27/9/17

Προσέξτε αυτήν την εξέλιξη - Μήπως έρχεται η σειρά του Ερντογάν και του γιού του;

Ο Τούρκος τραπεζίτης που είναι φυλακισμένος και δικάζεται στις ΗΠΑ ζητεί την κατάθεση 15 Τούρκων μαρτύρων
Στη φωτογραφία ο συγκατηγορούμενος του Ατίλλα στις ΗΠΑ, Ριζά Σαρράφ, μαζί με κορυφαίους υπουργούς του ΑΚΡ και τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν
Ο Hakan Atilla, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Halkbank που συνελήφθη στις ΗΠΑ τον Μάρτιο με την κατηγορία της συνεργασίας με τον τουρκο-ιρανό επιχειρηματία Reza Zarrab με σκοπό να αποφύγει τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν, ζήτησε να εξεταστούν συνολικά 15 Τούρκοι μάρτυρες στο δικαστήριο.
Ο δικηγόρος του Atilla, Cathy Fleming, είπε στον δικαστή Richard Berman σε μια ακρόαση της 25ης Σεπτεμβρίου ότι είχε εντοπίσει και μίλησε με τους 15 μάρτυρες. Δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για την ακρόαση, οι μαρτυρίες τους θα μπορούσαν να γίνουν online, είπε.
Η Fleming δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ότι μπορούσαν να δώσουν μόνο τα ονόματα των μαρτύρων και τούτο, αφού το δικαστήριο της Νέας Υόρκης τους χορηγήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.
Υπενθύμισε ότι είχαν ασκήσει έφεση εναντίον του κατηγορητηρίου εις βάρος του Hakan Atilla και ότι θα ανανεώσουν τις αντιρρήσεις τους για το νέο κατηγορητήριο.
Με την ένταξη του πρώην υπουργού Οικονομίας Zafer Çağlayan στους υπόπτους της υπόθεσης, το κατηγορητήριο ανανεώθηκε και πάλι.
Το κατηγορητήριο των ΗΠΑ διευρύνει μια υπόθεση που βαρύνει τον τουρκο-ιρανό επιχειρηματία Reza Zarrab, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή στις ΗΠΑ.
Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Berman, δήλωσε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις 25 Σεπτεμβρίου ότι η νέα δίκη, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου, δεν θα αρχίσει πριν από τις 27 Νοεμβρίου το νωρίτερο, εν μέρει λόγω του πρόσφατα επαναδιατυπωμένου κατηγορητηρίου.
Η ακρόαση της 25ης Σεπτεμβρίου παρακολουθήθηκε από τον αντιπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Yurter Özcan και τον αναπληρωτή πρόεδρο του CHP Erdal Aksünger.
Μιλώντας στη Hürriyet μετά την ακρόαση, ο Aksünger δήλωσε ότι ήταν παρόντες για να εντοπίσουν τα προβλήματα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Τουρκία σε σχέση με την υπόθεση και να προβούν στις απαραίτητες προειδοποιήσεις.
Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγορούν τον Atilla ότι συνωμότησε με τον Zarrab για τη διεξαγωγή παράνομων συναλλαγών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσω τραπεζών των ΗΠΑ εξ ονόματος της κυβέρνησης του Ιράν και άλλων οντοτήτων στο Ιράν.
Ο Zarrab συνελήφθη στο Μαϊάμι τον περασμένο Μάρτιο με κατηγορίες που έχουν επαπειλούμενη ποινή κάθειρξης έως και 30 ετών, ενώ ο Atilla συνελήφθη στη Νέα Υόρκη στις 27 Μαρτίου.

http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-banker-jailed-in-us-wants-15-turkish-witnesses-to-testify-in-iran-sanctions-case-.aspx?pageID=238&nID=118433&NewsCatID=509

1 σχόλιο:

 1. Η μεγαλοδικηγόρος Cathy Fleming (*) και ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Richard Berman (**)... ενδιαφέρον!!!

  (*) Η πρακτική της επικεντρώνεται σε «εγκλήματα του λευκού κολάρου» και σε επίλυση «σύνθετων εμπορικών διαφορών». Έχει διατελέσει (2006 - 2007) και Πρόεδρος της NAWL δλδ της «Εθνικής Ένωσης Δικηγόρων Γυναικών».

  Cathy Fleming of Fleming Ruvoldt

  (**) Ο δικαστής Richard M. Berman έχει μιλήσει (διάλεξη/διδαχή) για το «Κράτος Δικαίου» και την «Ανεξαρτησία της Δικαστικής Εξουσίας» τόσο στην Κωνσταντινούπολη (σε διεθνές νομικό συμπόσιο), στην Τουρκία (2014), όσο και στα Τίρανα (ενώπιον δικαστών), στην Αλβανία (2013). Οπότε, σhίουρα «θα έχουν γνώση»... και ο Κύριος Ερντογάν και ο Κύριος Ράμα.

  (Διαδικτυακά αλιεύματα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.