27/1/15

Π. Καμμένος: Πρώτο μέλημα η αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ
Τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Συγνώμη από όλα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, «για την οικονομική επίθεση που έχουν δεχθεί από την μεριά της Πολιτείας και την αγνόηση της απόφασης του ΣτΕ» σε ό,τι αφορά το μισθολογικό τους, ζήτησε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Δένδια. 
Μάλιστα, τόνισε πως πρώτο μέλη είναι «η αποκατάσταση αυτής της αδικίας». 
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη πως σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι η επανενεργοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, να επανέλθει σαν μία δυνατή εξαγωγική δύναμη που θα βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις.
Σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων, πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν αποτελεί χώρο αντιπαράθεσης πολιτικών, αλλά ενώνει τους Ελλήνες.
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στο τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον τραγικό θάνατο των δύο Ελλήνων πιλότων του F16 που κατέπεσε στην Ισπανία. 
Νωρίτερα, είχε τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του δυστυχήματος. 

5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Πανάρα,
    Ο Αντωνάκης πρόλαβε και με έκανε να αλλάξω ράφτη ( If you know what I mean ). Πλήρωσα Ενφια από τις τραπεζικές μου αποταμιεύσεις, τις οποίες με λύπη μου σου λέω ότι δεν τις διαθέτω πλέον για να πληρώνω αναδρομικές μειώσεις μισθών στρατιωτικών, δικαστικών και λοιπών συνταγματικά οχυρομένων ΔΥ.
    Στην αγωγή του πολίτη δεν μας είχαν εξηγήσει γιατί οι περικοπές στους Ιδιωτικούς υπάλληλους είναι συνταγματικές...
    Είδες τις επιδόσεις του Αντωνάκη στις εκλογές!
    Θα σε συμβούλευα φέτος να κλαδέψεις τις γιουριές μήπως και κάνουν κανένα ευρώ παραπάνω ή συννενοήσου με τη ΄Ραχήλ να τυπώσει τίποτα τρισεκατομύρια.
    Από εμένα, εσύ και ο συρφετός των ηλιθίων, φέτος δεν θα εισπράξετε τίποτα όποτε μην τάζεις πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περικοπές στους στρατιωτικούς έγιναν επιπλέον των περικοπών που δέχτηκαν μαζί με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Η αιτιολόγηση ήταν ότι λόγω φοροδιαφυγής δεν μπορούσαμε να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Το ΣτΕ πολύ σωστά είπε πως εάν το κράτος δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες δεν μπορεί να επιβαρύνει Υπέρμετρα μια μόνο τάξη πολιτών. Με λίγα λόγια αν ο Άρι Γκόλντ και ο κάθε άρι γκολντ ενώ φοροδιαφεύγει, κλαίγεται από πάνω ας βρει τρόπο το κράτος να επιβαρυνθεί αυτός. Όπως επίσης δεν μπορείς σαν κράτος να έχεις απλήρωτο το ΦΠΑ των πολιτών να μην πληρώνεις τις οφειλές σου προς αυτούς, να παραβιάζεις το ίδιο σου το Σύνταγμα και να μην πληρώνεις τους υπαλλήλους τον ΜΙΣΘΟ(όχι παροχή) που τους χρωστάς, να έχεις σακατέψει υγεία παιδεία πρόνοια και αδύναμους πολίτες, και μετά να σκας παραμύθι έχω πλεόνασματα, είμαι υπεύθυνη κυβέρνηση και ελάτε να σας δώσω ψηφοθηρικές παροχές ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΣ. Ξέρω ότι φαντάζεσαι ότι το τελευταίο θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αλλά το έκανε ξεδιάντροπα η κατοχική κυβέρνηση που μόνο φόρους ήξερε να βάζει με τρόπο που πετσόκοβε μόνο τους αδύναμους και οι φοροφυγάδες πάλι την κοπανούσαν. Όσο για την διαφθορά δεν το συζητώ. Γιγαντώθηκε. Εκεί ζήτα Άρη τα λεφτά σου. Όχι σε αυτούς που δουλεύουν 80 ώρες την εβδομάδα και παίρνουν από τους μικρότερους μισθούς του δημοσίου ακόμα από την εποχή των παχιών αγελάδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Guest oποιοσδήποτε ΔΥ που νομίζει ότι ο μισθός του δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του, στις σπουδές του, στο life-style του κτλ. είναι ελέυθερος να παραιτηθεί και να σταδιοδρομήσει στο Ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό. Δεν νομίζω ότι το ελληνικό κράτος θα του αρνηθεί αυτό το δικαίωμα.
    Δεν μπορώ να κατανοήσω ότι οι δικαστές με 3000 μισθό έχουν αξιοπρέπεια ενώ με 1500 δεν έχουν!
    Ας δικηγορήσουν ή ας κάνουν τον κλητήρα ( Οι μόνοι που βγάζουν λεφτά!).
