20/10/18

ΠΓΔΜ: Βρήκε τους 80 βουλευτές ο Ζάεφ -Πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση και μετά από διαρκείς αναβολές της ψηφοφορίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ εγκρίθηκε η συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να διασφαλίσει στην πρώτη ψηφοφορία να συγκεντρώσει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3 καθώς 80 βουλευτές ψήφισαν «ναι» έναντι 39 που ψήφισαν «όχι».
Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του VMRO στην οποία και πάλι ψήφισαν θετικά 80 βουλευτές.
Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η έγκριση του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών
Με την αποψινή απόφαση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασίας.
Με την αλλαγή του ονόματος θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη δύο συνεδριάσεις, άρθρο-άρθρο, οι οποίες απαιτούν και πάλι πλειοψηφία δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ.
Θυελλώδης συνεδρίαση, διαρκείς αναβολές
Η συζήτηση στην Βουλή επρόκειτο να αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος, αλλά μετατέθηκε για τις 16:00 ώρα Ελλάδος. Αργότερα, το απόγευμα, ο εκπρόσωπος Ταλάτ Ξαφερί ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 21:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος), ωστόσο, το VMRO-DPMNE ξεκαθαρίζει ότι γι’ αυτούς η συζήτηση τελείωσε.
Η συζήτηση και η ψηφοφορία ξεκίνησε τελικά μετά τις 23:00 ώρα Ελλάδος με θριαμβευτικό αποτέλεσμα για τον Ζάεφ.
VMRO: Προσφέρουν σε βουλευτές μέχρι και 2 εκατ. ευρώ
Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αντιπολίτευσης νωρίτερα, προσέφυγε σε αρμόδια όργανα, μετά από τα καταγγελίες σε διάφορα ΜΜΕ, πως ασκήθηκε πίεση μέσω εκβιασμών, απειλών ή δωροδοκιών σε βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές.
Αργά το βράδυ και πριν την ψηφοφορία, ο γ.γ. του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις δωροδοκίες βουλευτών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ισχυρές πιέσεις.
«Το κοινοβούλιο έχει καταστεί αρένα εκβιασμού. Οι υποσχέσεις είναι πολλές και εκβιάζουν μέχρι και τις οικογένειες βουλευτών», δήλωσε, σύμφωνα με το a1on.
Οπως είπε, έφτασαν να προσφέρουν σε βουλευτές από 250.000 ευρώ μέχρι 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να πουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές. Ο Γιανούσεφ υποστήριξε ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν υπέκυψαν στις δωροδοκίες, χωρίς να αποκαλύπτει τα ονόματά τους, αφήνοντας την υπόθεση στα χέρια των αρμόδιων οργάνων.
Ζάεφ: «Προσπαθώ για την εξασφάλιση πλειοψηφίας υπό κανονικές συνθήκες»
Ο Ζόραν Ζάεφ εγκατέλειψε νωρίς το βράδυ την συνέλευση όπως μετέδωσε το TV21. «Εδώ είμαι μόνο επισκέπτης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, θέλοντας προφανώς να υπογραμμίσει ότι δεν βρίσκεται σε κυνήγι ψήφων των βουλευτών της αντιπολίτευσης.
«Το Κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει. Καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας. Φυσικά, θα πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες», πρόσθεσε.

Πηγή: ΠΓΔΜ: Βρήκε τους 80 βουλευτές ο Ζάεφ -Πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές | iefimerida.gr 

12 σχόλια:

  1. Σήμερα ο Τσίπρας ο Καμμένος και ο Κοτζιάς αφού πυροβόλησαν την Ελλάδα στο κεφάλι στις Πρέσπες της έκοψαν και το λαρύγγι. Χειρότερο τετελεσμένο από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Σύντομα τα σύνορα στη Λαμία και μακάρι να διαλυθεί η χώρα πλήρως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kanenas(20/10/18 12.41 πμ)
      Κανένας δεν υποστηρίζει αυτή την πρόταση
      Μόνο εσύ ο Kanenas

      Διαγραφή
  2. 1)Δήλωση Πάνου Καμμένου κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη
    Published on Dec 15, 2014

    https://www.youtube.com/watch?v=EQYz3XW6h8w

    2)Τώρα μαζέψτε τα ασυμμάζευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προδοσία! Να φύγουν τώρα οι προδότες! Όλα είναι στημένα! Τα γνώριζαν και μας κοροϊδεύουν για να πιάσουν στον ύπνο τον λαό! Προδότες, πουλημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέ τέτοιες δηλώσεις Καμμένου, ρητές, πού ἀναδεικνύει ἀνωτέρω ὁ Fotis V.,
    ...καλά δέν ὑπάρχει τσίπα;
    Κι ἄν δέν ὑποάρχει Τσίπα, δέν ὑπάρχει Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας νά ρυθμίση τά ἀρρύθμιστα μέχρι κοροϊδίας τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ;

