15/6/10

Νέα κρίση στις σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ

Νέα κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ διαγράφεται στον ορίζοντα, καθώς οι ισραηλινές αρχές αρνούνται να επιστρέψουν τα πλοία που είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια των επιδρομών της 1ης Ιουνίου, αναφέρουν διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα.

Τα πλοία μετείχαν στον στόλο που μετέφερε τη βοήθεια στη Γάζα και αναμενόταν να επιστρέψουν στην Τουρκία 72 ώρες μετά το επεισόδιο, αλλά δεν υπάρχει ακόμα καμία ένδειξη για διαδικασία επιστροφής τους.

Διπλωματικοί παρατηρητές στην τουρκική πρωτεύουσα προβλέπουν και νέα επιδείνωση στις σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ από τουρκικής πλευράς φημολογούνται μέτρα που θα μπορούσε να πάρει η τουρκική κυβέρνηση στο ενδεχόμενο συνεχιζόμενης άρνησης του Ισραήλ της επιστροφής των έξι πλοίων:

Μείωση του επιπέδου της διπλωματικής αντιπροσώπευσης στο Ισραήλ, απαγόρευση χρήσης των τουρκικών λιμανιών από σκάφη με ισραηλινή σημαία, άρνηση έκδοσης ειδικών θεωρήσεων για Ισραηλινούς υπηκόους, κατάργηση συμβολαίων προμηθειών, κατάργηση σχεδίων συνεργασίας, κατάργηση των συμφωνιών συνεργασίας στον τομέα της τεχνολογίας και ακύρωση αθλητικών συναντήσεων είναι μερικά από τα μέτρα που θα μπορούσε να καταφύγει η τουρκική κυβέρνηση.
Νooz.gr

18 σχόλια:

