6/6/10

Μένουμε Ελλάδα!



Τα τελευταία 10 χρόνια, η χώρα δεν παρήγε τίποτα, πέρα από λαϊκά σταρ και παικταράδες. Ο Ντέμης κι η Βανδή ήταν η απάντησή μας στο ζεύγος Μπέκαμ και Βικτόρια. Sakis, ο Έλλην Ρίκι Μάρτιν, NIVO σε ρόλο λευκού μαγκίτη, Snoop Doggy Dog από τα προάστια. Fabulous Βίσση, Μαντόνα a la grec. Σόου ολκής, τις νύχτες στις μπουζουκλερί το πόπολο καρδιοχτυπούσε για τη στιγμή που θα πιάσει κι αυτό το μικρόφωνο, «δικό σας» φώναζε η φίρμα, πάμε όλοι μαζί, «έλα να μάθεις πώς είν’ η ζωή κι όλα τα ωραία μέχρι το πρωί».

Αρκούσε ένα αόρατο πρόσταγμα για τα αγόρια να σηκώσουν τον γιακά από τον Hilfiger ή τον Ralph Lauren και να μεταμορφωθούν σε αλάνια-πρίγκιπες του βαλκανικού μας Μπελέρ. Δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις την κομμώτρια από την account manager, τη νοσοκόμα από τη μεγαλοεργολάβαινα ή τη γιατρέσσα, όλες τους ντυμένες Burberry πατόκορφα. Ένα εθνικό καρό μπαλ μασκέ, σαν το βιντεοκλίπ της Νατάσσας Θεοδωρίδου, αυτό που είχε γυρίσει έξω από τα «Harrod’s».

Ήμασταν ο περιούσιος λαός της Ευρώπης. Η συνεισφορά μας στην ΟΝΕ, εκτός από πλαστά στατιστικά στοιχεία κι επιδοτήσεις που γίνονταν χαρτοπετσετάκια, ήταν οι δέκα τρόποι για να τσακίσεις την πιστωτική σου κάρτα κι ο φρέντο καπουτσίνο. Γάλα και παγάκια, δηλαδή, μέσα στον ζεστό εκχύλισμα, να χαρώ greek πατέντα! Επαρχιώτισσες φορτωμένες Galliano, όλοι Μύκονο, 3, 2, 1, «Βαρελάδικο». Χωριάτικη σαλάτα στα 10 ευρώ, ντοματίνια ιταλικά, φέτα δανέζικη, λάδι σικελιάνικο, δε γα****, η ζωή είναι πολύ μικρή, για να είναι θλιβερή. Δεν παρήγαμε τίποτα.

Ψαροταβέρνες έψηναν φαγκριά Σενεγάλης, σαμπανιέρες στην άμμο, ο lounge ήχος του παριζιάνικου hotel «Costes» αντι λαλούσε στην Ξάνθη και τα Ψακούδια. Κατανάλω ση μοχίτο σε τσανάκα, αντιστρόφως ανάλογη με την εθνική παραγωγή ζαχαρότευτλου. Ήμασταν η Κούβα της Μεσογείου, χωρίς τη μιζέρια του Φιντέλ Κάστρο. Ερωτιάρες λευκές μουλάτες στολισμένες με στρας t-shirt στάμπα των Rolling Stones τσάκιζαν μέση στα κλαμπ φλερτάροντας με ψωμωμένα ντερβισόπαιδα που φορούσαν φωσφοριζέ πουκάμισα με σήμα Takeshi Kurosawa. Ούζο power και εκλεκτικός γιαπωνέζικος μαξιμαλισμός.

Πολιτικοί με προγούλια ρέμβαζαν στα πριβέ και κοιτούσαν τον λαό τους με λατρεία. Εκείνη τη διόρισαν σε ΔΕΚΟ, εκείνον τον είχαν αναλάβει εργολαβία από τον στρατό, βοηθώντας τον, αντί να πάει σε μονάδα στον Έβρο, να γίνει ταϊστής πουλιών στο φυλάκιο Λυκαβηττού. Μετά τον βάφτισαν σταζέρ. Με το καλό, θα γινόταν και μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Ήταν ωραία στον Παράδεισο.

