15/6/10

Χωρίς μπούσουλα

http://www.efxinospontos.org/images/pontosphotos/genocide/fon_santers_kemal.jpg
Λίμαν φον Σάντερς και Μουσταφά Κεμάλ: Δύσκολο να διακρίνεις ποιος ήταν ο δάσκαλος και ποιος ο μαθητής.

Η πιο «αστεία» είδηση των ημερών είναι η πρόθεση ισραηλινών «ακτιβιστών» να πάνε τις προσεχείς ημέρες, με τρία πλοία και με θαλαμηγούς έξω από τα νερά της Αμμόχωστου στην Κύπρο, για να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη κατοχή της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα. Και είναι «αστείο» γιατί τώρα που το Ισραήλ είναι στριμωγμένο λόγω της δολοφονικής επίθεσης αντιδράει χωρίς χρονοτριβή εκεί που πονάει την Τουρκία, βάζοντας τα γυαλιά σε όλους του «ευαίσθητους» και τους «ακτιβιστές» του κόσμου που κόπτονται για την Γάζα και φυσικά και στους έλληνες που έχουν έννοια μοναδική έννοια τη Παλαιστίνη, έχοντας λησμονήσει την Κύπρο. Το Ισραήλ πέρα από τη δύναμη των όπλων αποδεικνύει ότι έχει και εξωτερική πολιτική και ανεβασμένα αντανακλαστικά εν αντιθέσει με το δικό μας ΥΠΕΞ, στο οποίο οι διπλωμάτες νοιάζονται για το χρονοεπίδομα και για μια καλή μετάθεση σε δυτική πρωτεύουσα και οι της πολιτικής ηγεσίας για το πώς θα κάνουν δημόσιες σχέσεις στο εσωτερικό της χώρας με τα χρήματα των μυστικών κονδυλίων.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Από το Ισραήλ έχουμε πάρα πολλά να διδαχθούμε για το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε πέρα από την οικονομική χρεωκοπία και την γεωστρατηγική. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, δεν υπάρχει Ισραηλινή κοινότητα ακόμη και τύποις, όπως είναι αυτή της Καβάλας, που να μην βάζει ζήτημα αναγνώρισης της εβραϊκής γενοκτονίας από τους Ναζί και την ανέγερση μνημείου. Ζήτημα που εσχάτως επανήλθε στην επικαιρότητα της Καβάλας και κάποιοι απολίτικοι, ανιστόρητοι και πολιτικά ανεγκέφαλοι δηλώνουν ότι νοιώθουν άβολα για το τι πρέπει να κάνουν λόγω της κατάστασης στη Γάζα.
Ενώ θα έπρεπε, όχι απλά να είμαστε θετικοί σε αυτή την πρόταση αλλά και να ανοίξουμε ένα διάλογο για να την βελτιώσουμε. Θα μπορούσαμε να τους αντιπροτείνουμε, για να πρωτοτυπήσουμε και λίγο μιας και ανάλογα μνημεία σαν και αυτό που μας ζητάνε υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, ότι θα ήταν προτιμότερο το μνημείο της Καβάλας να έχει τέσσερεις όψεις και να είναι κοινό για όλες τις γενοκτονίες που προκάλεσαν τον 20ο αιώνα οι δυο πιο σκληρές, ρατσιστικές ιδεολογίες, του Ναζισμού και του Κεμαλισμού. Έτσι η κάθε πλευρά θα είναι αφιερωμένη σε μια γενοκτονία, την εβραϊκή, την ποντιακή, την αρμενική και την μικρασιατική. Εξάλλου σήμερα στην Καβάλα μπορεί να μην ζουν απόγονοι των εβραίων ζουν όμως απόγονοι ποντίων, αρμενίων και Μικρασιατών που σφάχτηκαν από τα στρατό του Κεμάλ. Αντί αυτού καθόμαστε και παίζουμε το κρυφτούλι για το αν θα το κάνουμε το μνημείο και που είναι πιο βολικά για να μην φαίνεται πολύ.
Επίσης το ελληνικό κράτος αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στη γείτονα Τουρκία ας επιλέξει να ανεγείρει μερικά ανάλογα μνημεία σε κεντρικά σημεία πόλεων της γειτονικής Θράκης. Εκεί που η Ελλάδα βάλλεται από το Ισλάμ, το οποίο χρησιμοποιείται από την Τουρκία ως Δούρειος Ίππος για να αλώσει τους έλληνες μουσουλμάνους. Ας στήσει λοιπόν μερικά μνημεία ιστορικής μνήμης, εκτός και αν θεωρούν – που μάλλον αυτό συμβαίνει – ότι θα θίξουν την Τουρκία. Αν δεν το κάνουμε εμείς δεν θα ξαφνιαστούμε καθόλου αν το ζητήσει να το κάνει το Ισραήλ, στο κοινοβούλιο του οποίου έχει εισαχθεί θέμα για την αναγνώριση της Αρμενικής και της Ποντιακής γενοκτονίας.
Και μιας και ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα, μήπως μπορούν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι να μας πουν, ποια από τις χώρες της Μέσης Ανατολής έχει αναγνωρίσει το παράνομο της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, έχει αναγνωρίσει την ποντιακή και την αρμενική γενοκτονία και επίσης μήπως γνωρίζουν να μας που ποια αραβική χώρα χρηματοδοτεί την ανέγερση τζαμιών στην Θράκη έτσι ώστε να περάσει ο τουρκικός για να χτυπηθεί τόσο το εθνικό φρόνιμα των ελλήνων μουσουλμάνων όσο και να διωχθούν οι Αλεβίτες που είναι το εμπόδιο της εξάπλωσης της τουρκικής επιρροής στην Θράκη;