  1. Αυτοί είναι χειρότεροι και από τους Σομαλούς πειρατές!
    Οι οποίοι αφού κάνουν το πλιάτσικο
    χωρίς να σκοτώσουν ανθρώπους στα πλοία που καταλαμβάνουν στα διεθνή ύδατα, τα αφήνουν να φύγουν.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζίμη πάει πολύ να μιλά και η Τουρκία για Διεθνές Δικαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομογενής καταγγέλει...τους εβραιολούστρους των ΗΠΑ...
    http://www.kalami.net/2010/omogeneia/bilirakis_jun10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καυκάσιε, συμφωνώ.
    Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω.
    Έχω λιώσει δύο πληκτρολόγια!
    Ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε !!!
    Άλλωστε κολλητάρια είναι και μέχρι προχθές πίνανε τα σάλια ο ένας του άλλου.
    Θα τα ξαναβρούν σύντομα και θα ξανασυνεργαστούν, όχι βέβαια για το καλό των λαών που δυναστεύουν.
    Εάν στα σχόλιά μου παίζω το δίδυμο αυτό 45-55 είναι επειδή οι φιλοσιωνιστές εδώ είναι πιό προκλητικοί.
    Τους οποίους βεβαίως καλώ να συνεχίσουν να το κάνουν διότι έστω και έτσι προάγεται ο διάλογος.
    Θα ήταν βαρετό να λέμε όλοι τα ίδια και με τον ίδιο τρόπο.
    Δεν συμφωνείς;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί δεν του κάνει δυο-τρεις υπερπτήσεις; Να παραβιάσει τα χωρικά του ύδατα, φτάνοντας στην Χάιφα; Να το απειλήσει με πόλεμο (casus belli), σε περίπτωση που δεν τα επιστρέψει;
    Τι είναι μωρέ, ένα κρατίδιο 5.000.000 ψυχών είναι. Εδώ κοτζάμ Ελλαδάρα με 10.000.000 Έλληνες και 3.000.000 μετανάστες, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και την έχει συνέχεια κάτω από το μαστίγιο. Σουτ, της κάνει και κατουριέται απάνω της. Το τοσοδούλι Ισραήλ φοβάται; Άκου πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί αν οι Ισραηλινοί ή οι ευρωπαίοι στέλναν πλοίο να διαμαρτυρηθεί για τον Οτσαλάν οι Τούρκοι θα τους υποδέχονταν με ειρηνικό τρόπο΄?
    Αν ήταν η Ελλάδα βέβαια θα τους τα επέστρεφε και θα ζητούσε και συγνώμη . Άντιθετα το Ισραήλ αποδεικνύει ότι είναι κράτος με πυγμή.Η σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ δεν έχει να κάνει με το παλαιστινιακό αλλά με τις μεγαλοιδεατικές νεοοθωμανικές βλέψεις της σημερινής Τουρκίας που θέλει να δείξει στο Ισραήλ ποιός είναι ο κυρίαρχος στην περιοχή.Ενώ με τους ΄Ελληνες υποτελείς και ραγιάδες του Νέο Οθωμανισμού η πολιτική Νταβούτογλου στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, με τους ισραηλινούς τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά...Η Τουρκία δεν μπορεί να παίξει τα παιχνίδια της με τους Ισραηλινούς όπως κάνει στο Αιγαίο. Οι Ισραηλινοί σχεδιασμένα και συνειδητά κτίπησαν με βίαιο τρόπο τους ειρηνοποιούς της Άγκυρας, θέλουντας να δείξουν στην Τουρκία ποιοι είναι οι κυρίαρχοι οι πραγματικοί αφέντες στην περιοχή.Το Ισραήλ θέλησε να προβάλει διεθνώς, αλλά και στην Τουρκία ειδικότερα, τη δική του πολιτική ισχύος και ότι δεν ανέχεται την επικυριαρχία κανενός στα δικά του εδάφη. Το Ισραήλ δεν είναι η ψοφοδεής Ελλάδα, έχει αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις του και ακλόνητο πατριωτικό φρόνημα. Ο πολίτης φροντίζει το κράτος και το κράτος τον πολίτη, με τρόπο παραδειγματικό, πάνω από όλα το Ισραήλ βάζει την ασφάλεια και την προστασία των δικών του πολιτών και δεν χαρίζεται διπλοματικά κανενός....Με αυτή την έννοια θέλει με την σκόπιμα βίαιη ενέργεια στα ΄διεθνή ύδατα, να δείξει τόσο στους Τούρκους, όσο και στη διεθνή κοινότητα, ποιος έχει το πάνω χέρι στην περιοχή. Με αυτή την έννοια επίσης θέλει να συνετίσει την Τουρκία, να σταματήσει την πυρινική της πολιτική υπέρ του Ιράνκαι κατά του Ισραήλ, γιατί το τελευταίο πέρα από την στρατιωτική του υπεροχή απέναντι στην Τουρκία έχει και τη δυνατότητα να της δημιουργήσει και άλλα προβλήματα όπως π.χ. η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από την αμερικανική γερουσία και η δημιουργία πολιτικής αυτονόμησης του Βόρειου Κουρδιστάν, ενώ στο Νότιο Κουρδιστάν είναι οι κύριοι εκπαιδευτές του κουρδικού στρατού και διαθέτουν επίλεκτες δυνάμεις των μυστικών υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς τι η ειρωνία;
    Μήπως η "γενναιότητα" του Ισραήλ οφείλεται στην "δειλία" της Ελλάδας;
    Άρα γιατί η σύγκριση;

    Αυτά τα 5.000.000 έχουν πίσω τους τις ΗΠΑ, τον Ροκφέλερ, τον Ρότσιλντ, τον Σόρος, τον Μπερνάκι, τον Κάν, τον Άκερμαν, τη μισή αμερικανική κυβέρνηση, την άλλη μισή βρετανική κυβέρνηση, μεγάλο μέρος της ελληνικής κυβέρνησης και των πολιτικών της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Γαλλίας, πολιτικούς και βουλευτές σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έχει την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και 5.000.000 στρατευμένους μασώνους στις Στοές όλου του πλανήτη, έχει την Γκόλντμαν Ζάκς, την Ντόιτσε Μπάνκ, την Αμερικανική Τράπεζα, την Σίτυ Μπανκ, την Μόργκαν Στάνλευ, τον Οίκο Μούντις, τον Οίκο Φίτζις, την Λόκχηντ, την Τζένεραλ Ελέκτρικ και τέλος έχουν τον ίδιο τον Αντίχριστο με την βοήθεια του οποίου έχουν καταφέρει όλα όσα περιέγραψα προκειμένου να ιδρυθεί η ηγεμονική Εβραϊκή Δυναστεία της Νέας Τάξης.
    Αν αυτά έμοιαζαν απίθανα πριν 50 χρόνια, στην εποχή μας απλώς αποκαλύπτονται...

