26/9/17

Μπλόκο σε επένδυση βιομάζας από το ΥΠΕΝ


Την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση του ΥΠΕΝ να απορρίψει τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων για δυο μονάδες βιομάζας εκφράζει με ανακοίνωση της η εταιρία Biosol, που αναπτύσσει τα έργα στη Β. Ελλάδα. Η εταιρεία κάνει λόγο για φαρισαϊσμό και αντί επενδυτική κουλτούρα που βρίσκεται πίσω από τους λόγους ακύρωσης. 
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος απέρριψε τις Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για 2 μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αεριοποίηση ξυλικής βιομάζας) 500 kW έκαστη, που η εταιρεία μας έλαβε 3 χρόνια μετά την αίτησή μας στη Δ/νση Περιβάλλοντος και συνολικά 41/2 χρόνια μετά την έναρξη της αδειοδοτικής μας διαδικασίας.
Οι λόγοι ακύρωσης είναι χαρακτηριστικοί του φαρισαϊσμού και της αντι-επενδυτικής κουλτούρας που διακατέχει τόσο τον ίδιο όσο και συνολικά την κυβέρνηση Συριζα:
1) Ο 1ος λόγος απόρριψης είναι ότι ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσε τις Άδειες χωρίς να έχει συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ).
Απάντηση: Σύμφωνα με το άρ. 13 του Ν.4014/11 (ΦΕΚ 209Α/21-9-11), το ΠΕΣΠΑ έχει ΜΟΝΟ γνωμοδοτική αρμοδιότητα και ως εκ τούτου η ύπαρξη ή μη της γνώμης του οργάνου ΔΕΝ επηρεάζει τη νομιμότητα της εκδοθείσης Άδειας. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι δεν συνήλθε προφανώς δεν οφείλεται στην εταιρεία μας, αλλά στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης...

Για τη συνέχεια capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.