29/11/13

Συμφωνία για υδρογονάνθρακες υπέγραψαν Τουρκία και Κούρδοι

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Reuters στελέχη κοντά στη διαδικασία 
Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί (αριστερά) με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (δεξιά). ( Πηγή: REUTERS/Sringer) 
Αγκυρα 
Η τουρκική κυβέρνηση και η ηγεσία των ημι-αυτόνομων κουρδικών περιοχών του βόρειου Ιράκ φέρονται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, να υπέγραψαν συμφωνία για μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω τουρκικών αγωγών.
Την υπογραφή της συμφωνίας ανέφεραν στο Reuters στελέχη κοντά στη διαδικασία. Η φερόμενη υπογραφή έγινε σε συνάντηση του Νετσιρβάν Μπαρζανί, «πρωθυπουργού» των ιρακινών κουρδικών περιοχών, με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη.
Εάν η συμφωνία επιβεβαιωθεί, θα ενισχύσει την κουρδική κοινότητα του Ιράκ έναντι της κεντρικής κυβέρνησης, εξοργίζοντας περισσότερο την Βαγδάτη απέναντι στην Άγκυρα.
Το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
H ροή αργού πετρελαίου στον νέο αγωγό στις κουρδικές περιοχές στο Ιράκ θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, αναφέρει το Reuters, και θα συνδέεται με τον αγωγό Κιρκοκ-Τζεϊχάν για εξαγωγή του πετρελαίου.
Επιπλέον, η τουρκική TEC φέρεται επίσης να υπέγραψε συμφωνία για να γίνουν έρευνες για κοιτάσματα σε 13 οικόπεδα. Αναφέρεται επίσης και η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, το οποίο θεωρείται ότι θα αρχίσει να «τρέχει» το 2017.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.