    Σκληρή η ζωή και του στρατιωτικού και του αστυνομικόυ! Το κράτος όμως μπορεί να πληρώσει μικρούς μισθούς και συντάξεις. Πάντα μικρούς μπορούσε, δάνεια έπαιρνε και πλήρωνε μεγαλύτερους!
    Δεν ανέχομαι όμως με τίποτα να κατσικώνεται στην πλάτη του φορολογούμενου ( και μάλιστα πολλές φορές άνεργου ) ένας ΔΥ που απαιτεί μεγαλύτερες αποδοχές, και να κλαίγεται ότι του έχουν περικόψει 40% του μισθού του. Είναι τυχερός και μόνο που έχει δουλειά και ασφάλιση.
    Υπάρχουν παιδιά με διδακτορικά ΑΝΕΡΓΑ που θα δούλευαν με 400 ευρώ ΑΝ έβρισκαν δουλειά!
    Τόσοι επιστήμονες βγήκαν έξω και φτιάξαν τις ζωές τους. Είδατε κανέναν από αυτούς να φωνάζει ότι το κράτος του χρωστάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού εσύ ξέρεις κατόχους διδακτορικού που θα δούλευαν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ για 400€ καταλαβαίνω ότι αφενώς δεν έχεις εσύ αντίστοιχους τίτλους σπουδών και δεν έχεις στο στενό σου κύκλο παιδιά με αυτά τα προσόντα, άνεργα, και χωρίς μπαμπά με πολλά λεφτά. Και αν ως πολίτης κοστολογείς το επάγγελμα του δικαστικού στα 1500 και του στρατιωτικού κάτω από 900, που παίρνει τώρα, μπορώ να καταλάβω ότι στην ¨αγωγή του πολίτη¨ μόνο παπαγάλιζες μιας και δεν κατάλαβες τί είναι κράτος και πολίτης και εννοείται ότι οι κρατικές υπηρεσίες που σου παρέχονται είναι ήδη μεγαλύτερες από αυτές που θεωρείς ως ικανοποιητικές. Γιατί το μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή οργιάζει σε τερατώδες επίπεδα και οι ρουσφέτοπροσλήψεις μείνανε ανέγγιχτες όλα αυτα Τα χρόνια και εσύ πειράχτηκες για τις αποδοχές ανθρώπων με ώρες εργασίας πολλαπλάσιες από αυτές που φαντάζεσαι και με ευθύνες μεγαλύτερες από αυτές που ποτέ σου θα αναλάβεις. Και στην τελική αν πιστεύεις ότι οι φόροι επί του ΔΗΛΩΘΕΝΤΟΣ σου εισοδήματος είναι υπερβολικοί και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου, στις σπουδές σου, στο life style σου κτλ. Είσαι ελεύθερος να σταδιοδρομήσεις σε κάποια ανεπτυγμένη χώρα του εξωτερικού και εκεί θα χαρείς να πληρώνεις κοντά στο 45% του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ σου εισοδήματος για να παίρνους οι στρατιωτικοί τους 4 με 10 χιλιάρικα και οι δικαστικοί τους καμιά 30αριά. Εσύ φυσικά αν και θα βγάζεις πιο πολλα α'ότι εδώ, πάλι θα κλαίγεσαι και θα αναρωτιέσαι αν πράγματι χρειάζεται ένας λοχαγός να παίρνει 4500€ για αν ζει αξιοπρεπώς ή εαν ένας δικαστής δεν θα μπορούσε να την βγάζει και με λιγότερα από 15000€. Γιατί αγαπητέ μου δεν είπες τίποτα για το έργο που παράγει ο καθένας και παρά μόνο για τα πόσα, εσύ, κρίνεις ότι θα έπρεπε να παίρνουν για να μην είναι απλώς φτωχοί... Ή μήπως τα 50€ που δεν παίρνει ο στρατιωτικός άνοιξαν χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους υπόλοιπους μορφωμένους της κοινωνίας? Άλλο λοιπόν οι μεταρρυθμίσεις και η δικαιοσύνη για να μην επιβαρύνονται οι φτωχοί και οι άνεργοι αλλά να κόβουμε τον κώλο του φοροφυγά, που καμιά φορά δεν έχει λεφτά γιατί η mercedes του βγήκε ακριβή, και άλλο η ισοπέδωση των πάντων με γενικότητες και ημιμάθεια. Γιατί η εργασία δεν είναι ούτε χαριστική ούτε τυχερό. Είναι δικαίωμα ΌΛΩΝ και όσοι την έχουν ακόμα μέσα στην καταστροφή που περνάει η χώρα τα τελευταία χρόνια είναι επειδή ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ αγωνίστηκαν για να την έχουν. Συνήθως. Είπαμε. Οι ρουσφέτοπροσλήψεις ζουν και βασιλεύουν.

    ΥΓ το ήξερες ότι οι στρατιωτικοί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ να αποχωρήσουν από τον στρατό εάν δεν κλείσουν πάνω από 10 χρόνια παραμονής στο στράτευμα? είναι ένα από τα δικαιώματα απο Τα οποία παραιτούνται για να είναι ¨βολεμένοι ¨.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Guest ΑΝ πιάσουμε τη φοροφιαφυγή και ΟΤΑΝ την πιάσουμε τα έσοδα δεν θα πάνε σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων.
    Θα πάνε στη μείωση του δανεισμού για να επιστρέψει ο δανεισμός της χώρας σε λογικά επίπεδα.
    Θα πάνε σε υποδομές, λιμάνια αεροδρόμια κτλ
    Θα πάνε σε όπλα γιατί σε λιγο θα βγαίνουμε άνθρωποι για αναχαίτιση με Spitfire.
    Θα πάνε για εκπαίδευση του προσωπικού του κράτους για να εγχσυχρονισθεί.





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.