5/6/10

Π. Παναγιωτόπουλος: Και κανόνια και βούτυρο

Ζητά βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, αγορά μαχητικών νεάς γενιάς και διατήρηση των στρατιωτικών σχέσων με το Ισραήλ

«Και κανόνια και βούτυρο» είναι η απάντηση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, στο δίλημμα περικοπής ή όχι των αμυντικών δαπανών λόγω της κρίσης. Έκανε μάλιστα λόγο για επικίνδυνο ψευτοδίλημμα, εκτιμώντας ότι η σωστή εξωτερική πολιτική θα φέρει τη μείωση των εξοπλισμών.

Άφησε αιχμές για την κυβέρνηση, ότι προβάλλει μέσα από τις δηλώσεις και τις πράξεις της " ότι η χώρα πρέπει να περιστείλει το εθνικό εγώ της στο πεδίο της Εξωτερικής πολιτικής και της Εθνικής Άμυνας, εξαιτίας της δημοσιονομικής δυσχέρειας". Έθεσε προτεραιότητα την προμήθεια από την Ελλάδα μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς, δεδομένου ότι η Τουρκία δεν θα είναι μόνον αγοραστής αλλά και συμπαραγωγός τους.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος ζήτησε στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως "ο αντι-αμερικανισμός, ως μαζική πολιτική ψύχωση, όπως τον ζήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, δεν μπορεί να προχωρήσει. Πρέπει να φύγουν οι παρωπίδες και να δούμε το συμφέρον μας. Και το συμφέρον μας είναι, όσο είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, άλλο τόσο να έχουμε προνομιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ, με ό,τι σημαίνει αυτό".

Σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης στην ισραηλινή επίθεση κατά του στολίσκου της Ειρήνης, χαρακτήρισε λάθος τη διακοπή της κοινής αεροπορικής άσκησης, υποστηρίζοντας ότι θα είναι τεράστιο σφάλμα και τεράστιο δώρο προς την Τουρκία η διακοπή στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ.

"Συνεργασία με το Ισραήλ δεν σημαίνει χειροκροτώ το Ισραήλ. Σημαίνει: συνεργάζομαι για να κατοχυρώσω τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα", επισήμανε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

10 σχόλια:

  1. Η μονη σοβαρη αποπψη το τελευταιο εξαμηνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλες και φίλοι ο εν λόγω πολιτικός άρθρωσε μία σοβαρή και πατριωτική άποψη σχετικά με την εθνική άμυνα. Δυστυχώς όμως για πολλούς πολιτικούς η σοβαρότητα αρχίζει και τελειώνει όταν αυτοί βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Όταν βρίσκονται στους υπουργικούς θώκους απλώς λαϊκίζουν.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο αντι-αμερικανισμός, ως μαζική πολιτική ψύχωση- ο μητσοτάκης πίνει καφέ με τον μπούς,ο σημίτης λέει ευχαριστώ στους αμερικάνους ο μπούλης ακολουθάει την αμερικανικη πολιτική χωρίς πολλά λόγια έχονταs διπλα του διεφθαρμένους και μητσοτακικούς πολιτικούς και τώρα μας κυβερνάει ο παπανδρέου αμερικανοτραφείς οπου μιλάει τα αμερικανικα καλύτερα από τα ελληνικά
    οπου ο πατέρας του είχε πάει και στο πολεμικό ναυτικό των usa.άντε τώρα να τον παρουμε στα σοβαρά.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός ο κ. Παναγιωτόπουλος ,κατά την αποψή μου.
    Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτή η βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ από την ώρα και την στιγμή που τα συμφέροντά τους είναι ενάντια στα δικά μας.Ο φιλοτουρκικός προσανατολισμός της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είναι δεδομένος και η Αμερική έχει επενδύσει επάνω στην Τουρκία.Δύσκολο ...ίσως μία προσέγγιση με το Ισραήλ να διευκολύνει τα μέγιστα στην αναθέρμανση των σχέσεων με τις ΗΠΑ (με ένα σμπάρο δυό τρυγώνια )αφού δεν υπάρχει πρόθεση (νομίζω),να στραφούμε κάπου αλλού.
    Ο αντιαμερικανισμός ήδη έχει κάνει την ζημιά του (κάτι χαζές κραυγές και συνθήματα και κάτι ηλίθιες πορείες στην Αμερικανική Πρεσβεία με τους τρομοκράτες του Σαββατοκύριακου να χτυπούν και να σκοτώνουν κάθε ελπίδα για επιβίωση αυτού του τόπου ) Όλα αυτά καθαρά χάριν γούστου ,για εσωτερική κατανάλωση ναι μεν, αλλά , βοήθησε τα μέγιστα τους Αμερικανούς στην εφαρμογή εδώ και χρόνια μίας καθαρά ανθελληνικής εξωτερικής πολιτικής με συνεχή υπονόμευση του Ελληνικού κράτους και καλλιέργεια ανθελληνικού κλίματος στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αν όχι σε όλον τον κόσμο ,μέσω της εξωτερικής τους πολιτικής και των media.
    Επιτακτική όντως η αγορά νέου μαχητικού για την ΠΑ .
    Όπως έχει ανατραπεί η ισοτιμία στις αεροπορικές δυνάμεις και σε όλους τους κλάδους εν γένει θα ήταν καλό να έχουμε ποιοτικά καλύτερα αεροσκάφη και γενικά πιο εξελιγμένα όπλα από τους Τούρκους.
    Η εξωτερική πολιτική είναι καλή αλλά έχει και αδιέξοδα και θα είναι καλό άμα παραστεί ανάγκη να είμαστε σε θέση "να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας"(ίσως να είμαι απαισιόδοξος αλλά για κάποιο λόγο δεν πιστεύω ότι θα το αποφύγουμε ).
    Αναρωτιέμαι κατά πόσον θα ήταν δυνατό να κατασκευάζουμε και εμείς, όπως οι Τούρκοι το F-16, κάποιον τύπο,(από τα υποψήφια προς αγορά), αεροσκάφους ή ίσως και άλλα όπλα.Ο σοσιαλισμός πιστεύει (ή πίστευε... )ότι πέρα από την ιδιωτική πρωτοβουλία ,υπάρχει και κράτος επιχειρηματίας!Γιατί δεν κάνουν μία δοκιμή?Οι Σουηδοί κάποτε ανακάλυψαν τις αυξημένες ανάγκες τους σε αεροσκάφη και έφτιαξαν την SAAB για να μην καταστραφεί η οικονομία τους λόγω των αμυντικών τους δαπανών και το πέτυχαν.Οι Τούρκοι το ίδιο!Γιατί όχι και εμείς και πως δεν το σκεφθήκαμε και δεν το επιχειρήσαμε εδώ και τόσες δεκαετίες που γνωρίζαμε τα βήματα προόδου της γείτονος χώρας και την επικείμενη ανατροπή ισορροπιών.
    Η διακοπή της άσκησης με τους Ισραηλινούς και εγώ πιστεύω ήταν λάθος.Ας ελπίσουμε ότι δεν έκλεισε οριστικά η πόρτα γιατί δεν βλέπω να υπάρχει άλλη ανοικτή!Και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η πολιτική ηγεσία έχει την πολιτική βούληση να παλέψει για να παραμείνει η Ελλάδα ανεξάρτητο κράτος και όχι να επισπεύσει την μετάλλαξή της σε επαρχία της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αμερικανοί για τους δικούς τους λόγους επέλξαν την Τουρκία εναντι της Ελλάδος. Αρα οι μη ικανοποιητικές σχέσεις προέρχονται από αυτούς πρωτίστως και αυτοί θα πρέπει (αν το επιθυμούν) να προβουν σε κινήσεις βελτιώσεώς τους (πράγμα απίθανο κατά τη γνώμη μου).

