29/11/13

Κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη εστάλησαν για να περιπολούν τη "ζώνη εναέριου ελέγχου" που κήρυξε το Πεκίνο

 
Το Πεκίνο έστειλε αρκετά πολεμικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης να περιπολούν τη νέα, αμφιλεγόμενη ζώνη εναέριου ελέγχου που κήρυξε το Πεκίνο πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.

Η κίνηση αυτή αυξάνει την ένταση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας για τη ζώνη αυτή. Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έστειλαν νωρίτερα σήμερα δικά τους πολεμικά αεροσκάφη στη ζώνη εναέριου ελέγχου του Πεκίνου χωρίς να ενημερώσουν τις κινεζικές αρχές.

Το Πεκίνο κήρυξε μονομερώς το Σάββατο μια «ζώνη εναέριου ελέγχου» επάνω από ένα μεγάλο τμήμα της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας, στην οποία βρίσκεται το νησιωτικό σύμπλεγμα που τελεί υπό ιαπωνική διοίκηση με την ονομασία Σενκάκου, αλλά το διεκδικεί η Κίνα υπό την ονομασία Ντιαογιού.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που έθεσε το Πεκίνο, τα αεροσκάφη που εισέρχονται στην ζώνη αυτή θα πρέπει να καταθέτουν το σχέδιο πτήσης τους, να γνωστοποιούν την εθνικότητά τους και να παραμένουν σε επαφή μέσω ασυρμάτου με τις κινεζικές αρχές.

Η κινεζική περίπολος είναι «ένα αμυντικό μέτρο και σύμφωνο με τις κοινές διεθνείς πρακτικές», δήλωσε ο Σεν Τζίνκε, εκπρόσωπος της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Πολεμική Αεροπορία της Κίνας έχει τεθεί «σε υψηλό συναγερμό και είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει διάφορες απειλές και να προστατεύσει σθεναρά την ασφάλεια του εναέριου χώρου της χώρας».

Ε.Μ.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Κέρδος online   28/11/2013 23:26

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα είχαμε και τις πρώτες αερομαχίες με κινεζικά και αμερικανικά αεροσκάφη ? Αν δεν μεταφράζω λάθος μία είδηση μάλλον συνέβη σήμερα και αυτό...Προσέξτε πότε ακριβώς οι Κινέζοι άρχισαν το όλο θέμα ! Πότε ? Αφού έληξε το θέμα Συρία και το θέμα Ιράν με κάπως μη ευνοικούς όρους για τις ΗΠΑ ! Τότε άρχισαν τις προκλήσεις τους.Σατανικά σχέδια κινεζικών εγκεφάλων ή μήπως έχουμε και ένα πρόσθετο αγκάθι στον Ομπάμα από ενδοαμερικανούς αμφισβητίες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.