12/6/10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΤΩΝ ΗΠΑ:Από 1 έως τρία χρόνια ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Το Ιράν μπορεί να χρειάζεται μέχρι τρία χρόνια έως ότου μπορέσει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να ασκήσει η διεθνής κοινότητα πιέσεις στην Τεχεράνη.

Στην ερώτηση πόσο καιρό πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι προετοιμασμένοι να περιμένουν για να αποδώσουν οι κυρώσεις του ΟΗΕ στο Ιράν, ο Γκέιτς απάντησε: «Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών, ότι έχουμε κάποιο χρόνο ακόμη, και θα συνεχίσουμε απλώς να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Ιρανοί δεν θα μπορούσαν πράγματι να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα για τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο ή δύο. Εγώ θα έλεγα ότι οι εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών κυμαίνονται μεταξύ του ενός και των τριών ετών», προσέθεσε μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο ακόμη κι αν το Ιράν έφτανε τόσο μακριά, σημείωσε, το να έχει υλικό για πυρηνικά όπλα είναι διαφορετικό από το να έχει φτάσει στο σημείο παραγωγής των όπλων ή να έχει συστήματα ικανά για να τα εξαπολύσει τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν τους γείτονες ή τους εχθρούς του.

«Όμως αυτό που σαφώς ανησυχεί τους πάντες είναι το ενδεχόμενο να φτάσουν στα πρόθυρα της απόκτησης των όπλων», υπογράμμισε.

Ο Γκέιτς εξέφρασε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου την απογοήτευσή του για την απόφαση της Τουρκίας να ψηφίσει κατά της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στο Ιράν, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την αμερικανο-τουρκική στρατιωτική συνεργασία.

«Απογοητεύτηκα από την ψήφο της Τουρκίας για τις ιρανικές κυρώσεις. Ωστόσο η Τουρκία είναι εδώ και δεκαετίες σύμμαχος των ΗΠΑ και των άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Γκέιτς.

«Η Τουρκία συνεχίζει να διαδραματίζει ένα κρίσιμο ρόλο στη συμμαχία», προσέθεσε.

Όσον αφορά το Αφγανιστάν, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε κατά την ίδια συνέντευξη ότι ο αμερικανός διοικητής στη χώρα στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, αναμένει ότι θα έχει επιτευχθεί σοβαρή πρόοδος έως το τέλος του έτους.

Ο δρόμος που βρίσκεται μπροστά θα είναι «μακρύς και σκληρός», αλλά η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στην επιχείρηση στο Αφγανιστάν είναι βιώσιμη, σημείωσε.

«Ο στρατηγός ΜακΚρίσταλ δήλωσε στους υπουργούς ότι είναι πεπεισμένος πως θα μπορέσει να παρουσιάσει έως το τέλος του έτους πρόοδο στο νότο και σε όλη τη χώρα και ότι η στρατηγική λειτουργεί», κατέληξε ο Γκέιτς.

8 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο Σαντάμ "είχε" όπλα μαζικής καταστροφής. Το Ιράν "έχει" ή "θα αποκτήσει" πυρηνικά. Το Αφγανιστάν δεν έχει καν προσχήματα.
    Η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη και γι αυτό χρεοκόπησε-μας έδωσαν αιτία για να αποδεχθούμε τα μέτρα. Η Γερμανία (που δεν είναι διεφθαρμένη) παίρνει αντίστοιχα μέτρα-μας δίνουν αιτία να παρηγορηθούμε ότι βρισκόμαστε στην "ίδια" μοίρα. Και να ξεχάσουμε ότι τους χρωστάμε...Το κακό είναι ότι μας περνάνε για ηλίθιους. Το χειρότερο είναι ότι οι αντιδράσεις μας δικαιώνουν τον τρόπο που μας βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    >Το κακό είναι ότι μας περνάνε για ηλίθιους. Το χειρότερο είναι ότι οι αντιδράσεις μας δικαιώνουν τον τρόπο που μας βλέπουν.<

    Από το παραπάνω προκύπτει ότι ορθώς μα ΘΕΩΡΟΥΝ (και όχι απλώς περνάνε, έχει διαφορά το πράγμα) ηλίθιους. Είμαστε, πώς να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην μασάτε. Σε ανύποπτο χρόνο είχα πει ότι όλη αυτή η ιστορία της "κόντας" Ιράν-ΗΠΑ είναι φάρσα, συμπαιγνία, για να διατηρείται η τιμή του πετρελαίου ψηλά.

    Το Ιράν αγοράζει εξαρτήματα για βόμβες απο τις ΗΠΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ Τιπούκειτε ερωτώ αβίαστα:
    Άν ο Γκέϊτς δεν ήταν ένας από τους υπαλληλίσκους των εβραίων θα γινόταν ποτέ υπουργός Άμυνας της Αμερικής;
    Οπότε ότι και να πεί ο #*%#@*&@@@ς τον έχουμε γραμμένο.
    Κανονικά.


    Τζώρτζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κοπελιά,
    δώσε μας ένα λινκ να δούμε και να ακούσουμε κι εμείς αυτό που είπες ότι άκουσες ΠΡΟΧΘΕΣ το βράδυ να λέει ο Αχμαντινεζάντ. Ότι θέλει να σβύσει το Ισραήλ από τον χάρτη.
    Πού το είπε;
    Τα ίδια λέγατε και για το Ιράκ.
    Το ότι μπορεί να το σκέφτεται δεν αμφιβάλλω. Αμφιβάλλω όμως εάν το είπε ή του το έβαλαν στο στόμα οι ειδικοί της ισραηλινής προπαγάνδας.
    Έχει διαφορά το πράγμα. Διότι εάν το κάνουν αυτό οι δικοί σου, σημαίνει ότι βάζουν λόγια και στο στόμα ανθρώπων που μπορεί να μη τα σκέφτονται.
    Βλέπω να το κάνεις και συ συστηματικά εδώ. Αδικείς τον εαυτό σου όμως.
    Οι βλάκες, είναι αυτοί που χρησιμοποιούν πονηρές μεθόδους.
    Ψάξε και δες το δοκίμιο «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω», του Ευάγγελου Λεμπέση (1906-1968).
    Ένα χρήσιμο απόσπασμα στο τέλος (*).

    Υπάρχει όμως και βίντεο στο γιουτιούμπι στο οποίο ...ο Άχμι κάνει αγκαλιές και ...ρουφηχτά φιλιά με εβραίους ραβίνους που ζήτησαν και τον επισκέφτηκαν στην Τεχεράνη.
    Στους οποίους αρνήθηκε ότι θέλει τον αφανισμό του Ισραήλ αλλά θέλει να δοθούν τα δικαιώματα στους Παλαιστίνιους.
    Είδα το φιλμ που έχουν κατασκευάσει οι ισραηλινοί με μοντάζ.
    Μου θυμίζει τις τεχνικές της ...''Ελληνοφρένειας'' όπου με τον κατάλληλο τρόπο βάζουν στο στόμα διαφόρων πολιτικών αντίθετα πράγματα από αυτά που έχουν πει.
    Μόνο που οι Καλαμούκηδες δεν είναι λαμόγια τύπου Ισραήλ και πάντα λένε πώς έγινε το κόλπο.

    Εάν πω εγώ: ...'' ο Χίτλερ ήθελε να αφανιστούν οι εβραίοι και γι΄αυτό εξαπέλυσε πογκρόμ εναντίον τους...'' και εσύ απομονώσεις και δείξεις στο βίντεο μόνο να λέω το: ''να αφανιστούν οι Εβραίοι'', έχεις κάνει ακριβώς την λαμογιά που έκαναν οι εβραίοι στην περίπτωση του Αχμαντινεζάντ.
    Οι Ιρανοί έχουν όλο το κομμάτι του λόγου του από την αρχή, και αυτό που λέει είναι ότι ''...ο Ιμάμης (δεν ξέρω ποιόν εννοεί) ενώ είπε να διαγραφεί το Ισραήλ από την Ιστορία, εγώ λέω πως είναι καλύτερα να πειστεί να δώσει τα δικαιώματα στους Παλαιστίνιους''...
    Έγινε η συρραφή και η αφαίρεση λέξεων και να το αποτέλεσμα.

    Τα ίδια βέβαια με το Ισραήλ, κάνουν και όλοι αυτοί όταν θέλουν να φανατίσουν το δικό τους κοπάδι.
    Μεταξύ κατεργαραίων γίνεται όλη αυτή η ιστορία και όχι από σοβαρά κράτη.

    τζιμης
    -------------------------------
    (*) ...«Αν ο βλάκας καταφεύγει στην επιτηδειότητα λόγω των φτωχών πνευματικών του μέσων, απ’ την ίδια έλλειψη ανωτέρων πνευματικών μέσων οδηγείται και στην απάτη. Όπως είναι γνωστό απάτη είναι η αποσιώπηση της αλήθειας ή η παρουσίαση ψευδών πραγμάτων σαν αληθινών. Από τον ίδιο τον ορισμό της συμπεραίνεται ότι η απάτη δεν εξηγεί την ευφυΐα του απατεώνα αλλά την ευπιστία του θύματος»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν είναι να γίνει σωστά η ...δουλειά, να περιμένουμε και 4 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζίμη καλύπτεις τους ελευθέρα σκεπτόμενους ανθρώπους πλήρως.
    Οι προπαγανδιστές του Ισραήλ να τα πουλήσουν αυτά αλλού.
    Όχι ότι θα ιδρώσει και τ’ αυτί κανενός αν διαλυθεί το Ισραήλ.
    Αντίθετα θα ανασάνουν και οι Αμερικάνοι.


    Τζώρτζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Τζιμη,
    Ολες οι "μεταφρασεις" αραβικων κειμενων και κειμενων Φαρσι προωθουνται στον Δυτικο τυπο απο την MEMRI. (καντε google)
    Ενα εβραϊκο υποκαταστημα της Μοσσαντ. Οποτε τι περιμενουμε απο δαυτους; Την αληθεια;

    Διαβαστε επισης:
    http://www.guardian.co.uk/world/2002/aug/12/worlddispatch.brianwhitaker


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.