    Απ' οτι ξέρω χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό και αυτός που δεν θέλει να χορεψει δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι ΗΠΑ.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζητά βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, αγορά μαχητικών νεάς γενιάς και διατήρηση των στρατιωτικών σχέσων με το Ισραήλ

    αληθεια και ποτε ειχαν διαταραχθει;Ειπαμε να λεμε κανενα αστειο κυριε Παναγιωτοπουλε !!!!
    Αληθεια τα ελληνικα συμφεροντα που στο καλο πηγαν ωφεληθηκαν με του Αμερικανους.Μηπως στην Κυπρο;Μηπως στην υποθεση των Σκοπιων ;οι πρωτοι που τους αναγνωριανε σαν Μακεδονια μηπως δεν ηταν αυτοι ;Να μιλισουμε για το αιγαιο και την σταση τους ειτε αμμεσα ειτε μεσω του ΝΑΤΟ;Αληθεια τελικα η αγορα οπλικων συστηματων που τελικα μας βοηθησε να θυμισουμε οτι δεν μας αποδεσμευαν κρισιμα οπλικα συστηματα για να μην αποκτησουμε τακτικο πλεονεκτιμα εναντι της Τουρκιας; Για την ρητρα περι μη πτησης στην Κυπρο των νεων φ16 52+ εχετε ακουσει τιποτα;Αληθεια απο ποτε εχουν πεταξουν μεχρι την Κυπρο; Ενταξει κυριε Παναγιωτοπουλε δεν ειχες τι να πεις ωστε να δικαιολογισεις το μισθο σου αλλα ελεος πια φτανει η παπαρολογια.
    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ο Π. Παναγιωτόπουλος ζήτησε στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως "ο αντι-αμερικανισμός, ως μαζική πολιτική ψύχωση, όπως τον ζήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, δεν μπορεί να προχωρήσει."
    Μήπως ζόυν σε άλλη χώρα οι της ΝΔ;;;
    η μήπως είναι δήλωσης μετανοίας που επιβλήθηκε απο τη πρεσβεία των ΗΠΑ και το Εβραϊκό λόμπυ των τραπεζών για την αρνητική ψήφο της ΝΔ κατα των μέτρων του ΔΝΤ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλαχιστον κανει αντιπολιτευση.Η Ντορα εγινε Λουης,ο ΛΑΟΣ πηγε με το ΠΑΣΟΚ.... Εδω θα ειμαστε,δε παμε πουθενα,να τσεκαρουμε αν αυτα που λεει τα εννοει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Giati prpepei pantote na ftaine alloi, gia tis aparadektes paraxoriseis pou emeis ypograpsame kai synexizoume na ypografoume gia ta FIR kai to Aigao se Tourkous kai NATO;

    Mas ebalan mipos to pistoli ston krotafo kai to kaname h ypirksan alloi logoi?

    18 xronia diakybernisi Pasok, pou synexizetai, den exei meinei xoris synepeies se olous tous tomeis.

    Ola eginan kai synexizoun na ginontai dystyxos basei ypografon kai "nomimon", opos fainetai, paraxoriseon. Kai giafto den mporei na ftaine monon oi alloi...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xenokrates είπε...

    Symmerizomai ton Konion kai lypoumai pou den blepoume ta pragmata opos exoun:

    Den eimai fiklos ton ebraiwn, alla einai kallitera na tous exoume "filous" para exthrous kai eidika saftin tin periptosi, pou polloi apo mas ithelimena h athela paizoun to aisxro paixnidi ton Tourkon. Anti na meinoume apatheis h na tirisoume oudeterotita kai na xairomaste isos me tin diamorfotheisa nea katastasi, pou einai sigoura pros ofelos mas, symparastekomaste tous yp arithon ena exthrous tou Ethnous mas. Ntropi h elleipsi aftosebasmou ;

    Sto syllalitirio tis Biennis pou organothike proxthes apo 127 organoseis (stin pleiopsifia tourkikes kai islamikes)kai pou elaban meros peripou 10.000 atoma, stin pleionotita tous Tourkoi me tourkikes simaies kai tourkika synthimata, oi Afstriakoi apesxon, ektos apo oligous, gnostous akroaristerous kai ex epangelmatos diadilotes.

    Ta de sxolia tou afstriakou Typou katekrinan sxedon sto synolo tous to syllalitirio kai tin oli prospatheia ton Tourkon na emfanisoun tin dapaniri afti katharos politikou xaraktiros poreia pros tin Gaza os dithen anthropistiki apostoli.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.