Στις παραλίες τα κορίτσια διάβαζαν ζώδια, συνταγές για τέλειο ριζότο φράουλα και μάσκες ομορφιάς με το αγγούρι στη μάπα, εννοείται πάντα εισαγόμενο. Ας πούμε, Ισπανίας. Ο Σημίτης ήταν ξενέρωτος, πολύ τεχνοκράτης, βρε παιδί μου, με τον Καραμανλή μπορούσες να παίξεις ένα τάβλι ή μια μπιρίμπα. Σε ενέπνεαν και αυτός και η καλή του: σύζυγος, μητέρα διδύμων, νηπιαγωγός, γιατρός, κάτοχος ντοκτορά, φιγουρίνι σκέτο, καλέ, πώς τα προλαβαί νει; Τα αγόρια ξεκοκάλιζαν τα παραλειπόμενα των αθλητικών εφημερίδων. Πήραμε το Euro 2004 με τη μαγκιά μας, ταπώσαμε τα γερμανικά Πάντσερ και τους φλωρούμπες Σουηδούς δίχως σύστημα, χωρίς καμιά υποδομή, μόνο με τη λεβεντιά μας, ρεεε, τον γίγαντα Καραγκούνη και τη μέθοδο «γιούρια στον ταβλά με τα κουλούρια». Γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πέθαινε, δεν την έσκιαζε φοβέρα καμιά.

Ο Θέμος αναδείχτηκε σε πρότυπο επιτυχημένου πενηντάρη άντρα, εκπρόσωπος της γενιάς του πάρ’ τα όλα, του σεξιστικού άρρωστου χιούμορ και του κυνισμού, αλλά, come on, ήταν περικυκλωμένος από καλλίγραμμες γλάστρες, σχολίαζε βιντεάκια της κυρίας Λουκά, μετέδιδε σε αποκλειστικότητα τσόντες με τον Ζαχόπουλο, τον συνέλαβαν σε κάποια σύνορα με αδήλωτο χρήμα, μη σκας, όλοι έτσι κάνουν.

Lakis Gavalas, σπα, νύχι-νύχι artists, style editor, features beauty editor, studio pilates, αυτοφωράκηδες, μποντιμπιλντεράδες σεκιούριτι, θυμάσαι τον πιπερωτή; Εκείνη τη θέση εργασίας στα ρέστο-μπαρ, όπου κομψευόμενος νέος σαν να είχε δραπετεύσει από διαφήμιση του Armani περιφερόταν στα τραπέζια ρωτώντας αν η κυρία θέλει πιπέρι Ινδίας ή ναπολιτάνικη παρμεζάνα στο πιάτο της. Λες και η κουλή δεν είχε χέρια για να τη βάλει μόνη της.

Απόλυτες ελληνίδες σταρ, μάνατζερ της χρονιάς, διαχειριστές ανθρώπινων πόρων, ρηξικέλευθες λύσεις ακόμα και για το μεταναστευτικό. Είχαμε τους Αφρικανούς για να πουλούν μαϊμού Gucci στα φτωχαδάκια, που δεν τους περίσσευε για authentic, αλλά θέλαν κι αυτά να πάρουν μερτικό από την εικόνα. Τις Βουλγάρες για να ξεσκατίζουν τη γιαγιά, τα Ουκρανά για να βγαίνουν τα γούστα στις καβάτζες του κάμπου, τα Αλβανά και τα Πακιστάνια για τα μπετά στα ημιυπαίθρια. Βάλε το αυθαίρετο, βάζω τη διακόσμηση, ιδέες και λύσεις. Μυκονιάτικο deep blue στο Άργος Ορεστικό, α λα Γκαουντί στο Νευρο κόπι, country life στην Εικοσιφοινίσσα.

Οι πατριώτες μπορούσαν να ζήσουν και να ονειρευτούν όπως οι αναγνώστριες της «Vogue», να ακολουθήσουν τις συμβουλές του «Wallpaper*». Plasma οθόνες στο σαλόνι μετέδιδαν ασπρόμαυρες ταινίες του Ξανθόπουλου. That was then, this is now, ήταν το μότο. Ζούσαμε τη ζωή στο μάξιμουμ, δεν υπήρχαν όρια, δε μετρούσε ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Τα τσιτάτα της διαφήμισης, τα αστείρευτα αποθέματά μας σε θετική ενέργεια και η σωστή χωροθέτηση των σιντριβανιών με τους κανόνες του φενγκ σούι εγγυώνταν το ατέρμονο της ελληνικής ευδαιμονίας.