    Άλλωστε, οι ατομιστές, οι ορθολογιστές, οι άθεοι και οι αλαζόνες θα είναι οι τελευταίοι που θα καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει. Για αυτό θα είναι από τα πρώτα και ανύποπτα θύματα της Νέας Τάξης....

    Υ.Γ (εξαιρώ τους ανεύθυνους, μη Σιωνιστές Εβραίους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν κόψεις τα πόδια του Τούρκου θα σου τα κόψει αυτός . Πολύ καλά έκαναν λοιπόν και αντέδρασαν έτσι οι Ισραηλινοί για τα συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας τους και τους έδειξαν την πυγμή τους.
    Όσο για όλους αυτούς που κάνουν κυρήγματα αντισιωνισμού είναι πανίβλακες,ημιμαθείς, ψυχωτικοί! Το πρόβλημα μας είναι η λαίλαπα της Τουρκίας η επεκτατικότητα της και η δικτατορία του φανατικού Ισλάμ που αν δεν ξυπνήσουμε σε λίγα χρόνια θα' χουμε μετατραπεί σε μουσουλμανιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΑΠΕΛΛΗΣ,απο οσους υποστηρικτες των τσιφουτηδων ανεφερες,αυτος ο Αντιχριστος μου ελυσε τα γονατα,με διελυσε δηλαδη!Απελλη μου συνελθε. Αυτοι ολους δικους τους του εχουνε και τον αντιχριστο και το χριστο και τον αχριστο και τον κετσακοατλ και τον δαλαι λαμα.Εσυ να τα βλαπεις αυτα,που τολμας να φερεις Ελληνικο ονομα κι εχεις απαρνηθει τον Ποσειδωνα... ΠΡΟΞΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tζίμη δεν είναι πρόβλημα κρατών είναι πρόβλημα κυβερνήσεων.Οποτε απλό Νεντανιάχου και Ερντογάν σύντομα θα αποσυρθούν απο το προσκήνιο για πιο διαλλακτικές κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ ΠΡΟΞΕΝΕ,

    Σου ζητώ ταπεινά συγνώμη που τόλμησα να λάβω Ελληνικό όνομα χωρίς πρώτα να σε ρωτήσω...

    Τον Ποσειδώνα δεν τον έχω γνωρίσει ώστε να τον απαρνηθώ. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Έχω ακούσει ότι ήταν θεός της θάλασσας πριν 2.000 χρόνια.
    Εσύ όμως που τον γνωρίζεις πολύ καλά θα μου τον συστήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ΑΠΕΛΛΗ

    Μα τόσο ανεγκέφαλοι είστε ορισμένοι που αναμασάτε την ίδια πιπίλα συνεχώς (έχουν πίσω τους τις ΗΠΑ, τον Ροκφέλερ, τον Ρότσιλντ....) και δεν σκέφτεστε ότι ΚΑΙ αυτό αποδεικνύει την καπατσοσύνη τους και τον δυναμισμό τους; Γιατί να μην έχει η Ελλάδα πίσω της όλους αυτούς;

    ______________________________

    Όταν πριν 15 περίπου χρόνια η Μ. Βρετανία κατέλαβε και κατάσχεσε λιβυκό πλοίο σε ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ, το οποίο μετέφερε οπλισμό για τον IRA, ουδείς διαμαρτυρήθηκε. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 7,56, έχει την Γκόλντμαν Ζάκς, την Ντόιτσε Μπάνκ, την Αμερικανική Τράπεζα, την Σίτυ Μπανκ, την Μόργκαν Στάνλευ, τον Οίκο Μούντις, τον Οίκο Φίτζις, την Λόκχηντ, την Τζένεραλ Ελέκτρικ και τέλος έχουν τον ίδιο τον Αντίχριστο με την βοήθεια του οποίου έχουν καταφέρει όλα όσα περιέγραψα προκειμένου να ιδρυθεί η ηγεμονική [[[Εβραϊκή ]]]]Δυναστεία της Νέας Τάξης.oi εβρεοι ειναι εθνικο κρατος ,οι νεα ταξη μεσο της λατηρομεταναστευσης μουσουλμανων προσπαθει να διαλησει τα εθνοι της ευρωπης τα οποια ειναι συμμαχα και βοειθουν το ισραηλ.Αμα η ευρωπη γινει μουσουλμανικη τα ποσοστα επιβιοσης του ισραηλ ειναι μηδαμινα τα συνφεροντα ειναι αντιθετα με την νεα ταξη λογικα .Το οτι στην ηγεσια της νεας ταξης ειναι ατομο εβραικης καταγωγης δεν λεει τιποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μπορώ να καταλάβω ολους αυτους που μας πιπιλανε συνεχεια το μυαλό να αποκτήσουμε στενές σχεσεις με το Ισραηλ.
    Εγω να ρωτήσω, τι καλό είδαμε μεχρι τώρα από αυτό το κράτος;

