5/6/15

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν

Εχει οριστεί να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - αίτημα που έγινε αποδεκτό.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά το μεσημέρι της Παρασκευής για θέματα που αφορούν την παρουσία του ελληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυο άντρες είχαν συναντηθεί τον Απρίλιο στο Κρεμλίνο όπου πάρθηκαν αποφάσεις για τον αγωγό GreekStream, ενώ αναμένεται να συναντηθούν και στις 18-20 Ιουνίου στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι προσκεκλημένος ως τιμώμενος ξένος ηγέτης.
Οι δυο άντρες είχαν συναντηθεί τον Απρίλιο στο Κρεμλίνο, όπου ελήφθησαν αποφάσεις για τον αγωγό GreekStream, ενώ αναμένεται να συναντηθούν και στις 18-20 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί ο έλληνας πρωθυπουργός θα είναι προσκεκλημένος ως τιμώμενος ξένος ηγέτης.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε να μην περάσει το ρωσικό φυσικό αέριο από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο συντονιστής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Έιμος Χόχσταϊν μιλώντας στο 31ο συνέδριο της παγκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ είπε ότι αν προχωρήσει ο Greek Stream, ο οποίος σχεδιάζεται να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της χώρα μας, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη δήλωση του αμερικανού αξιωματούχου εξέφρασαν κύκλοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως τονίζουν, «αυτές συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και υπογράμμιζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.