Θεόδωρος Α. Σπανέλης
Εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ - Καβάλα

14 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά. Όταν κάνουν επιχείρηση ου Τούρκοι ακτιβιτές του αιμοσταγούς καθεστώτος της Άγκυρας είναι όλα καλά,
    αν κάνουν ισραηλινοί ακτιβιστές του αιμοσταγούς καθεστώτος του Ισραήλ επιχείρηση για την Κύπρο είναι για κοροϊδία. Δύο μέτρα και δύο σταθμά πέρα του ότι γράφουμε την Κύπρο στα παλιά μας τα παπούτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπέλτης ο Σπανέλης. Εύγε του. Η ιδέα με το κοινό μνημείο στις 4 γενοκτονίες του 20ου αιώνα είναι επίσης χρυσός.

    Αν και υποπτεύομαι ότι ενα τέτοιο μνημείο θα στοχοποιηθεί αυτόματα απο τους αριστερούς/ακτιβιστές/εθνομηδενιστές/αναρχικούς κάθετος αντεξουσιαστές κτλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια καλή ιδέα θα ηταν η ανέργεση μνημείων για την αρμενική και ποντιακή γενοκτονία στο ίδιο το Ισραήλ ενώ ελπίζουμε ότι το Ισραήλ θα αναγνωρίσει επίσημα τις γενοκτονίες των όλων των χριστιανών της Μ. Ασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τις λιγες αναρτησεις.... Τη πατριδα μας-και τους αλλους συνελληνες- δε τη κοιταμε,κοιταμε αλλου(σφυριζοντας),τετοιοι ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

    >στο κοινοβούλιο του οποίου έχει εισαχθεί θέμα για την αναγνώριση της Αρμενικής και της Ποντιακής γενοκτονίας.<

    Το ότι έχει εισαχθεί θέμα αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας το ξέρω και μάλιστα νόμιζα ότι είχε ήδη αναγνωρισθεί. Είναι βέβαιο ότι έχει τεθεί και θέμα αναγνώρισης της Ποντικής Γενοκτονίας; Διότι θυμάμαι πριν από καιρό που λέγαμε ότι θα ήταν ευκαιρία να ζητήσουμε την αναγνώριση αυτή από το Ισραήλ και ίσως και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Μικρασιατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μήπως το κίνημα των Νεότουρκων χρηματοδοτήθηκε από την Γερμανό- Παλαιστινιακή Τράπεζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δάσκαλος πάντως ήταν ο Γερμανός. Ο Κεμαλισμός βασίστηκε σε καθαρά Γερμανική τεχνογνωσία, από τη στρατηγική εξόντωσης μεγάλων πληθυσμών, η οποία δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση και απαιτεί ανώτερα μαθηματικά, μέχρι τη δημιουργία μιας καθαρής από Αραβικά και άλλα στοιχεία γραπτής Τουρκικής γλώσσας, η οποία μέχρι τότε δεν υπήρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπούσουλα ; ; ;


    Προέρχεται από την ιταλική λέξη bussola (λατ. Buxida) και στην ναυτική αργκό σημαίνει πυξίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Αχαιέ,
    ...τους αριστερούς/ακτιβιστές/εθνομηδενιστές/αναρχικούς κάθετος αντεξουσιαστές κτλπ.

    θα δέρνουν μετά όλοι μαζί οι Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Εβραίοι.
    Θα τους κάνουν με τα ...τουτουμάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γραφει ο Ianus:

    "... Liman von Sanders was the commander-in-chief of the 5th or Gallipoli army and a Turkish marshal. He was one of the best Geman military men of the time. And he was paid with the money Germany had lent 'the sick man on the Bosphorus' to avoid his bankrupcy as had happened on previous occasions. He wrote a memorable book "Five years in Turkey" where he has many details on Turkish misgovernment and jingoism that erupted sometimes even against Turkey's German friends.

