1/6/10

Τα «βατράχια» κατέλαβαν τα πλοία

Ποιοι είναι οι κομάντος της «Σαγετέτ 13» που αιματοκύλισαν τον «Στόλο της Ελευθερίας»

Η «Σαγετέτ 13», τα «βατράχια» του Ισραήλ, αποτελεί την αφρόκρεμα του ισραηλινού Ναυτικού. Οι άντρες της επιλέγονται έπειτα από εξαιρετικά σκληρές δοκιμασίες και από την ίδρυσή της, το 1949, καθιερώθηκε ως ένα από τα πλέον σκληροτράχηλα και μαχητικά σώματα του ισραηλινού στρατού με αποστολές που πάντοτε χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Από το 1970 οι άντρες της «Σαγετέτ 13» εκπαιδεύονται επί 20 μήνες υπό συνθήκες «πολέμου» σε κάθε είδος πολεμικής αντιπαράθεσης ώστε να είναι σε θέση να αναλαμβάνουν επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν αποβάσεις, δολο φονίες, διάσωση ομήρων από εχθρικά σκάφη, υποβρύχιες αποστολές κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των ανατινάξεων πλοίων και της συλλογής πληροφοριών, και επιθέσεις με φουσκωτά σκάφη σε συνεργασία με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και υποβρύχια.

Αν και οι ισραηλινές αρχές είναι ιδιαιτέρως φειδωλές σε ό,τι αφορά τις αποτυχίες αλλά και τις επιτυχίες της μονάδας, η «Σαγετέτ 13» με το φτερωτό έμβλημα μετρά ελάχιστες απώλειες σε σχέση με την επικινδυνότητα και τη συχνότητα των αποστολών που αναλαμβάνουν οι κομάντος της.

Η πιο μελανή στιγμή της επίλεκτης μονάδας ήταν το 1997, όταν σε μια αποστολή στον Λίβανο 12 μέλη της έχασαν τη ζωή τους.

A monument for the lost "Shayetet 13" fighters who fell in action which took place in Inssariya, 1997
BHMA

22 σχόλια:

  1. Γιαυτό, όπως δείχνουν τα videάκια που έδωσαν οι ίδιοι στη δημοσιότητα, έφαγαν... επίλεκτο ξύλο όταν ακούμπησαν τα πλοία...
    Όταν οι δημοσιογράφοι είναι ανίκανοι να παράξουν σοβαρό ρεπορτάζ, αυτά αναπαράγουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα ήταν και τίποτα παοκτσηδες πάνω στα καράβια μάλλον θα τους επιαναν και ομήρους τους Σαγετετ 13. Εδω σε ενα βίντεο που κυκλοφορεί ενας τυπας εχει αρπάξει έναν κομμαντο και τον βαράει μισο λεπτό ασταμάτητα...ελεος.
    Και επιπλέον δεν μπορεί να θεωρείτε ο ισραηλινός στρατός υψηλής αποτελεσματικότητας επειδή απο το 1949 αντιμετωπίζει στρατούς που πολεμάνε με πετρες και ρόπαλα. Γιατί όλοι ξέρουμε την διαφορά τεχνολογικής υπεροχής και εκπαίδευσης με τους στρατους που αντιμετωπίζει. Το σύντομο μέλλον θα δείξει την ικανότητα των ισραηλινών καθώς φαίνεται οτι οι ισορροπίες αλλάζουν στη μέση ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eνώ κάποιες άλλες ομάδες συνοδεύουν και παραδίδουν λύτρα χωρίς καμία απώλεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί κάποιοι δεν πιστεύουν ότι οι Ισραηλινοί είχαν προσχεδιάσει τα πάντα;

    Γιατί δεν σας πονηρεύει ότι μόνο στο τουρκικό πλοίο λεγιναν επεισόδια;

