29/9/17

Γερμανία: Ξένες δυνάμεις ενδέχεται να επηρεάσουν τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Δήλωση ανώτατου αξιωματούχου των υπηρεσιών αντικατασκοπείας
Στον κίνδυνο ξένες δυνάμεις να επιχειρήσουν να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, αναφέρθηκε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος των γερμανικών υπηρεσιών αντικατασκοπείας, παρά το γεγονός ότι στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου δεν καταγράφηκαν φαινόμενα ανάμειξης ξένης χώρας, όπως στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. 
Ο Μπούρκχαρντ Έβεν, επικεφαλής της μονάδας αντικατασκοπείας της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας BfV, είπε ότι μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζει η Ρωσία, άσκησαν προπαγάνδα, σε μικρή κλίμακα, που ωστόσο δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στους ψηφοφόρους, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι χειρότερο. 
«Οι γερμανικές βουλευτικές εκλογές… δεν αντιμετώπισαν μεγάλες επιθέσεις, αλλά πρέπει να επισημάνω ότι ακόμα και μετά τις εκλογές τέτοιου είδους απόπειρες είναι πιθανές, για παράδειγμα προκειμένου να επιχειρήσουν να δυσφημίσουν (αξιωματούχους) ή να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης» σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο. 

Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες ότι αναμειγνύεται στις εκλογικές διαδικασίες που διεξάγονται σε άλλες χώρες. 
Σύμφωνα με τον Έβεν, ΜΜΕ που στηρίζει η Ρωσία όπως το Sputnik ή το RT δημοσίευσαν πολλά προπαγανδιστικά άρθρα πριν από την ψηφοφορία. 

«Δεν νομίζω ότι επηρέασαν τις εκλογές, συνολικά… ή ότι το αποτέλεσμα των εκλογών επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό» τόνισε. 

«Όμως, υπήρξε μια απόπειρα και οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Και ο κίνδυνος αυξάνεται, δεν ελαττώνεται». 

Ο επικεφαλής της μονάδας αντικατασκοπείας δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την κάλυψη των γερμανικών εκλογών από ξένα ΜΜΕ. Ωστόσο, ο Στέφαν Μάιστερ από το Γερμανικό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι σε πολλούς ρωσικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τα μηνύματα που αναρτούσαν οι χρήστες ξαφνικά σταμάτησαν να είναι υπέρ του κόμματος της Αριστεράς και επιδοκίμαζαν το ακροδεξιό AfD.

Μια άλλη ερευνήτρια που συνεργάζεται με το Συμβούλιο, η Σάρα Πάγκουνγκ, επικαλέστηκε επίσης εκατοντάδες tweet που εστάλησαν με την ετικέτα "Wahlbetrug" ή εκλογική νοθεία, την ημέρα των εκλογών εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας. 

Από την πλευρά του ο Αντρέας Κένεν, επικεφαλής της διεύθυνσης ασφάλειας του κυβερνοχώρου στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, σημείωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι Γερμανοί αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά οποιαδήποτε απόπειρα επηρεασμού των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
«Τέτοια πράγματα συμβαίνουν συνεχώς. Παρακολουθούμε στενά» την κατάσταση, υπογράμμισε. 
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. όπως στρώσατε ... να κοιμηθήτε, άνεμους έσπειρες και θερίζεις θύελες ...σε Ελλάδα , Ισπανία , Ιρλανδία , Ιταλία , Πορτογαλία έκανε παιχνίδι ο ψυχάκιας κούτσαβλος και με αυταρέσκια έβγαινε στη γερμανική τιβι και έκανε τον καμπόσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας απαρατατε! Και στην Ελλάδα αιωνίως ανακατεύουνε οι ξένες δυνάμεις.εκλαψε κανένας ξένος .κάθε άλλο.. χτυπούσαν παλαμάκια!

    Τώρα μόδα είναι να λέμε που ανακατεύεται η Ρωσία.παντα ανακατεύουνε στο καθεστώς οι πλανηταρχες ..και ιδιαίτερα στων συμμάχων.δυλαδη,Γερμανε,όταν η Αμερική ανακατεύεται στην Γερμανία καλά είναι και όταν η Ρωσία κάνει το ίδιο είναι κακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.