    Α ξέχασα, τωρα τελευταία αρχιααν να διαμαρτυνται για την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο.
    Ταυτόχρονα οι Ισραηλινοι ειναι και μεγαλοεπενδυτές στα κατεχόμενα
    Προσωπικά πιστευω οτι δεν πρεπει να ειμαστε ουτε με τον εναν ουτε με τον αλλο, και να ειμαστε ετοιμοι και για προβοκατσιες οπως τη δεκαετια του 1980 που το ΠΑΣΟΚ υποστηριζε θερμα τους Παλιστινιους και εγινε μια επιθεση εναντιον τουριστων σε ενα πλοιο απο παλαιστινιους υποτιθεται(λεγε με ισραηλινους) ετσι για να βαλουμε μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλοι, προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι υπέρ κανενός από τους δύο. Είμαι μόνο υπέρ της Ελλάδας και θεωρώ ότι οποιαδήποτε ελληνική ανάμιξη στον σκυλοκαβγά θα αποβεί μακροπρόθεσμα εναντίον της ελληνικής πλευράς. Άρα είμαι αναφανδόν υπέρ της ελληνικής αυτο-ενδυνάμωσης και αυτονομίας και την χάραξη μιας εξωτερικής πολιτικής με γνώμονα τα ελληνικά και μόνο συμφέροντα. Προς το παρόν το πολιτικό μας προσωπικό δε φαίνεται ικανό να διαμορφώσει μια δυναμική εξωτερική πολιτική.
    Για αυτό φερόμαστε δώθε-κείθε από φωνές που επιθυμούν να γίνουμε ουραγοί και προτεκτοράτο, είτε του Σουλτάνου είτε του πανίσχυρου Εβραϊκού Λόμπυ.

    ydrokeros: "Όσο για όλους αυτούς που κάνουν κυρήγματα αντισιωνισμού είναι πανίβλακες,ημιμαθείς, ψυχωτικοί!"

    Αρχίσαμε τις βρισιές και τους χαρακτηρισμούς; Θα μου ήταν πολύ εύκολο να σου ανταποδώσω τις φολοφρονήσεις. Πίστεψε με έχω ταλέντο, αλλά δεν θα το κάνω. Σέβομαι το ιστολόγιο. Μου επιτρέπεις έστω το δικαίωμα να εκφράζω την άποψη μου; Ευχαριστώ.


    16 Ιουνίου 2010 11:19 π.μ.

    "Μα τόσο ανεγκέφαλοι είστε ορισμένοι που αναμασάτε την ίδια πιπίλα συνεχώς;"


    Αγαπητέ, όπως και εσύ επιβεβαιώνεις με τα κολακευτικά λόγια σου για τον δυναμισμό των Ισραηλινών, η πιπίλα μόνο ανύπαρκτη δεν είναι και ας μασιέται.
    Όμως, κάνε τον κόπο και εξήγησε μου, πώς το 0.2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει καταφέρει ένα τέτοιο άθλο; Πόσο καπάτσοι μπορεί να είναι ώστε να έχουν πάρει δεκάδες Νόμπελ, Όσκαρ και να έχουν διακριθεί παντού; Όταν σημειωτέον, ποτέ δε διακρίθηκαν για τη συμβολή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό και στις επιστήμες;
    Προφανώς πρόκειται για εκλεκτό λαό, που έχει κάθε δικαίωμα να είναι ρατσιστής έναντι όλων των άλλων, αφού παντού πρωτεύει!
    Καθώς λοιπόν δε βάζεις και λίγη μεταφυσική στη ζωή σου, θα σου δώσω μια άλλη πιο ρεαλιστική εξήγηση που εξηγεί κατ΄εμέ την επιτυχία τους αυτή.
    Είναι η μέθοδος αλληλουποστήριξης της μαφίας. Άνθρωποι κλειδιά σε όλους τους τομείς προωθούν δικούς τους ανθρώπους. Και αυτοί προωθούν άλλους και όλο μεγαλώνει η επηροή τους και το ίδιο συμβαίνει συνεχώς, σε ένα βάθος χρόνου που πιθανόν να αγγίζει τα 200 χρόνια. Άλλωστε αυτός που πραγματικά κυβερνά, είναι αυτός που διαθέτει το χρήμα.

