5/6/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ -Παροχή συνδρομής σε σκάφος αναψυχής στη Σάμο

..Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκαν επίσης δύο (02) πλωτά περιπολικά της τουρκικής Ακτοφυλακής, τα οποία κατόπιν σχετικής συνεννόησης συνέχισαν την πορεία τους κατευθυνόμενα προς της έναντι ακτές της Τουρκίας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ -Παροχή συνδρομής σε σκάφος αναψυχής στη Σάμο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Παροχή συνδρομής σε σκάφος αναψυχής στη Σάμο

Σήμερα το πρωί, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης ενημερώθηκε μέσω Ολυμπία Ράδιο για εκπομπή σήματος κινδύνου από σκάφος που είχε περιέλθει σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή Σάμου.

Άμεσα σε συνεργασία με την τοπική Λιμενική Αρχή στο σημείο έσπευσαν ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Σ. 597, το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΑΠ.ΠΑΝΑΗΣ» Ν.Π.7436, καθώς και σκάφος σημαίας Λετονίας, που ελλιμενίζεται στο Πυθαγόρειο Σάμου και συμμετέχει στις περιπολίες φύλαξης των θαλασσίων συνόρων, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης του Οργανισμού FRONDEX.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για το Ι/Φ σκάφος «NEW LIFE» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε αυτοδύναμα 2,2 ν.μ. από το ακρωτήριο ΠΡΑΣΣΟ Σάμου, με επιβαίνοντες δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι ήταν καλά στην υγεία τους.

Όπως δήλωσαν οι δύο αλλοδαποί, λίγο νωρίτερα και ενώ κατευθύνονταν προς Κουσάντασι Τουρκίας, είχαν προσκρούσει σε ύφαλο, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί περιορισμένη εισροή υδάτων, την οποία αντιμετώπισαν άμεσα, χωρίς να υφίσταται κίνδυνος βύθισης και χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκαν επίσης δύο (02) πλωτά περιπολικά της τουρκικής Ακτοφυλακής, τα οποία κατόπιν σχετικής συνεννόησης συνέχισαν την πορεία τους κατευθυνόμενα προς της έναντι ακτές της Τουρκίας.

Στις 10.00 το ιστιοφόρο σκάφος συνοδευόμενο από το πλωτό Λ.Σ. εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα με προορισμό το Κουσάντασι.

Αna.gr

1 σχόλιο:

  1. ******Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκαν επίσης δύο (02) πλωτά περιπολικά της τουρκικής Ακτοφυλακής, τα οποία κατόπιν σχετικής συνεννόησης συνέχισαν την πορεία τους κατευθυνόμενα προς της έναντι ακτές της Τουρκίας.****Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς ,εγώ με τα λίγα που ξέρω , καταλαβαίνω οτι από κάπου από τον πειραιά ,ας πούμε, ερχόταν τα τουρκικά περίπολα και κατόπιν συνεννοήσεως συνέχισαν στην ευχή του αλλάχ...Ρε μιχαλάκη ,λίγο συντακτικό δεν θα έβλαπτε..είσαι και δικηγόρος.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ


    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_4717.html#ixzz0pzr6kLxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.