24/3/16

Ο πλήρης εξευτελισμός και υποδούλωση της Ευρώπης στην Τουρκία

Ο Υπαρχηγός της Τουρκικής Αστυνομίας Basturk, και ο ομόλογός του της Europol Martinu, ενώ υπογράφουν την Συμφωνία Συνδέσμων
Την 21η Μαρτίου 2016, ημέρα του Νεβρόζ και μια μέρα πριν την βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες, που στην ουσία είναι μια πολεμική ενέργεια της Άγκυρας εναντίον του Βελγίου, για την ανοχή που δείχνει η χώρα αυτή στους πολιτικούς του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, η Ευρώπη έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον πλήρη εξευτελισμό και υποδούλωσή της στην Τουρκία.

Την ημέρα αυτή η Ευρωπαϊκή Αστυνομία (Europol) υπέγραψε με την Τουρκική Αστυνομία Συμφωνία Συνδέσμων, για την ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με την Τουρκία να θεωρεί τρομοκρατία τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων και να θέλει να επιβάλει την άποψή της και στις χώρες της Ευρώπης,
Δηλαδή, να βάλει όλες τις χώρες της Ευρώπης να κυνηγούν τους Κούρδους αγωνιστές ως τρομοκράτες.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη μέρα του τουρκικό κράτος εξέδωσε επικαιροποιημένο δελτίο αναζήτησης (Ερυθρό Δελτίο) για 47 στελέχη του κουριδκού απελευθερωτικού κινήματος, με πρώτο στη λίστα τον πρώην βουλευτή, δικηγόρο Ζουμπεΐρ Αϋντάρ, ο οποίος διαμένει στις Βρυξέλλες. Να σημειωθεί ότι το τουρκικό κράτος συμμετείχε επίσημα, με κρατικούς αξιωματούχους σε συνομιλίες με το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα. Στο ίδιο τραπέζι που κάθονταν οι αξιωματούχοι του τουρκικού κράτους, καθόταν και ο Ζουμπειρ Αϋντάρ, ως εκπρόσωπος των Κούρδων. Τώρα, τον χθεσινό συνομιλητή τους οι Τούρκοι τον χαρακτηρίζουν τρομοκράτη και τον αναζητούν με ερυθρό δελτίο, για να κάνουν συνενόχους τους Ευρπωαίους στο έγκλημα που διαρπάττουν εναντίον του κουρδικού λαού.
Θα το ξαναγράψουμε: Ξύπνα Ευρώπη!!!

21 March 2016 
 The Deputy Director of the Turkish National Police, Mr Basturk, and Europol's Deputy Director Mr Martinu today signed the Liaison Agreement between Turkey and Europol.
Deputy Director Martinu expressed his satisfaction with the possibilities this will offer to enhance cooperation with Turkish law enforcement.
 'This is an important step in our relations. The Liaison Officer from Turkey will benefit from being part of a wide network of liaison officers from more than 40 states and have access to Europol expertise. The agreement and the secondment of an officer from Turkey at our premises in the near future will benefit all parties in their fight against organised crime and terrorism.'

6 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντερίδη, επειδή, από τη μιά δεν θεωρώ τους Δυτικο Ευρωπαίους ηλίθιους κουτόφραγκους-ούτε π.χ. τους Αμερικάνους, που τηρούν "ίσες αποστάσεις" π.χ. στο θέμα του Αιγαίου και από την άλλη βαρέθηκα να βλέπω όλους αυτούς όχι να ανέχονται, αλλά να προσκυνάνε τον νεο-οθωμανό νεο-σουλτάνο, αναρωτιέμαι μήπως, ερμηνεία για τη στάση τους δεν είναι η βλακεία αλλά, πολύ απλά, η συνενοχή(π.χ. υπονόμευση και καταπολέμηση καθεστώτος Άσσαντ) και, κυρίως, το συμφέρον της ελίτ του χρήματος(αγορά, επενδύσεις, εργοστάσια, εξάρτηση από Σαουδαραβικά κεφάλαια, δεν ξέρω και ΄γω τι) ου μην αλλά και το συμφέρον ηγεσιών με τη χείριστη έννοια (εξαγορά με μαύρο χρήμα από λαθρεμπόριο ...πάσης φύσεως), με την ανοχή στους Κούρδους να είναι το κερασάκι στη σαλάτα των σχέσεων Τουρκίας-Ευρώπης.
    Αν μπορείτε, σχολιάστε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Τούρκοι τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.
      Οι Τούρκοι, μετά την ίδρυση δεύτερου κουρδικού κράτους στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, ζουν στιγμές 1919-1922.
      Νοιώθουν ότι κινδυνεύουν με νέα συνθήκη των Σεβρών.
      Γι' αυτό συμμαχούν και με το διάβολο, που είναι ο ISIS, αρκεί να περιορίσουν τη δύναμη των Κούρδων.
      Την ίδια στιγμή είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και υποψήφιο μέλος στην Ε.Ε.
      Παίζουν λοιπόν διπλό παιχνίδι.
      Όσο για τη Δύση, παίζει κι αυτή διπλό παιχνίδι, με πρώτες απ΄ όλες τις ΗΠΑ, που παραμένουν σύμμαχοι με την Τουρκία και την ίδια στιγμή είναι σύμμαχοι με τους Κούρδους στη Συρία. Μόνο που οι Κούρδοι της Συρίας είναι το ίδιο το ΡΚΚ, με άλλο όνομα, που χαρακτηρίζουν τρομοκράτες η Τουρκία, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., η Ελλάδα κλπ.
      Γι' αυτό, τα γεγονότα δεν μπορούν να εξηγηθούν με επιφανειακή προσέγγιση.
      Όσο για το ανωτέρω άρθρο, οι Τούρκοι τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.