    "Γιατί να μην έχει η Ελλάδα πίσω της όλους αυτούς;"

    Μπορεί;;
    Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι η Ελλάδα θα έχει πίσω της όλους αυτούς, μόνο και μόνο επειδή θα συμμαχήσει με το Ισραήλ;;;;

    Μόλις χτες η Εβραϊκή Μούντις μας υποβάθμισε άλλη μια φορά. Εμένα θα μου αρκούσε να μας διέγραφαν την φούσκα των χρεών που μας δημιούργησαν εκβιαστικά οι δικές τους τράπεζες. Το ΔΝΤ είναι η δική τους τανάλια στο λαιμό της Ελλάδας. Έχουν απλώσει ένα τεράστο δίχτυ μέσα στο οποίο έχουμε πέσει όλοι.

    16 Ιουνίου 2010 12:04 μ.μ.

    "oi εβρεοι ειναι εθνικο κρατος ,οι νεα ταξη μεσο της λατηρομεταναστευσης μουσουλμανων προσπαθει να διαλησει τα εθνοι της ευρωπης"

    Οι Εβραίοι φίλε μου είναι εναντίον όλων των εθνών εκτός από το δικό τους.
    Έχεις δει καμία από τις "ανθρωπιστικές" ΜΚΟ του Σόρος να δραστηριοποιείται στο Ισραήλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους όπως συμβαίνει στην Ευρώπη; Όχι, γιατί;
    Υπάρχει μια αρχαία τακτική των Ρωμαίων που λέγεται "διαίρει και βασίλευε". Χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα φάνε τις σάρκες τους εντός της Ευρώπης και εκτός. Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι;
    Ο σχεδιασμός της Νέας Τάξης είναι τόσο ευφυής που κάθε λογική αντίθεση εντάσσεται προς το συμφέρον του τελικού σκοπού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΕΛΛΗ... έχει όλους αυτούς; Μαγκιά του... κι αυτό οπλοστάσιο είναι...φρόντισε και το έφτιαξε... εμείς ακόμα παιδευόμαστε να βγάλουμε ...μανταλάκια... ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ... το αποτέλεσμα μετράει... Μα τα "αν" και "διότι" και "διατί" δουλειά δεν γίνεται. Εμείς επιλέξαμε να είμαστε γιουσουφάκια και οι ταγοί μας αρέσκονται στα χειροφιλήματα των μανάδων που τους ευχαριστούν που δεν έκαναν... πόλεμο... τι να λέμε τώρα...τι να κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είσαι πληγωμένος, για αυτό τα λες. Σέ έχει πληγώσει η Ελλάδα, όπως όλους μας. Αλλά δε φταίει η Ελλάδα, ρε φίλε, αυτοί που την κυβερνάνε πρέπει να φύγουν και εμείς να "αλλάξουμε" κεφάλι.
    Κανείς δεν θα πολεμήσει για εμάς, δεν το έχεις καταλάβει ακόμα;

    Διάβασε την επόμενη ανάρτηση"Εβραίοι-νεο-οθωμανοί και Τούρκοι" ΄έχει ενδιαφέρον (δεν την έγραψα εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να υπενθυμίσω ότι το Ισραήλ έχει κάκαλα,προϊόν εν ανεπαρκεία στην πατρίδα μας,όπου όλοι είμαστε τζάμπα μανγκες...Και θα τα δούμε μπροστά μας πάλι.Χοσγκελντίν εφεντηλέρ και έχουμε και λέμε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.