    Γιατί δεν πιστεύετε ότι οι τούρκοι ισλαμοφασίστες χρησιμοποιήθηκαν ως δύναμη κρούσης και όχι ως καραβάνι βοήθειας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:23 Αν δεν έχεις αιωρηθεί 20 μέτρα πάνω από κατάστρωμα κινούμενου πλοίου που προσπαθεί να σε αποφύγει είναι λίγο άκομψο να εκφράζεις άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να εκτελείς έφοδο σε πλοίο με fast rope, στου οποίου το κατάστρωμα υπάρχει ο ''εχθρός'' σε θέση μάχης τρία τινά σημαίνει 1ον ότι σε αιφνιδίασε και πρέπει να κινηθείς στο δεύτερο σχέδιο σου εάν έχεις φυσικά (πχ να πας σε άλλο σημείο), 2ον ότι δεν έχεις ιδέα από τέτοιου είδους επιχείρηση, 3ον ότι έχεις πολλούς αναλώσιμους και δε σε νοιάζει η ζωή τους. Συμπεράσματα που εξάγονται απλά βλέποντας άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις (μάχη της Κρήτης, Μογκαντίσου...)Και στις τρεις περιπτώσεις όμως είσαι άξιος της μοίρας σου. Επίσης το να εκθιάζουμε συνεχώς την πολεμική μηχανή του Ισραήλ είναι άκυρο και άκαιρο τη στιγμή που γνωρίζουμε την προπαγάνδα που εκτελεί το κράτος του Ισραήλ. Σε ποιες επιχειρήσεις έχουν λάβει μέρος εκτός συνόρων; Τι να πούμε τότε για Ειδικές Δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσίας, Αγγλίας ακόμα και Τουρκίας.Και φυσικά σε μια πολεμική επιχειρήση υπάρχουν και απώλειες... Είναι καλοί άλλα όχι και τόσο.
    Και φυσικά όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία.. δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται με αυτό τον τρόπο ανθρωπιστική βοήθεια..
    Τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού που έγινε γνωστός μέσα από τις ειδήσεις των ελληνικών ΜΜΕ τον πρόσεξε κανείς;! Σε ερώτηση στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 από τον κο Λιαρέλη πως και γνωρίζει τόσο καλά ελληνικά είπε πως γεννήθηκε στην Ελλάδα, είναι Έλληνας και στη απορρία του δημοσιογράφου αφού είναι Έλληνας πως είναι εκπρόσωπος του Ισραήλ πρόλαβε και είπε πως έχει δύο εθνότητες, γιατί μετά κόπηκε αιφνιδίως η συνεντευξή του..
    Αυτοί είναι οι ''Έλληνες'' του κου Πρωθυπουργού!!! (βλέπε νομοσχέδιο Ιθαγένειας). Ετοιμαστείτε ωρε Έλληνες που θα είμαστε ξένοι στον τόπο μας!!!
    Συγνώμη που εκτροχιάστηκα από το αρχικό θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2:40 Ισως σημαίνει και "κατάληψη πάση Θυσία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "...και στη απορρία του δημοσιογράφου αφού είναι Έλληνας πως είναι εκπρόσωπος του Ισραήλ πρόλαβε και είπε πως έχει δύο εθνότητες, γιατί μετά κόπηκε αιφνιδίως η συνεντευξή του..
    Αυτοί είναι οι ''Έλληνες'' του κου Πρωθυπουργού!!! (βλέπε νομοσχέδιο Ιθαγένειας)"


    Δεν πιστευω να ειναι τοσο περιπλοκη η περιπτωση του εν λογω νεαρου!Απλουστατα ειναι Ελλην-Ισραηλίτης(σαν την "συντροφισα" Galia)που μια των ημερων αποφασισε να εγκατασταθει στο Ισραήλ(αυτος τουλαχιστον ειναι πιο ειλικρινής απο καποιους αλλους)!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά πέρα από τις όποιες προκαταλήψεις έχει ο καθένας μας, υπάρχει και η ψυχρή πραγματικότητα, ή οποία λέει πως το Ισραήλ, είναι ένα κυρίαρχο κράτος και επιβάλει τους "νόμους" του κατά όπως αυτό ορίζει στην επικράτειά του ή και εκτός αυτής(βλέπε επιχειρήσεις της Mossad ή άλλες ναυτικές επιχειρήσεις όπως η προχθεσινή).Και μην μου πείτε πως δεν θα θέλατε να είχαμε κι'εμείς πολιτικούς με γεμάτα παντελόνια που να μπορούν να κάνουν τα ίδια στο Αιγαίο που έχει γίνει κέντρο διερχομένων (Τουρκικών φρεγατών και πάσης φύσεως αφροασιατών λαθρομεταναστών).Ας είμαστε ρεαλιστές και ας μην μπαίνουμε στα ξένα χωράφια αλλά ας κοιτάξουμε τα του οίκου μας και το πόσο ξέφραγο αμπέλι έχουμε γίνει με τους μπαγλαμάδες που μας κυβερνούν διαχρονικά.
    Υ.Γ. Για να μην νομίσετε ότι είμαι κανένας φιλοσιωνιστής σας λέγω μόνο, ότι ήμουν από τους πρώτους στις συγκεντρώσεις κατά της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ από τον ανεκδιήγητο τον Μητσοτάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 01 Ιουνίου 2010 4:02 μ.μ.