    Στερεῖται νομιμοποιοήσεως σέ μία δημοκρατία, καί εἶναι ποινικῶς κολάσιμος ἤ τουλάχιστον ἐρευνητέος,
    ὄποιος αὐθαιρετεῖ χωρίς προηγούμενη ἀπόφαση κανενός ἁρμοδίου ὀργάνου (Τσίπρας-Κοτζιάς στίς Πρέσπες-μέχρι συνταγματική ἀναθεώρηση ἀπαιτοῦσε τέτοιο σοβαρό θέμα ὄχι ἁπλῆ ἀπόφαση Κυβερνήσεως, πού οὔτε καί ἀυτή ὑπῆρξε),
    ἀλλά καί ὅποιος ψεύδεται (κ. Καμμένος, βλ. ὡς ἄνω - σήμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανωλεθρία ἕπεται, γιά τήν τελευταία
    - τήν ἐκτός τόπου καί χρόνου, τήν πολιτικῶς ἀσυνάρτητη, τήν προδοτικῶς ἐντολοδόχο τῶν μεταλλαγμένων ΗΠΑ -
    (δια-)κυβέρνηση μιᾶς ἐκτροχιασμένης πρό πολλοῦ "μεταπολιτεύσεως".

    "Μεταπολιτεύσεως", ἀπό τήν Ξενοκρατική δικτατορία τῶν συνταγματαρχῶν Καί τῶν στρατηγῶν, σέ ἐλεγχόμενη δημοκρατία, καί ἐν έελει σέ αὐτό τό προδοτικό μίγμα,
    μέ στημένο σκηνικό ψευδοῦς ἀντιπολιτεύσεως,
    τό ὁποῖο ὅλοι οἱ ἀκόμη ἐχέφρονες βλέπουμε,
    ἐκτός ἀπό τούς χαζοχαρούμενους δημοσιογράφους τῶν κεντρικῶν ΜΜΕ.

    Τό βλέπει ὅμως ὄποιος ἔχει αἴσθηση τῆς πραγματικῆς πολιτικῆς δυναμικῆς, καί πρῶτος ὀ ἐχθρός τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Ὀρθοδοξίας, κ. Πρέσβης.... Ἄρα,
    ἀναμένεται πλήρης ἐκμετάλλευση τῆς βλακείας τῆς φερομένης ὡς ἡγεσίας μας,
    καί κατάλυση τῆς δημοκρατίας μέ δυνἀμεις καταστολῆς.

    Τοῦτο,έ ἄμεση προώθηση πλήρους κατοχικοῦ ἐλέγχου ξένων καί μισθοφόρων γενικότερα, ἐπί ὅλης τῆς Μακεδονίας μας κυρίως (προκειμένου νά ἑτοιμασθῆ ἡ παράδοσή της στά Σκόπια),
    ἀλλά καί ἀλλοῦ στήν σημερινή Ἑλληνική Ἐπικράτεια (νησιά Αἰγαίου).

    Ἄν θά γίνουν ἐκλογές θά γίνουν μόνο γιά νά ξαναβγοῦν οἱ προδότες καί οἱ συνεργάτες τους "ἀντιπολιτευόμενοι", ἀκόμη καί μέ νοθεία.

    Ἐπαναλαμβάνεται στήν Ἑλλάδα καί στήν Κύπρο, ὅ,τι εἶχε γίνει στήν Κάτω Ἰταλία, μέ τά ἀξιώματα γιά τήν νέα κατάσταση, ὡς "λαδώματα"γιά νά πέσουν οἱ ἀντιστάσεις τῶν ἀξιωματούχων σέ ὅλα τά ἁρμόδια ὄργανα ἤ "σώματα" τοῦ Κράτους.

    Ἤδη ἔχουν πέσει στό μεταναστευτικό,
    στό θέμα τῆς προστασίας τῆς Μακεδονίας ἀπό τήν προσάρτηση στά ἐλεγχόμενα Σκόπια,
    μόλις καί πρόλαβε ὁ Θεός τόν Κοτζιά στό θέμα τῆς ἐπεκτάσεως τῆς Ἀλβανίας,
    ἀλλά ἔχουμε τό ἐπικείμενο μεγάλο παιχνίδι τοῦ κ. Πρέσβη - προσοχή! - μέ τήν ἀρχή ἐπεκτάσεως τῆς Τουρκίας,
    ὕστερα ἀπό μιά εἰκονικά γενναία "ἐθνική στάση" τοῦ Τσίπρα,
    γιά νά τοῦ μείνει ὡς χρήσιμο ἐνεργούμενο - ἔτσι τόν βλέπει καί μήν αὐταπατᾶται ὁ κ. Τσίπρας -γιά μετά τίς ἐκλογές.