    The Turks had gained only two major victories in WWI and for both they were indebted to German commanders. Gallipoli is one. The other success was that of Kut Al-Amara in 1916 where the Prussian Field Marshall Baron von der Goltz forced the British under General Townshend to surrender. But gratitude and honesty are extremely scarce sentiments in Turkey. ..."
    (Baby Ataturk, http://www.danielpipes.org/comments/155011)

    - Ianus, The Turkish gate-keepers of "truth"
    http://www.danielpipes.org/comments/174177
    - Ianus, The rise of Islamo-Kemalism
    http://www.danielpipes.org/comments/174405

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΙΘ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νεοθωμανισμος η συγχρονη μορφη του κεμαλισμου.
    Το μανιχαιστικο τεχνασμα μεταξυ των αδιαλακτων κεμαλικων και ειρηνοποιων ισλαμιστων εληξε πετυχαινοντας το σκοπο του αφου πουλησε αρκετα στο Ελληνικο παζαρι των ηλιθιων δινοντας αλλοθι στην επεκτατικη πολιτικη της Αγκυρας στο Αιγαιο και τη Θρακη καθιστωντας την "δεδικασμενη".
    Το ιδιο το κεμαλικο κατεστημενο εδωσε στον Ερντογαν τις εργενεκον και βαριοπουλες σε πληρη ευθυγραμμιση με το δογμα Νταβουτογλου.
    Οι λανθασμενες επιλογες των Ισραηλινων για μια τουρκοισραηλινη συμμαχια ειχαν εν μερει εξαναγκαστικο χαρακτηρα καθ'οσον η Ελλαδα ζουσε με το ισλαμ τον Παπανδρεικης εμπνευσης ανωφελη της ερωτα.
    O τουρκικος αυτοθαυμασμος εναυαγησε ανοικτα της Γαζας παιρνοντας το μηνυμα οτι καποιοι πολλαπλασιου ποιοτικου μεγεθους ειναι αποφασισμενοι να βαλουν τελος στον ιδιοτελη του παρεμβατισμο μ'εναν κυνικο αλλα αποτελεσματικο τροπο.
    Μονο η μακραν απο τα εγκοσμια εθελοδουλη Ελληνικη πολιτεια παραμενει πιστη σε υποπτο βαθμο στην πολιτικη του κατευνασμου λες και το Xanax ειναι το Εθνικο μας υπεροπλο.
    Απο την Κινα εως τα Βαλκανια και απο τον Καυκασο εως τη Μεση Ανατολη το τουρκικο κρατος εφαρμοζει εναν γεωπολιτικο καιροσκοπισμο.Ενω στη Κυπρο εδειχνε καθαρα το απεχθες προσωπο στην ΕΕ εθετε τα εκβιαστικα διλημματα της ενταξης αναδεικνυοντας το μεγεθος της πολιτικης του αλητειας.Να μην ξεχναμε οτι η ιδια του η χωρα ειναι προιον καταναγκασμου και υποδουλωσης εθνικων μειονοτητων.
    Η τουρκια σημερα παρα τις εξ'αντιθετου διακηρυξεις αποτελει εναν επικινδυνο αποσταθεροποιητικο παραγοντα που καθε αλλο παρα την πολιτικη των μηδενικων προβληματων προαγει.
    Τελικα μηπως τον σκεπτικισμο θα πρεπει ν'ακολουθησει η μονη οδος για την αποκατασταση των ισορροπιων που δεν ειναι σιγουρα η περαιτερω ενισχυση του επικινδυνου γιγαντισμου αλλα η ανεξαρτητοποιηση των εθνικων ομαδων της τουρκικης επικρατειας και η επιστροφη στα γειτονα κρατη των υφαρπαγεντων τους εδαφων;

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πράσινο φως από Ισραήλ για βοήθεια στην Γάζα

    Το πρόβλημα είναι ότι οι Χαμάς δεν επιτρέπει την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην Γάζα οδικώς από το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσέχετε τι γράφετε για το ισραήλ γιατί κινδυνεύετε να χαρακτηρισθήτε "τσιφούτηδες" απο τους πιτσιρικάδες του ιστοχώρου μας ... που δεν μπορούν να καταννοήσουν οτι η πραγματικότητα είναι αντικειμενική.Ομως όλοι σας ξεχνάτε τις σφαγές των βουλγαρων στον Β!ΠΠ εκεί κατά Καβάλα μεριά,δλδ στην ανατολική Μακεδονία. Σας διέφυγε ή δεν θέλετε να διαταράξετε τις σχέσεις καλής(;;;) γειτονίας ;;; Κούνια που σας κουνάει ....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.