14/6/10

Εμπλοκή στην υπόθεση του απευθείας εμπορίου

Μελέτη που νομιμοποιεί το ψευδοκράτος και τα τετελεσμένα ετοίμασαν Τούρκοι εμπειρογνώμονες προβάλλοντας αδιάσειστα –κατ’ αυτούς- στοιχεία ότι η Ε.Ε πρέπει να προχωρήσει στην έγκριση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο με τις κατεχόμενες περιοχές.

Η μελέτη η οποία έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ετοιμαστεί για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, στοιχειοθετεί το status quo και υπογραμμίζει ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να κλείσει λιμάνια τα οποία δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό της», δηλαδή τα λιμάνια Αμμοχώστου, Καραβοστασίου και Κερύνειας.

Με βάση αυτή τη μελέτη γίνεται σαφές ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά διεκδικεί τον έλεγχο στα λιμάνια της περιοχής ισχυριζόμενη ότι αφού η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ασκεί έλεγχο πρέπει οι νέες αρχές να ελέγχουν και να αποφασίζουν για τις περιοχές.

Ωστόσο η μελέτη δεν περιορίζεται μόνο στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις της Τουρκίας, αλλά κάνει και εκτεταμένη αναφορά στη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι το απευθείας εμπόριο φαίνεται να είναι το μόνο μέτρο στη διάθεση της ΕΕ ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των Τουρκοκυπρίων.

Μέρος των επιχειρημάτων που ενισχύουν τα τουρκικά συμφέροντα είναι και ο ισχυρισμός τους ότι τα λιμάνια της Βόρειας Κύπρου είναι νόμιμα με βάση το διεθνές δίκαιο, όπως έχει επίσης επιβεβαιωθεί από την ΕΕ.
SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.