    Σκέψου να γίνει καμμιά σύρραξις μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, να δούμε με τίνος την πλευρά θα πολεμήσουν οι "Έλληναράδο-Ισραηλινοί". Αναλογίσου τι δικαιολογίες θα βρούν να αγιοποιήσουν το Ισραήλ τους και να απαξιώσουν την Ελλάδα.
    "Τρομοκράτες οι Έλληνες. Πράκτορες της ΚΥΠ οι Έλληνες. Αντισημίτες οι Έλληνες. Νεο-Ναζί οι Έλληνες".
    "Ο λόγος σας μας χόρτασε και το φαΐ σας φατε το" εβραίοι.
    Δεν πείθετε κανέναν που γνωρίζει το παρελθόν σας.
    Απορώ πως ανέχεται τα εμμεσματά τους η ιστοσελίδα αυτή.


    Μιχαήλ Μιγιωνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μην ξεχνιέστε : είμαστε και εμείς εθνος της διασποράς και υπάρχουν ελληνο-αμερικανοί,ελληνο-γερμανοί κτλ κτλ και τι ωραία θα ηταν να ερχόταν νε υπηρετήσουν εδώ.Αλλά μάλλον δεν τους τραβάει τίποτε,ενώ οι εβραίοι έχουν όραμα,ναι όραμα που τους οδηγεί.Και αφήστε τωρα τα εύκολα, δήθεν μακελεψαν αθώους,ανθρωπιστική βοήθεια και σκεφτείτε οτι η ανθρωπιστική βοήθεια μπορούσε να πάει μεσω αιγύπτου.Και σκεφτείτε γιατί η Γαζα είναι αποκλεισμένη και από ποιούς;;;Χαμάς και χεζμπολαχ ή τα γραφω ανάποδα ;;;Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν είναι κομάντο και είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι να υποθέσω πως καθόταν να της τρώνε για να μην σκοτώσουν άμαχους ?και σκότωσαν μόνο όταν ο πιτσιρικάς τις έφαγε του πήραν το όπλο και τον πέταξαν στη θάλασσα ?τώρα μιλάμε σοβαρά κρίνοντας από τα βίντεο και μόνο βλέπω παράλογα πράγματα κατεβαίνει ένας ένας από το ελικόπτερο που πάνε για εκδρομή σε κάποιο κατάστρωμα ? κατεβήκαν για να παίξουν κουτσό ?ποιος κάλυπτε ποιον κατά την αποβίβαση από το ελικόπτερο όταν κανείς μια επιχείρηση σε πολιτικό πλοίο είσαι χαλαρός? Και να μην ξεχνάμε ότι μόνο στο τουρκικό καράβι είχε ΜΙΤ στα ελληνικά είχε κομούνια γραφικούς και ηλιθίους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καυκάσιε καλά τα λές,μήπως όμως θα έπρεπε να συνεχίσουμε τη σκέψη μας; Που πάει το πράγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Θεσσαλονίκη Α.Λ
    01 Ιουνίου 2010 6:15 μ.μ.

    Εχεις "πιεννες" σημερα εβραιε με τα αρχικα ΑΛ.
    Συμφωνω μαζι σου με την "λογικη" σου αλλα για να εφαρμοστη αυτο που προτεινεις πρεπει οι Ελληνες να σκαρφιστουν μια ιστορια ας πουμε τυπου ψ-λ--αυτωματος να την διαδωσουν στον κοσμο να φοβησουν τους Ελληνες της Διασπορας κλπ. κλπ. ωστε να τους πεισουν να ερθουν να υπηρετησουν στην Ελλαδα.
    Αλλα για να γινει αυτο παλι χρειαζεται να αγορασουμε τα διεθνη ΜΜΕ να ποινικοποιησουμε το "παραμυθι" μας (ωστε οσοι δεν το πιστευουν να τους χωνουμε στη στενη) να εκλεγουμε βουλευτες και πρωθυπουργους σε ξενα κρατη (να το παιζουμε δηλ. δηθεν πατριωτες στα κρατη που μας φιλοξενουν-πχ οπως εσυ) και βαλε.
    Αλλα παλι για να γινουν ολα αυτα πρεπει να ειμαστε απο τα γενοφασκια μας τοκογλυφοι.
    Οποτε αστο καλυτερα. Γιατι αν γινοντουσαν ολα αυτα και καποια στιγμη μας ξεκουκουλωναν οπως θα γινει με σας τους οβριους πολυ συντομα, που να αρχιζουμε το τρεξιμο και την κλαψα παλι.