    Πρέπει ὅλοι καί ὁ καθένας μας, ἐμεῖς ὁ Ἑλληνικός Λαός, οἱ τοῦ "Ὄχλου" κατά τον κ. Τσίπρα,
    νά κάνουμε τό χρέος μας, ἄν θέλουμε νά παραδώσουμε τήν πατρίδα μας τήν Ἐλλάδα ἀκέραιη στά παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. The cost is at minimum 16 million and the worst part is that the majority of that money is paid from our taxes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς γιατί σε "μάρκα" θα δόθηκαν ίσως αλλά και σε δολάρια να δόθηκαν κι αυτά από εμάς είναι πληρωμένα Παναγιώτη γιατί οι Γερμανοί ακόμα και σ αυτό θα έκαναν την πάπια!Σιγά μην πήγαιναν να πουν εμείς θα πληρώσουμε...θα είπαν άσε τα αμερικανάκια να πληρώσουν...αλητεία μεγάλη για την Πατρίδα μας!!Προδοσία, η μεγαλύτερη μετά την Κύπρο...

      Διαγραφή
  7. Πρέπει νά ἐξετασθῆ ἁρμοδίως, ἐάν τά χρήματα γιά τήν δωροδοκία τῶν σκόρπιων Σκοπιανῶν βουλευτῶν τοῦ ΒΜΡΟ πού ψήφισαν ὅ,τι λέει ὁ Πρέσβης,
    δόθηκαν ἀπό ...τόν Ἑλληνικό προϋπολογισμό, ἀπό τά μυστικά κονδύλια....ὁρισμένων Ὑπουργείων, μηδενός ἐξαιρουμένου.
    Γιά ὅλα εἶναι ἰκανοί ὁρισμένοι....διότι χαίρονται (τούς γαργαλάει κάτι μέσα στήν
    κοιλιά τους) ὅταν διαβαίνουν τά ὅρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμπληρώνω τό ἀνωτέρω (τελευταῖο) σχόλιό μου. Γιά δεῖτε τό https://www.defence-point.gr/news/engrafo-amfisviti-ta-peri-mystikon-kondylion-tou-yp-ethnikis-amynas
    Λίαν σημαντικό καί αὐτό....Χρειάζεται ἕρευνα ἀρμοδίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποτε λέγαμε (και ΣΩΣΤΑ) ότι δεν υπάρχει κανένα Διεθνές δίκαιο ούτε κάποιος οργανισμός να το επιβάλλει και οτι δίκαιο ήταν η άποψη του ΙΣΧΥΡΟΥ...που αποδεικνύονταν ΠΑΝΤΟΤΕ χωρίς καμμιά εξαίρεση. Τώρα μπρορούμε (και ηδη λεμε απο 20ετιας πλεον) να λέμε ΣΩΣΤΑ και ΠΡΟΣΒΑΡΑ οτι δεν υπάρχει καμιά Δημοκρατία αλλά ψευτοπολιτευματα που περνάει η γραμμή των ΞΕΝΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ/ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Αυτό υπήρχε και στο παρελθόν σε κάποιο σημείο αλλά τις τελευταίες 2 δεκαετίες με την έλευση της καταραμένης παγκοσμιοποίησης έγινε πλέον σχεδόν απόλυτος κανόνας επεμβαίνοντας είτε άμεσα (χρηματισμός, εξαγορά συνειδήσεων με υποσχέσεις αξιωμάτων είτε και με ευθείες απειλές..) είτε έμμεσα (με την εξαγορά βασικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων που χειραγωγούν τον λαό) χρησιμοποιωντας κυρίως ως μοχλό τις επάρατες ΜΚΟ , εξωνημένες κυβερνήσεις η κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και ευθέως από κυβερνήσεις η οργανισμούς (ΕΕ, ΝΑΤΟ, 'ΑΓΟΡΕΣ'..).
    Περιστατικά καταπατήσεως καθε διεθνους δικαιου, Συνταγματος, Δημοκρατιας εχουμε πλήθος..ακόμη και στην ίδια ψευτοενωμένη Ευρώπη η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει ΚΑΝ διότι το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα προέβλεπε (χωρίς εξαίρεση) ότι έστω και μια χώρα να το απέρριπτε δεν θα προχωρούσε και θα έληγε οριστικά αυτή η διαβολική σπορά....αντ'αυτού είδαμε όχι μια χώρα αλλά 5-6 να κάνουν και να ξανακάνουν δημοψηφίσματα (με πακτωλό καθε φορά υποσχέσεων και χρήματος) μέχρι να επιτευχθεί η ψευτο-ψήφιση για είσοδο της άτυχης χώρας στον ζέοντα απόπατο με ονομα ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