      Διαγραφή
  2. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως η ανείπωτη και πολυετής (και ατελέσφορη) βαρβαρότητα στο μαύρο βασίλειο του Ισλαμικού Κράτους, έχει ήδη δημιουργήσει ρωγμές και αναθεωρήσεις στο "διεθνή παράγοντα" και τη "Δύση", που ίσως σημαίνουν ότι ο νεο-σουλτάνος έχει προγραφεί, με χαρακτηριστική την αποστασιοποίηση του Λευκού Οίκου. Μαζί με τη πτώση του νεο-οθωμανικού καθεστώτος αναμένεται να επέλθουν οι ευρύτερες αλλαγές στη Τουρκία, όπως τα έχετε παρουσιάσει, ή απλά ο διαμελισμός, όπως προέβλεψε (υπό συνθήκες) ο Φετουλάχ Γκιουλέν. Ίσως, λοιπόν, η Ευρώπη, αθόρυβα και υπόγεια να ξυπνά, να πετάει στάχτη στα μάτια του αλλαζόνα ανατολίτη, να τον κατευνάζει και να περιμένει να πέσει στο λάκκο που έσκαψε (δεν έχει την ενότητα και την αποφασιστικότητα και τα εργαλεία για τίποτα περισσότερο). Ελπίζω, να κρατήσουμε (αν δεν μας προδώσει και η οικονομία μας), να αποκτήσουμε-ίσως-άξια ηγεσία και να μη μας πνίξουν τα απόνερα των τεκτονικών γεωπολιτικών αλλαγών στη γειτονιά μας, όπως φωνάζετε τόσο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη
      σε γενικές γραμμές συμφωνώ.
      Απλά να σημειώσω ότι το άρθρο μου είναι ΚΑΙ πολιτικό και όχι απλά ειδησεογραφικό.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις-πάντα, δι' εμέ, πολύτιμες.

      Διαγραφή
  3. Το καθεστώς, στην Τουρκία, των Ερντογάν-Νταβούτογλου ξεπέρασε τα όρια της επιτρεπτής αλαζονείας.
    Όποιος διαβάζει τις τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αυτές τις μέρες διαπιστώνει, ότι οι τούρκοι αρθρογράφοι-υπηρέτες του συστήματος έχουν ξεφύγει κυριολεκτικά.
    Κάνουν λόγο για "πολυεθνική επίθεση" (multinational, όπως γράφουν), την οποία δέχεται η Τουρκία.
    Εννοούν συλλήβδην όλες τις δυτικές χώρες και το φαρμάκι που στάζουν για τις Η.Π.Α. περισσεύει.
    Διαμορφώνουν, λοιπόν, μια τουρκική κοινή γνώμη με διογκωμένα αντιδυτικά αντανακλαστικά, σα να προετοιμάζονται για πόλεμο.
    Επειδή, όμως, οι Η.Π.Α. δεν τρώνε "γλαρόσουπα", βλέπουν την αλλαγή του Ερντογάν, παρατηρούν όσα πρέπει και "έχουσιν γνώσιν", φαντάζομαι.
    Ενδεχομένως, σε αυτό το τράβηγμα των χαλιναριών του Ερντογάν να εντάσσεται και η σύλληψη, προ ημερών, του επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ στη Φλόριντα.
    Έχουν πλέον στα χέρια τους κάποιον, ο οποίος διεπλάκη με το καθεστώς και είναι σε θέση να γνωρίζει πολλά για τον Ρ.Τ.Ερντογάν.
    Με αυτόν τον θησαυρό στα χέρια στέλνουν ένα μήνυμα στην Τουρκία.
    Ότι μπορεί να έχει την τύχη των άλλων πρώην συμμάχων της Αμερικής, λ.χ. Αλ Κάιντα, Ι.Κ., Καντάφι και τόσοι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.