8/6/10

Ο Πούτιν προειδοποιεί κατά "υπερβολικών" κυρώσεων στο Ιράν


Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η οποιαδήποτε απόφαση του ΟΗΕ για τις κυρώσεις που συνδέονται με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν θα πρέπει να είναι "υπερβολική".

"Έχω την άποψη ότι αυτό το ψήφισμα δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικό, δεν θα πρέπει να θέτει την ηγεσία του Ιράν ή τον ιρανικό λαό σε δυσκολία", δήλωσε ο Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη.Ο Ρώσος ηγέτης βρίσκεται στην Τουρκία για να συμμετάσχει σε μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια. Ο ιρανός ηγέτης Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είναι επίσης μεταξύ εκείνων που συμμετέχουν.Νωρίτερα σήμερα, ο ιρανός ηγέτης δήλωσε ότι οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις εις βάρος της χώρας του θα οδηγήσουν στην αναστολή των διπλωματικών συνομιλιών για το πυρηνικό ζήτημα.

«Έχουμε συμφωνήσει σε κυρώσεις για το Ιράν» λέει Ρώσος αξιωματούχος
Πριν την ψηφοφορία του ΣΑ του ΟΗΕ

«Έχουμε πλήρως συμφωνήσει σε πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν» δηλώνει Ρώσος αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις συνομιλίες των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η ψηφοφορία του οποίου αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες. Δε θα συμφωνήσουμε σε συνομιλίες εάν υπάρξει τέταρτος γύρος κυρώσεων, λέει ο Μ.Αχμαντινετζάντ.Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ρώσος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε: «Έχουμε πλήρως συμφωνήσει σχετικά με την πρόταση για κυρώσεις κατά του Ιράν».«Δεν βλέπω να υπάρχουν προβλήματα σχετικά με αυτό. Κατά τη γνώμη μου ποτέ δεν υπήρξαν» πρόσθεσε.Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ φαίνεται ότι είναι έτοιμο να επιβάλλει σύντομα νέο, τέταρτο γύρο κυρώσεων κατά του Ιράν και ειδικότερα κατά των Φρουρών της Επανάστασης.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, μετά από συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του, Λίαμ Φοξ, δήλωσε «αισιόδοξος» ότι θα ψηφιστούν οι νέες κυρώσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.Τόνισε ότι δεν γνωρίζει την ημερομηνία της ψηφοφορίας, δήλωσε, όμως, ότι ελπίζει πως κάτι τέτοιο θα γίνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη.Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες με τη διεθνή κοινότητα εάν υπάρξει νέος γύρος κυρώσεων.
Δήλωσε, μάλιστα, πως συμφωνία για την ανταλλαγή πυρηνικών καυσίμων ανάμεσα στο Ιράν, την Τουρκία και τη Βραζιλία ήταν μία «ευκαιρία που δεν επαναλαμβάνεται».
Nooz.gr,NEA

2 σχόλια:

  1. Από ότι φαίνετε τα πράγματα περιπλέκονται, και όλο ποιο δύσκολο γίνετε για το Ισραήλ και την ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν το Ιράν. Αν και τους χτυπήσουν οι ιρανοί έχουν πλέων την τεχνογνωσία και πιστεύω ότι έχουν ήδη κατασκευάσει ατομικές κεφαλές για τους πύραυλους τους.
    Το ζήτημα είναι τη γίνετε με τις ισραηλινοτούρκικες σχέσεις, συμφέρει πλέων η συμμαχία του Ισραήλ με την Τουρκία αφού δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει η Τουρκία στο Ισραήλ ένα χτύπημα με την βοήθεια της ούτε και αν ο Ερτογκάν φύγει από την εξουσία και ομαλοποιηθούν πάλι οι σχέσεις τους.
    Τη θα κάνει το Ισραήλ , θα αρχίσει να στηρίζει τους κούρδους της Τουρκίας;
    Θα συμμαχήσει με την Ελλάδα, και η Ελλάδα που μπορεί να ωφεληθεί από αυτό;
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να στηρίζει την επιθετικότητα των Ισραηλινών κατά του Ιράν.
    Φοβάμαι ότι η συνάσκηση της ισραηλινής αεροπορίας με την ελληνική που διακόπηκε λόγω της σφαγής στο Μαβί Μαρμαρά, είχε σαν στόχο να αποκτήσουν οι εβραίοι κάποιες απαραίτητες εμπειρίες και να μάθουν κάποιες τεχνικές που θα τους φανούν χρήσιμες σε μελλοντική επίθεση στο Ιράν.
    Η Ελλάδα κακώς δέχθηκε να δώσει αυτό το είδος know-how στους ισραηλινούς οι οποίοι είναι σίγουρο ότι λόγω της φύσης των αποστολών τους, δεν το διαθέτουν.
    Η χώρα μας πρέπει να τηρήσει αποφασιστική ουδετερότητα διότι υπάρχει περίπτωση, Τούρκοι και Ισραηλινοί -λόγω της κοινής χαζαρικής καταγωγής τους, να ...ξαναερωτευτούν σύντομα ο ένας τον άλλο και εμείς να τα έχουμε χαλάσει και με τους δύο.
    Έτσι, θα αποφύγουμε να γίνουμε στόχος και όλων των φανατικών του αραβικού και γενικότερα του ισλαμικού χώρου που δεν θα έχουν λόγο να μας στοχοποιήσουν.
    Πριν λίγα χρόνια, κάποιοι έκαψαν την μισή Ελλάδα.
    Να μη κάψουν τώρα κάποιοι άλλοι και την άλλη μισή.
    Μακρυά και από τους δύο αυτούς, αφού είναι μονίμως οι δημιουργοί μεγάλων προβλημάτων στη Μεσόγειο.
    Και οι δύο κατέχουν στρατιωτικά, τμήματα ή το όλον άλλων κρατών και σκοτώνουν καθημερινά άοπλο κόσμο.
    Μάλιστα στην Κύπρο συνεργάστηκαν κατά την εισβολή και κατοχή της.
    Εάν θέλουν να βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε τον ένα ή τον άλλο μαφιόζο και λαμόγιο.
    Τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.