8/11/17

Πλάνα από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Artemis Strike 2017» στην Κρήτη (βίντεο)

Εδώ και λίγα 24ωρα, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, βρίσκεται σε εξέλιξη η σημαντική ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Artemis Strike 2017» στην οποία συμμετέχουν Γερμανοί και Αμερικανοί αεροπόροι.
Η άσκηση που πήρε το όνομά της από τη θεά του κυνηγιού Άρτεμη, ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.
Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση των δυνατοτήτων του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος μέσω της «ενσωμάτωσης των συμμαχικών περιουσιακών στοιχείων», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη.
Για την άσκηση ήρθε στην Ελλάδα και ο Αμερικανός αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, ο ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Μάλιστα συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Ρ. Πάιατ. Ο πρέσβης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «είναι μεγάλη τιμή μας να καλωσορίσουμε τον Μπεν Χότζε εδώ στην Αθήνα κατά το ταξίδι του για την άσκηση “Artemis Strike” που διεξάγεται στην Κρήτη», συνοδεύοντας την ανάρτηση και με κοινή φωτογραφία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.