    Μην γελιέστε λοιπόν, ακόμη και 90 ψήφους να ήθελε ο Βούλγαρος Ζαεφ της ΠουΓουΔουΜού θα τις έβρισκε...και 100 αν χρειαζόταν και αυτές θα τις έβρισκε..έστω και αν χρειαζόταν 40 ψηφοφορίες ! Εδώ έκαναν δημοψήφισμα (άκυρο) με ψηφίσαντες μόνο το 32% των ψηφοφόρων (και αυτό το ποσοστό με άγρια καλπονοθεία !) θα κολλάγανε σε 10 ψήφους ψευτομακεδόνων ?
    Όσοι έχουν ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ Ιστορία θα ξέρουν ότι σε βάθος χρόνου αυτό το άθλιο μόρφωμα που οι 'φίλοι' μας το αποκαλούν 'Μακεδονια' δεκαετίες τώρα ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ νομοτελειακά. Εμείς για άλλη μια φορά ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ γιατί μεγάλο τμήμα (όχι όμως πλειοψηφικό..) αμόρφωτων και ανημέρωτων συμπατριωτών μας ψηφίζει οπαδικά και με γνώμονα ποταπά ένστικτα εισπράττοντας φυσικά πίσω συνεχή φτώχεια-διάλυση-υποβάθμιση και απαξίωση της κοινωνίας του. Εν προκειμένω όμως για το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα της προδοτικής πράξεως προδοσίας της Μακεδονίας από μια αντεθνική Κυβέρνηση πολιτκών απατεώνων της άκρας αριστεράς το πράγμα γίνεται άκρως επικίνδυνο για την Εθνική ακεραιότητα της χώρας μας...όχι τόσο για το όνομα (αυτό θα το παίρναμε όπως και να ήταν πίσω στο μέλλον) αλλά για την αναγνώριση εκ μέρους της Ελλαδος ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ και ΓΛΩΣΣΑΣ που θα παραμείνουν εσαεί στο μέλλον (ακόμη και με τα την διάλυση του άθλιου αυτού μπάσταρδου κρατικού μορφώματος) και θα είναι Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΙΛΗ για την πατρίδα μας που θα χρησιμοποιήσουν ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ εναντίον μας.
    Νομίζω ότι εδώ που φτάσαμε για να σωθεί η χώρα μας χρειάζεται απαραιτήτως αλλαγή ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ στην Ελλάδα, απόσυρση του υπάρχοντος υποτελούς και διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου και παραδειγματική τιμωρία του, άμεσος εξοπλισμός Στρατεύματος, αποκατάσταση νομιμότητος, γρήγορη εφαρμογή ορθολογικού οικονομικού προγράμματος με πρόσκληση μεγάλων ξένων Βιομηχανιών (δίνοντας τεράστια κίνητρα) ούτως ώστε αποκτηθεί ταχύτατα τεχνογνωσία και περιορισθεί η ανεργία, επαναστατικό πρόγραμμα αυξήσεως γεννητικότητας και τέλος εξάσκηση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    Βλέπετε πουθενά μια τέτοια δύναμη να το εξαγγέλλει και να το μπορεί ? Εγώ όχι, και όταν δεν υπάρχει μια τέτοια δύναμη τότε πρέπει να εφευρεθεί ΑΜΕΣΩΣ για την επιβίωση αυτού του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Γένους όπως διατυπώθηκε με την επικράτηση της Εθνικής Επαναστάσεως του 1821 . Το που θα εφευρεθεί αυτή η δύναμη παραπέμπει στο 1909 και στο κίνημα του Στρατιωτικού Συνδέσμου του Νικολάου Ζορμπά.
    Κάθε ώρα που χάνεται, κάθε στιγμή, Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ μας γίνεται δυσβάστακτη και σε λίγο θα είναι και μη αναστρέψιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ.Φωκα δικιο πολυ εχετε.
    βουνο.Ειναι βαρυα η ευθυνη του στρατου για ολα....Δεν ειναι δυνατον ναγιναν ολοι τοσο πολυ δημοσιοι υπαλληλοι καθεστωτος θανατου της χωρας....Ειναι εξωφρενικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.