8/6/10

Αλυτο μυστήριο με τον τάφο του καταδρομέα


Τι γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές για τον τάφο 20ετούς στρατιώτου, που όπως αναγράφεται, «εφονεύθη στα Ιμια» το 1997;

Αλυτο μυστήριο παραμένει το πώς έχασε τελικά τη ζωή του ο 20χρονος καταδρομέας. Το μόνο που κατορθώσαμε να μάθουμε είναι ότι κατάγεται από τη Λάρισα. Η επιτύμβια πλάκα γράφει: «Τιμή και δόξα σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα - Εφονεύθη εκτελώντας εντεταλμένη αποστολή στο Ν.Α. Αιγαίο (Ίμια) - ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΓΑΪΤΑΝΗΣ - ΑΠΕΒ. 28-3-1997 - ΕΤΩΝ 20».

Διαβάστε και την ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγη ώρα στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος: Συμφώνως με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος «Ελεύθερη Ωρα» της 8ης Ιουνίου, όσο και αναρτήσεις ιστοσελίδων αμυντικού περιεχομένου, που συνοδεύονται από ευκρινέστατη φωτογραφία, απεικονίζεται ο τάφος ενός 20ετούς στρατιώτου, όπου αναγράφονται ότι «εφονεύθη εκτελώντας εντεταλμένη αποστολή στο Ν.Α. Αιγαίο (Ιμια)», ενώ πιο κάτω, έχει τα στοιχεία «Στράτος – Αλέξανδρος Καραγαϊτάνης – 28/03/1997 – ετών 20»! Επίσης αναγράφεται ακόμα, «τιμή και δόξα σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα!»

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
1. Τι γνωρίζουν και ποια στοιχεία υπάρχουν στις αρμόδιες αρχές, για τον «φονευθέντα σε εντεταλμένη αποστολή» 20ετή στρατιώτη, στα Ιμια τον Μάρτιο του 1997;
2. Μπορεί να μας πληροφορήσει το Υπουργείο, κάτω από ποιες συνθήκες έλαβε χώρα, η αναγραφόμενη αποστολή, ποια μονάδα την έφερε σε πέρας και ποια ήσαν τα αποτελέσματα τότε; Υπάρχουν και άλλοι στρατιώτες που εφονεύθησαν στην αποστολή;

Οποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας μας στείλει σχετικό mail. H αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί...
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-Εlora.gr

31 σχόλια:

  1. Στρατιώτης σκοτώθηκε σε πολεμικό πλοίο

    Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τραυματίστηκε θανάσιμα χτες στις 6.10 μ.μ. ο στρατιώτης Καραγαϊτάνης Ευστράτιος στη διάρκεια εκπαίδευσης επί πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στην Κω. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο άτυχος στρατιώτης, ο οποίος ανήκε σε ομάδα ανδρών του Στρατού Ξηράς που επέβαινε στην κανονιοφόρο "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ" για εκπαίδευση, κατά την αλλαγή φυλακής τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση όπλου. Σύμφωνα επίσης με το ΓΕΝ "οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοί του έχουν υποστεί σοκ και δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν το συμβάν".
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 29 Μάρτη 1997

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για αυτό που όλοι φοβόμαστε πως είχε συμβεί εκείνη τη νύχτα στα Ίμια. Προφανώς ο καταδρομέας σκοτώθηκε σε συμπλοκή πάνω στη βραχονησίδα, όπως και το ελικόπτερο με τα τρία παληκάρια που το έριξαν με πυρά από κάτω.
    Είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλα τέτοια "άγνωστα" μνήματα στρατιωτών από εκείνη τη νύχτα.
    Είναι πολλοί που γνωρίζουν, αλλά δε μιλούν, γιατί;
    Ίσως ήρθε ο καιρός να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της προδοσίας του Σημίτη, του Πάγκαλου και πολλών άλλων.
    Δεν υπάρχει τελικά πιο πρόστυχο πράγμα, από το να παραδίδεις έναν νεκρό ήρωα που έδωσε την ζωή του για την πατρίδα, στην αφάνεια και στη λήθη.
    Με το πρόσχημα των "εθνικών λόγων", αντί να του πλέξουν στεφάνι, τον παράχωσαν στη γωνιά ενός επαρχιακού κοιμητηρίου....

