17/6/10

Τελικά ποιος ασκεί κρατική τρομοκρατία;

http://yenisafak.com.tr/resim/site/tasatancocuklar3dc538053db5839bby.jpg
Η Διεθνής Αμνηστεία καταδικάζει την Τουρκία για τα "φυλακισμένα παιδιά που πετούσαν πέτρες'

Η Διεθνής Αμνηστεία, σε έκθεση που συνέταξε για την Τουρκία, ζητεί από τη γειτονική χώρα "να σταματήσει να καταδικάζει τα παιδιά που πετούν έτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, καταδφίκες που γίνονται με άδικο τρόπο και με βάση τους νόμους που αφορούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας", ενώ παράλληλα ζητεί και την αλλαγή της πολιτικής και της πρακτικής που ακολουθεί η Άγκυρα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η Διεθνής Αμνηστεία, στην 33 σελίδων έκθεσή της, εκφράζει την ανησυχία της για τον τρόπο που συλλαμβάνονται, κρατούνται και δικάζονται μικρά παιδιά, κατά παράβαση της "Συμφωνίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών", που έχει υπογράψει η Άγκυρα.
Σήμερα στις φυλακές βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά ηλικίας 12-16 ετών που έχουν καταδικαστεί σε βαρειές ποινές ή αναμένεται να δικαστούν με το αιτιολογικό της συμμετοχής σε τρομοκρατικές πράξεις.
Η Διεθνής Αμνηστεία ζητεί επίσης την αλλαγή των άρθρων 220/6 και 220/7 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα, καθώς και το άρθρο 7/2 του Αντιτρομοκρατικού Νόμου, με βάση το οποίο δικάζονται τα παιδιά για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Πηγή: ΖΑΜΑΝ

4 σχόλια:

  1. Αυτά να τα διαβάζουν όσοι άλογα συντάχθηκαν με την Τουρκία στο "ένα καράβι για τη ΓΑΖΑ" που ήταν πολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν και κάποιοι πέσαν στη φάκα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα καραβι γι'αυτα τα παιδια δεν υπαρχει απο τους ευαισθητους που συμμετειχαν στο καραβι για τη Γαζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι, δεν υπάρχει καράβι για αυτά τα παιδιά.

    Καράβι, ανθρωπιστική βοήθεια και ανθρώπινα δικαιώματα δικαιούνται μόνο όσοι ορίζονται ρητώς απο την Τουρκική Κυβέρνηση και τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες.

    Επίσης, είναι φανερό απο την τοποθέτηση σας υπέρ των Κούρδων ότι είσαστε Εβραίοι, Σιωνιστές, Φασίστες και Ακροδεξιοί.

    Είναι γνωστό τοις πάσι ότι Δημοκράτες και μη Εβραίοι είναι μόνο όσοι υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Τουρκίας και εδώ μέσα και αλλού.

    Απορία: Αλήθεια, πόσα αφιερώματα έχει κάνει στους Κούρδους το Ιντυμήντια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Achaean

    Ο συλλογισμός σου είναι πολύ απλοϊκός και συμψηφιστικός.


    Έχει υπάρξει καταδίκη του Ισραήλ για την πειρατεία και τον αποκλεισμό της Γάζας με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του ΟΗΕ, ακόμη και από τις ΗΠΑ, ναι ή όχι;
    Τα παιδάκια της Παλαιστίνης που πετάνε πέτρες ανταμοίβονται από τους Ισραηλινούς με καραμέλλες;

    Μήπως θέλεις να μας πεις ότι ο λύκος είναι προτιμότερος από την ύαινα, επειδή δαγκώνει λιγότερο ή επειδή έχει μικρότερα δόντια από αυτήν;

    Αν είσαι κουνελάκι (παιδάκι) δεν έχεις καμία ελπίδα, όποιος και αν σε δαγκώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.