22/10/18

Απολογούνται σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

  • Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
Απαντήσεις στο κατηγορητήριο που τους βαρύνει και το οποίο σχετίζεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα και τον εκσυγχρονισμό των περίφημων έξι φρεγατών, δίνουν σήμερα ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου στους ανακριτές διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι νομιμοποίησαν 2.800.000 ελβετικά φράγκα, χρήματα που φέρεται να πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου ως παράνομα ωφελήματα από την κατασκευάστρια εταιρεία Thales.
Στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο, που αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες, το ζευγάρι φέρεται ότι χρησιμοποίησε πλήθος λογαριασμών, κυρίως ελβετικών, προκειμένου να μην φθάσουν ποτέ στο πρόσωπο του πρώην υπουργού οι Αρχές, πολλοί εκ των οποίων ανοίχτηκαν, στο πλαίσιο των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής της χώρας μας προς την Ελβετία. 
Οι ανακριτές κατά της διαφθοράς χαρακτηρίζουν επιζήμια τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, με τη ζημία να αγγίζει τα 400.000.000 ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει διάτρητο το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι πρώτος εκείνος προσκόμισε όλους τους λογαριασμούς του στους ανακριτές, πριν έλθουν οι απαντήσεις από την Ελβετία.
Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση είναι ο συγκατηγορούμενος πλέον του πρώην υπουργού, πολιτικός μηχανικός Ανδρέας Μπάρδης ο οποίος φαίνεται να παρείχε «κάλυψη» στον Γιάννο Παπαντωνίου, μέσω λογαριασμών και μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων. Κατά την δικογραφία, τα χρήματα κινήθηκαν με την διευκόλυνση που παρείχε μέσω εξωχώριων εταιρειών ο αποβιώσας επιχειρηματίας, εκπρόσωπος τότε της Thales στην Ελλάδα, Χαράλαμπος Μπεκατώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.