    Έγιναν πολλά εκείνη την νύχτα. Από την άλλη προσπαθώ να βρώ κάποια πιθανή σχέση που να εξηγεί τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατο όλων των Τούρκων καταδρομέων που βρίσκονταν πάνω στα Ίμια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπ' όψιν τα γνωστά γεγονότα στα Ίμια έγιναν το '96.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλο 28 Μαρτίου και άλλο 29 Ιανουαρίου.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε συ, ο από πάνω, ποια νύχτα στα Ίμια; Το 97 σκοτώθηκε ο στρατιώτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΑΠΕΛΛΗΣ είπε..."
    Φίλε δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώθηκε στα Ίμια τη συγκεκριμένη νύχτα γιατί ήταν κληρωτός και κληρωτός δεν υπήρχε γύρω ή πάνω στα ίμια εκείνο το βράδυ ούτε για δείγμα...
    Μάλλον ο ριζοσπάστης είχε δίκιο για πρώτη και τελευταία φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ......"Έγιναν πολλά εκείνη την νύχτα. Από την άλλη προσπαθώ να βρώ κάποια πιθανή σχέση που να εξηγεί τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατο όλων των Τούρκων καταδρομέων που βρίσκονταν πάνω στα Ίμια.."
    Τελικα ολα τα σεναρια μπορει να τα εξιστορητε,μονο την αληθεια και με αποδειξεις,οχι!Σε τουτο το μερος του κοσμου η ραδιοαρβυλα καταντησε εθνικο σπορ!Και γιατι παρακαλω τοσο σοβαρα εθνικα θεματα,με υπονοουμενα και φημες; Ειναι τοσο δυσκολο κανεις που κατι εζησε,οσο κιαν ποναει,να το τεκμηριωσει;Και μαλιστα εθνικα θεματα!Οι υπαιτιοι της ντροπης ζουν ολοι και προς δοξαν τραβουν!Και τι μας εμποδιζει εμας,δηλαδη να εκθεσουμε την αληθεια των γεγονοτων;
    Μη δυσαρεστησουμε ποιους;Τους πατους οπως κιαν λεγονται η τις πορνοσυμμαχιες;Τοσο πια,σκατολαος ειμαστε!; Απο που γνωριζεις δηλαδη καυκασιε ,πως ολοι οι τουρκοι κομμαντος στα Ιμια,σκοτωθηκαν;Η το λεμε για αντιπερισπασμο η για θολωμα;Δημοσιογραφια χωρις αποδειξεις ειναι για τα σκουπιδια.Επιτελους δεν ειμαστε ολοι σαυτην την χωρα κυρακατινες, σεβαστητε την δεοντολογια!
    Ρωτηστε τουλαχιστον τους γονεις των αδικοχαμενων!Τα πολιτικα ζωα παχυδερμα,σιωπουν!Και οι υπολοιποι ακομα υποθετουμε , μεχρι ποτε; Μεχρι να το ξεχασουμε;Ε καταργηστε και την Ιστορια τοτε,Δραγωνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα Ιμια ηταν το 1996 και οχι το 1997,πριν πουμε την αποψη μας για τοσο σοβαρα θεματα ας γνωριζουμε τα βασικα (τουλαχιστον).

    Περιεργη ιστορια παντως,απορω πως ξεφυγε απο τους δημοσιογραφους ή μηπως ειχε δοθει εντολη να κλεισουν στοματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα Ιμια ηταν το 1996 και οχι το 1997,πριν πουμε την αποψη μας για τοσο σοβαρα θεματα ας γνωριζουμε τα βασικα (τουλαχιστον).

