22/5/16

Ζητεί εξηγήσεις το Πακιστάν από τις ΗΠΑ για την επίθεση κατά του αρχηγού των Ταλιμπάν

Το Ισλαμαμπάντ "ζητεί διευκρινίσεις" για την αμερικανική επιδρομή εναντίον του επικεφαλής των Αφγανών Ταλιμπάν. Το Ισλαμαμπάντ "ζητεί διευκρινίσεις" για την αμερικανική επιδρομή εναντίον του επικεφαλής των Αφγανών Ταλιμπάν.

Το Πακιστάν “ζητεί διευκρινίσεις” σχετικά με την επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου εναντίον του επικεφαλής των Αφγανών Ταλιμπάν μουλά Αχτάρ Μανσούρ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Μανσούρ πιθανόν σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο πακιστανικό έδαφος.

“Έχω δει τις πληροφορίες. Ζητούμε διευκρινίσεις”, ανέφερε σε δήλωση ο Ναφίς Ζακαρία. Πρόσθεσε ότι το Πακιστάν θέλει να επιστρέψουν οι Ταλιμπάν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να τερματισθεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν.
“Η στρατιωτική δράση δεν είναι λύση”, τόνισε.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ είχε ενημερωθεί για την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε μια μέρα νωρίτερα, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πότε έγινε η ενημέρωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν

1 σχόλιο:

  1. Άσχετο με το θέμα, αλλά ίσως σ' ενδιαφέρει. Ενώ εμείς εδώ κινδυνεύομε να χάσομε την ταυτότητά μας, κάποιοι άλλοι, πολύ μακριά από την Ελλάδα, την διατηρούν!

    Πακιστάν: Οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου κέρδισαν νομική μάχη για την ταυτότητά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.