επειδή η Γενοκτονία των εβραίων είναι γεγονός, αλλα οι υπόλοιπες ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ σηκώνουν συζήτηση..........................................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και δε μου αρέσει (δε γουστάρω καθόλου) που οι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ μας, οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ μας έλληνες (ή "έλληνες") πολιτικοί,που ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΨΗΦΗΖΟΝΤΑΙ & ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ οχι μόνο παίρνουν εντολές ΓΙΑ ΕΜΑΣ απο τους δανειστές, τους ευρωπαίους, ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ και τους εβραίους (εξου και το νομοσχέδιο και οι διώξεις της Χρυσής Αυγής, μην κρυβονται πίσω απο το δάκτυλο τους), ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΥΛΗ (ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ) ΩΣ "ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΛΗ ΩΣ ΜΠΑΣΤΡΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΙΑ.
  Και θα καλέσουν τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ!!!!!!!
  Ν Τ Ρ Ο Π Η ΤΟΥΣ!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το αρνητικό που εντοπίζω στην εφημερίδα δημοκρατία είναι ότι και αυτή δείχνει σαφή κομματική προτίμηση,κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο για κάθε έντυπο και δημοσιογράφο,μιας και επηρεάζει την αντικειμενική κρίση.

  Ελπίζω ότι η δημοκρατία θα καταφέρει να το επιτύχει αυτό στο μέλλον,δείχνοντας το δρόμο και στα άλλα έντυπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.