    Περιεργη ιστορια παντως,απορω πως ξεφυγε απο τους δημοσιογραφους ή μηπως ειχε δοθει εντολη να κλεισουν στοματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΕΛΛΗΣ το παιδι σκοτωθηκε σε αλλη ημεομηνια απ οτι βλεπεις απο τη νυχτα των Ιμιων.Συμφωνω 101% οτι πρεπει να δημοσιευθουν τα αιτια του θανατου του,το συντομοτερο.


    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα.Πάντα χρειάζεται έρευνα και διασταύρωση πληροφοριών.
    Άλλωστε η ημερομηνία είναι 28/3/1997 και όχι το βράδυ της κρίσης. Είναι ένα χρόνο και κάτι μετά την κρίση ο θάνατος του. Μπορεί όντως να πέθανε εκείνο το βράδυ, μπορεί να πέθανε όμως και στην ημερομηνία που αναγράφεται.΄
    Πάντως μια που έγινε λόγος για το ελικόπτερο τη νύχτα των Ιμίων θα συμφωνήσω ότι πιθανότατα οι Τούρκοι το κατέρριψαν. Όταν έχεις μια ομάδα στρατιωτών υπό τις διαταγές σου και κάνει ένα ελικόπτερο αναγνωριστικές πτήσεις με το προβολέα από πάνω σου δεν ξέρεις τι προθέσεις έχει. Μπορεί να κάνει απλή αναγνώριση, μπορεί όμως να σε ψάχνει με το προβολέα να στοχεύσει με το πολυβόλο ο πολυβολητής και παράλληλα να πέσουν με σχοινί(με τεχνική rappel ή fast rope) καταδρομείς του εχθρού. Δεν ρισκάρεις να περιμένεις.Αν περιμένεις και "χάσεις" κάποια κρίσιμα δευτερόλεπτα δίνεις πλεονέκτημα στον εχθρό που ήδη το έχει με το ελικόπτερο από πάνω να μπορεί να σε γαζώσει. Ακόμα και η απλή αναγνώριση μπορεί να ναι για στοχοποίηση. Δεν ρισκάρεις.Ακόμα και σιωπή ασυρμάτου να μην επικρατεί "χάνεις" πάλι κάποια κρίσιμα δευτερόλεπτα. Πιστεύω επίσης ότι οι Τούρκοι κομμάντο είχαν εκ των προτέρων εντολές να μην σπάσουν την σιωπή ασυρμάτου(που θα πρόδιδε τη παρουσία τους)σε καμία περίπτωση. Είχαν εντολές για το τι θα κάνουν αν στέλνονταν οποιοδήποτε ελικόπτερο ή οποιαδήποτε δικιά μας ομάδα. Σαφείς εντολές: "Θα πάτε εκεί, θα μείνετε κρυμμένοι, δεν θα μιλήσετε στον ασύρματο, θα φύλάξετε το μέρος πάση θυσία". Ως στρατιώτες της χώρας τους εκτέλεσαν τις διαταγές τους απλό το θέμα. Εφαρμόζεις πάντα τις εντολές όσο γίνεται καλύτερα. Ήταν λάθος που έστειλαν οι δικοί μας το ελικόπτερο εκείνη τη νύχτα. Τους έστειλαν στο θάνατο. Τώρα γι αυτόν τον καταδρομέα θα φανεί στη πορεία τι έγινε. Όσο περνάνε τα χρόνια η διαβάθμιση στοιχείων πέφτει. Πάντως την ίδια χρονιά (1997) με τον θάνατο του καταδρομέα είχαμε ένα επεισόδιο με τη φρουρά του Φαρμακονησίου και ενός Τουρκικού υποβρύχιου. Όπως και να έχει τα σύνορα γενικά είναι επικίνδυνες περιοχές και πάντα επεισόδια γίνονται είτε με λαθρέμπορους, είτε με εμπόρους ναρκωτικών, είτε με τους γείτονες. Χρειάζεται ετοιμότητα, ατσάλινα νεύρα, συνεχής εκπαίδευση και ηθικό. Πάντως όταν γίνονται μικροεπεισόδια δίνεται απάντηση μετά από λίγο καιρό. Το παιχνίδι ετσι παίζεται νομίζω. Για την ομάδαα καταδρομών των Τούρκων που χάθηκαν ενας ένας αργότερα μπορεί αν συμβαίνουν πολλά:
    1) Μπλόφα
    2) Το καναν δικοί μας για αντίποινα
    3) Τους καθάρισε το κεμαλοφασιστικό κράτος λόγω των κρίσιμων πληροφοριών που γνώριζαν.

    Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη χωρίς να είμαι ειδικός περί του θέματος.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαν δεν ντρέπονται οι πολιτικάντηδες!
    Αυτό δεν το είχα μάθει.

    Όσο για τους τούρκους καταδρομείς που "έπεσαν" με το ελικόπτερο σε άσκηση, έπεσαν όσο "εκπυρσοκρότησε" το όπλο του ήρωα Καραγαϊτάνη!

    Εύχομαι να έχει αναπαυθεί και να "δει" μια μέρα και την Πόλη.

    Υ.Γ. Οι τούρκοι καταδρομείς εξουδετερώθηκαν από τους Έλληνες. Προφανώς ο Καραγαϊτάνης ήταν μια από τις δικές μας απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παιδια δεν κολλαει. τα ιμια εγιναν 31-1-96 και το παιδι σκοτωθηκε το 97. πιο πιθανο ακουγεται το 1ο σχολιο. απο την αλλη ομως, τα ιμια ανοικουν στη καλυμνο κ οχι στη κω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιός είπε ότι ο στρατιώτης αυτός σκοτώθηκε στα γεγονότα στα Ίμια;
    Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται να σκοτωθεί κάποιος από λάθος δικό του ή άλλου συστρατιώτη του.
    Στη διάρκεια της θητείας μου είχα δει να γίνεται η μ@λ@κι@ τρεις φορές, ευτυχώς και τις τρεις υπήρξε σοβαρός τραυματισμός χωρίς θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το "άλυτο μυστήριο" δεν είναι με τον τάφο αλλά με τον θάνατο του παιδιού .... από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aς περιμένουμε την απάντηση του Υπουργού.Η λέξη "εφονεύθη" δεν χρησιμοποιείται για να περιγράψει ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ αλλά ΦΟΝΟ και είναι πάγια αρχλη αυτό.

    Τα Ιμια είναι εκεί και είναι Ελληνικό νησί (ειναι φαιδρό αυτό που λέγεται τα Ιμια έγιναν το 1996).

    Οποτε Α.Λ. το μυστήριο είναι στην λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδια, οντως αυτοκτονησε ενας καταδρομεας στην Κ/Φ Πυρπολητης ενω το πλοιο ηταν σε αποστολη στα Ιμια αλλα πολυ αργοτερα απο το επεισοδιο των Ιμιων.Εχω υπηρετησει στον Πυρπολητη και το γνωριζω απο πρωτο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 8:04 η αυτοκτονία περιγράφεται ως αυτοτραυματισμός.Οι λέξεις που περιγράφουν το γεγονός δείχνουν και την αιτία.Δεν επιμένω τυχαία υπηρέτησα σε μονάδα που είχε νεκρούς στην άσκηση Παρμενίων και που είχε και νεκρό αρχιφύλακα σε φυλάκιο προκαλύψεως.Εκ των υστέρων δύο συντοπίτες μου "σκοτώθηκαν" σε εκείνη την περιοχή.

    Να δούμε λοιπόν ποιές λέξεις θα χρησιμοποιήσει ο Υπουργός στην απάντηση του.Σημαντική η μαρτυρία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τόση βλακεία μαζεμένη σε ένα μπλογκ... Είστε όλοι στρατηγοί, γεωπολιτικοί, πολιτικοί, βατραχάνθρωποι, στρατηλάτες, ιστορικοί, φιλόλογοι, άποψη για όλα και είστε σίγουροι για αυτήν.

