17/10/18

Ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης του Ν. Κοτζιά - Βαρύ κλίμα στο υπουργείο Εξωτερικών

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες και το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Κοτζιά δεν μπορεί να αποκλειστεί
Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr
Βαρύ κλίμα επικρατεί στο υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνεδρίαση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου. Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες και το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Κοτζιά δεν μπορεί να αποκλειστεί. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ότι το Μαξίμου τον έχει αφήσει ακάλυπτο στην αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και περιμένει τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού για να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.
Η παρέμβαση που έκανε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δεν είναι στην κατεύθυνση που θα περίμεναν στην Βασ. Σοφίας. Μιλώντας στον Αlpha, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε όσους δυσφορούν με την κυβερνητική πορεία «να κατέβουν από το τρένο», ενώ ερωτηθείς για τις πληροφορίες περί δυσφορίας του κ. Κοτζιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι  δεν βρίσκει τον λόγο για τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών μπορεί να δυσφορεί.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Τζανακόπουλου, έχει ως εξής:  «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός ήταν σαφές, ήταν καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις: Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση, προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του. Από εκεί και πέρα, όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό και όποιος δυσφορεί στη διαδρομή, τότε μπορεί να κατέβει από το τρένο. Η όποια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να επηρεάσει ουδόλως την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει ως κεντρικό της στόχο αυτή τη στιγμή την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, την τόνωση της ανάκαμψης, την υποστήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που δυσανάλογα επιβαρύνθηκαν την περίοδο της κρίσης».
Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Παραιτήθηκε και θα ξεβρομίσει εν μέρει ο τόπος!Φαίνεται ο Πάνος έχει "δυνατά χαρτιά" για να έχει τέτοια επιρροή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τρένο θυμίζει υπερσιβηρικό με τον Τρότσκυ επάνω. Η "αυτοπεποίθηση" της κυβέρνησης δεν πείθει πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζω και άκουω πολλα στον τύπο.Προσωπικα μου φαίνεται Άνευ πολιτικής και ιστορικής σημασίας η σημερινή παραίτηση ! Ισως μονο μικροπολιτικής σημασίας.Το Ζήτημα της Πρεσβείας προχωρεί ! Απλα ισως καθυστερήσει κάποιες μέρες...Θα πειστούν και οι Σκοπιανοί και οι Έλληνες να ξαναγράφουν την ιστορια για τη Νεα Εποχή,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο, αλλα μην υποτιμάς την δύναμή σου! Έχουν ζοριστεί! Έχουν συμφέρον η περιοχή να είναι σε σταθερότητα! Να κάτσουν καλά όλες οι πρεσβείες γιατί μας έχουν ζορίσει πολύ και θα τους πάρει ο διάολος! Μην αμφιβάλλεις...την καλησπέρα μου!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.