    Και πουσαι ανακυρηξε "μαρτυρικη πολη" την θεσσαλονικη. Μην το ξεχναμε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Ανώνυμε 1:06" έχεις απόλυτο δίκιο αλλά αυτό δεν έγινε λόγω έλλειψης ικανοτήτων των ΟΥΚάδων αλλά λόγω mendes (όχι Eva) των ικανών οι οποίοι ακούγεται, άκου κακοήθεια, πως έμαθαν για την προχθεσινή επιδρομή στο πλοίο το επόμενο πρωΐ από τις ειδήσεις της ΝΕΤ...

    "Ανώνυμε 1:56": το πλοίο δεν ήταν Sunseeker XS2000! Ας μην υπερβάλλουμε...

    "Ανώνυμε 6:21": πολύ σίγουρο σε βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΚΑΘΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ << ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ >>

    ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕ ΤΑ <> ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΝΩΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ... ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΩΣΤΕ ΑΦΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΞΥΛΟ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ...

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ..... ΩΡΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ... ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΥΠΟΙ...

    Α ΡΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ...

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΗΣΑΝ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΛΙΓΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΖΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ...

    ΑΚΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...ΧΑΧΑΧΑΧΑ..

    ΚΑΛΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ... ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πω πω χρήμα που ρίχνει εδώ ο Νταβούτογλου... Μπράβο Νταβούτ. ΈΛληνες αριστεροί (;;;) και τούρκοι φασίστες χέρι χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κυριοι την επιχειρηση αυτη μεχρι και η ΕΛΑΣ (εχει συνηθισει να τρωει ξυλο + τεχνικες αντιμετωπισης πληθους) θα την ειχε σχεδιασει καλυτερα.
    απο κατω ηταν γκριζοι λυκοι βεβαια αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα.
    - που ηταν φραγμος απο δακρυγονα και αλλα καλα αερια που θα εχουν οι φιλοι μας οι εβραιοι
    -0 κροτου λαμψης;
    -μαζικο κατεβασμα οχι 4 αλλα 14 αντρων μεσα στο ταχυτερο δυνατο χρονο (4 σκοινια η οτιδηποτε θα επρεπε να εχουν σκεφτει)
    - εξοπλισμο anti riot - body armors ασπιδες οπλα ηλεκτροσοκ;
    - και λελογισμενοι ασκηση βιας(κεφαλι) και οχι για να τραυματισουν

    μου φαινεται μεσα στον τραμπουκισμο τους μεχρι και λαθος μονοαδα επελεξαν για να κανουν την επιχειρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μεχρι και η ΕΛΑΣ θα το εκανε καλυτερα, ακολουθησαν τακτικεσ καταληψεις πλοιου απο ενοπλους ενω επρεπε να εχουν ακολουθησει anti riot και τακτικες και μοναδα και εξοπλισμο (που ειναι το body armour, o φραγμος απο δακρυγονα, κροτους λαμψης, οι ασπιδες ο δυνατον μεγαλυτερος αριθμος απο αντρες στον ελαχιστο δυνατο χρονο) και μετα βαρεσαν στο ψαχνο (κεφαλι) αντι να επιχειρησουν τραυματισμους.
    τραγικοι.
    ναι μεν ηταν γκριζοι λυκοι οι αποκατω αλλα δεν ειδα να προσπαθουν και οι "επιλεκτοι" να προσπαθουν να κανουν τιποτα σωστα. η ΕΛΑΣ που εχει συνηθισει να τρωει λελογισμενο ξυλο θα ηταν πιο αποτελεσματικη που λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. GRAFETE TOSES M..IES OLOI SAS, ESKEMENA K MH, POY FILTRAROYME GIA NA FGALOYME AKRH. H MAXH HTAN EKEI K OXI EDV. SE ALITHINI EPEMVASH PANTA YPARXOYN ASTATMHITOI PARAGONTES.. MPAZA YPARXOYN PANTOY TO APOTELESMA EINAI ENA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 7:03 Ανώνυμε : Η ανωνυμία στα μπλόγκς είναι καλή,αλλά και πολύ ασχημη.Εσύ την κάνεις τέρατώδη.Και αν είμουν οβριός δεν θα το έκρυβα,ούτε και από σένα.Ομως ποστάροντας προσωπικές εκτιμήσεις για άλλους,ιδίως οταν δεν τους γνωρίζεις, πλανάσαι πλάνη οικτρά. Ενα θα σου πω :Αν σου λείπει κανένα τεύχος από το Σύνθημα (Signal)θα σου κάνω την χάρη να σου το στείλω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.