    Ρε Καλεντερίδη, μην τα περνάς τα σχόλια, πέφτουν τα μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα σε όλους ,
    Οσο απάντησαν Kaykasie για την Κύπρο , όσο άνοιξε ο φάκελος , όσο αποδόθηκαν ευθύνες τότε που είναι και κάποιες δεκαετίες πίσω ε άλλο τόσο θα μάθουμε και για τα Ιμια.
    Στην Ελλάδα του σήμερα όσο πιο προδότης είσαι τόσο πιο ψηλά ανεβαίνεις και τόσο πιο κοντό γίνεται το ''χέρι'' του νόμου.
    Οσο για τους σχολιαστές που μιλάνε περί αποδείξεων, και περι ισχυρισμών έχουν δίκιο αλλά να μας πουν πότε σε τόσο σημαντικά γεγονότα επετράπησαν οι αποδείξεις να δουν το φως της δημοσιότητας και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πλην της περιόδου της Χούντας και αυτό γιατί κάποιοι ''άλλοι'' το ήθελαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και εμένα τα δικά μου 9:17 με το δικό σου σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχουν δίκιο οι παραπάνω φίλοι, προφανώς οι ημερομηνίες, η κρίση δηλαδή των Ιμίων και ο θάνατος του καταδρομέα έχουν μεταξύ τους χρονική διαφορά άνω του ενός έτους. Συγνώμη για την αβλεψία που οφείλεται στην τοποθέτηση του γεγονότος στην περιοχή των Ιμίων.
    Ωστόσο η απορία για τις συνθήκες θανάτου του Καταδρομέα παραμένει. Δεν θα έγραφαν πάνω στο μνήμα του ότι «εφονεύθη εκτελώντας εντεταλμένη αποστολή στο Ν.Α. Αιγαίο (Ιμια)», αν είχε αυτοκτονήσει ή αν ο θάνατος του οφειλόταν σε ατύχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε 09 Ιουνίου 2010 9:17 π.μ:

    Κάθε άνθρωπος εδώ μέσα λέει ελεύθερα την άποψη του. Το ότι λέει την άποψη του δεν σημαίνει ότι είναι ειδικός. Το ότι δεν είναι ειδικός όμως δεν σημαίνει από την άλλη ότι σε ένα σχόλιο του δεν έχει δίκιο σε μερικά ή και σε όλα. Όπως και να χει εδώ μέσα λειτουργούμε με Δημοκρατία. Ακόμα και όταν διαφωνούμε μερικές φορές μεταξύ μας, γίνεται πάντα μια ωραία συζήτηση και αυτή είναι η δύναμη του παρόντος ιστολογίου που πειράζει(να μην πω άλλη λέξη) μερικούς. Για τα μαλλιά που σου πέφτουν ένα θα σου πω...χαλάρωσε αδελφέ είσαι τυχερός, δεν θα έχεις ανάγκη και από κούρεμα..ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση γλυτώνεις μερικά ευρώ. Τυχερέεεε.Είδες? Για όλα φροντίζουμε εμείς εδώ.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ;;;ΟΨΩΜΕΘΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κρατατε λιγο φρενο.Μπορει οι ταλαιποροι γονεις του παιδιου να το γραψανε στην πλακα του παιδιου τους.Δεν μπορει ενας στρατιωτης που
    το 1974 αυτοκτονησε στην μοναδα μου στον Εβρο να κινησωμε θεμα για πεσοντα στην ..."μαχη του Εβρου".
    Λιγο χαληναρι ιδια στο ΛΑΟΣ που καραδοκει μεσα στην αννοια του να δημιουργησει θεμα απο το πουθενα.
    Σκετη καταστροφη ειναι οι "πλασιε
    βιβλιων" που γινανε βουλευτες με μονο προσον τις TV μπαρουφες τους.
    Σιγα τους "ακριτες" του ΛΑΟΣ,ενας
    και ενας ειναι ολοι τους.Αντε ρε μαζευτειτε γιατι οταν θα πειτε και
    καποια αληθεια μονο η τηλεπερσονα
    του αδωνη θα σας πιστεψει αν και γιαυτην αμφιβαλλω γιατι σας πηρε και αυτη χαμπαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γνωρίζω για θάνατο από εκπυρσοκρότηση FN σε κανονιοφόρο από σφάλμα. Ο στρατιώτης καταδρομέας δέχθηκε τη βολίδα στο κεφάλι και είχε ακαριαίο θάνατο. Στην κηδεία παρέστη ο καταδρομέας αδελφός μου - συνάδελφος τότε του θύματος. λα αυτά έγιναν μετά τα Ίμια. Θα ψάξω λεπτομέρειες και θα επανέλθω. Αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει για το που είναι ο τάφος θα βοηθούσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "...Απο που γνωριζεις δηλαδη καυκασιε ,πως ολοι οι τουρκοι κομμαντος στα Ιμια,σκοτωθηκαν;..."

    Αυτό -όσο και αν ακούγεται ως παραμύθι της χαλιμάς- είναι επίσημα δημοσιευμένο και δημοσιοποιημένο και επιβεβαιωμένο τόσο απο εφημερίδες όσο και απο τηλεοπτικές εκπομπές.
    Έχουν γίνει σοβαρές δημοσιογραφικές έρευνες πάνω στο θέμα (παραδόξως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
    Εκπρόσωπος Τύπου
    09 Ιουνίου 2010
    Γενικό Διευθυντή Απογευματινής Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»
    Κύριε Διευθυντά
    Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας σας την 8 και 9 Ιουνίου 2010 που αφορούν στον θανάσιμο τραυματισμό του Στρατιώτη Καταδρομών ΕΑΚ τον Μάρτιο του 1997, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:

    Ο παραπάνω στρατιώτης υπηρετούσε σε Μονάδα της νήσου ΚΩ και από 2 Μαρτίου 1997 είχε τοποθετηθεί στο τμήμα Καταδρομών σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού (κανονιοφόρος «Πυρπολητής»), αποστολή του οποίου ήταν η περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Κω.
    Την 28 Μαρτίου 1997, ευρισκόμενος στην τραπεζαρία της κανονιοφόρου που ήταν «εν όρμω» στο λιμάνι της Κω, τραυματίστηκε θανάσιμα, συνεπεία πυροβολισμού από τον συνάδελφο του Στρατιώτη Καταδρομών Ι.Β., ο οποίος όπλισε το όπλο του και πυροδότησε αυθαίρετα χωρίς να κάνει έλεγχο αν έφερε γεμιστήρα, εντός της τραπεζαρίας της Κανονιοφόρου.
    Για το προαναφερθέν περιστατικό, διενεργήθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών. Το πόρισμα της ΕΔΕ κατέδειξε τον υπαίτιο του θανάσιμου τραυματισμού του Στρατιώτη ΕΚ στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράνομη οπλοχρησία.
    Τα παραπάνω γεγονότα, σας αναφέρονται προς διευκρίνιση των αιτιών και συνθηκών του θανάτου του ο Στρτη (ΚΔ) ΕΑΚ. Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της επιστολής προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού.
    Ανχης (ΠΖ) Γρηγόριος Γρηγοριάδης
    Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ
    Σημείωση elora: Αν η οικογένεια του θύματος έχει διαφορετική άποψη για τα γεγονότα, εδώ είμαστε να την προβάλλουμε.
    ΠΗΓΗ

    Ιουνίου 9, 2010 - Δημοσιεύθηκε από Μιλήσιος



    http://nationalpride.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΣ !!!

    http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/06/blog-post_8417.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.