Μπαλωμένοι δρόμοι, χιλιοφαγωμένα οδοστρώ ματα, κλάιν μάιν, δε μασάμε. Η απάντησή μας στο λακκουβιασμένο και παρατημένο εθνικό δίκτυο ήταν τα 4Χ4 με τα και-γαμώ αμορτισέρ, «μία δεν καταλαβαίνει ο κώλος μου, ρε, φάση Καλιφόρνια λέμεεε». Και ποστάρισμα! Τρελό ποστάρισμα! About last night: ανέβαζαν τις φωτογραφίες της χθεσινής νύχτας στα ψηφιακά ευδαιμονικά τους λευκώματα κι όλοι είχαν να κάνουν ένα comment, να μοιραστούν μια φάση, ένα χαβαλέ, ένα «δεν παίζει», «δεν υπάρχεις», ένα «γκαγκάν».

Οι πιο ψαγμένοι, αντί για Μύκονο, έφευγαν Βαρκελώνη κι επέστρεφαν με μαλλί τζίβα. Γιατί παράλληλα με το εθνικό κιτς του βλαχώδους και βλακώδους mainstream, η πατρίδα απέκτησε και εναλλακτική κουλτούρα. Ακαλλιέργητα alternative τυπάκια και ανορθόγραφοι graffiti artists αντι παρέβαλλαν μοντέλο ζωής προχώ με ισλανδικές γραμματοσειρές και νορβηγικό μίνιμαλ τέκνο. Για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο αντιστοιχούσε κι ένας dj, για κάθε συγγραφέα τύπου Παυλίνας Νάσιουτζικ που αναζητούσε τον έρωτα στα Βόρεια Προ­άστια, αναλογούσε και μια ανερχόμενη ηθοποιός πειραματικού σχήματος, που παρέλασε στην τελετή έναρξης πίσω από τη Μπιοργκ. All was full of love.

Ήμασταν μια χώρα που ζούσε σε παροιμιώδεις φαντασιακούς ρυθμούς. Και ξαφνικά, στοπ. Ανώμαλη προσγείωση. ΔΝΤ. Φέρτε τα λεφτά πίσω. Τι έγινε; Χιούστον, Κεφαλάρι, Πανόραμα, Λάρισα, we have a problem. Η κίνκι συμβασιούχος των ρεπορτάζ του Star Channel από την Πάρο (η νέα Μύκονος) μετα μορφώθηκε σε μελαγχολική άνεργη. Στο μπαρ του τρέντι μπάρμαν πατάει μόνο ο ΣΔΟΕ. Του γιαμπανά αγρότη τις επιδοτήσεις αυτό το αρ**** ο Όλι Ρεν τώρα του τις ζητάει πίσω.

Ελλάς, ρεεε, μας ζηλεύουνε, συνωμοτούν εναντίον μας, δε μας πάνε μία, γιατί 10 χρόνια τώρα βγάζουμε τα καλύτερα talent shows, τα πιο ντιριντάχτα next top models, γιατί στα τραγούδια μας οι αετοί πεθαίνουν στον αέρα ελεύ θεροι και δυνατοί, ενώ στα δικά τους άκου ξενε ρωσιά: «They’re afraid of what they see. That’s the price that you all pay, our valued destiny comes to nothing, I can’t tell you where you’re going, I guess there is just no way of knowing».

New Order, ΔΝΤ, οι φάλαγγες της μαύρης νύχτας, οι πραιτοριανοί της νέας τάξης, οι δυνάμεις της καινούργιας Κατοχής, όπως τις αποκαλούν ο Λαζόπουλος και η Λιάνα. Λαέ, κουράγιο, μη σκύβεις το κεφάλι, η νέα τάξη θέλει… θέλει τι; Επιστροφή στον Στάλιν; Αγροτικά κολχόζ στα Τρίκαλα και γκούλαγκ στο Νευροκόπι, όπου μόνο ο σύντρο φος Μπογιόπουλος δικαιούται να αποφασίσει για πενθήμερη άδεια των κρατούμενων αστών που κερδοσκόπησαν εις βάρος του λαού; Γιατί και για τη Λιάνα και για τον Λάκη ο λαός είναι πάντα αθώος, ο λαός παρασύρεται από τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα. Ω Θεέ, μήπως εκτός από τα ανυπόφορα κλισέ του lifestyle, τα κλισέ για το προλεταριάτο και την πλουτοκρατία είναι πολύ πιο για τα μπάζα;

Τα τιμημένα γηρατειά, κάγκελο. Κοιτάζουν βουβά, απορούν, εξίστανται, είναι ανήμπορα να εξηγήσουν πώς ο γιος βγήκε χλιδάμπουρας, η νύφη μερακλού shopacholic και το εγγόνι φορώντας κουκούλα βγαίνει στους δρόμους και τα σπάει. «Κάψτε τα όλα, κάψ τε τα όλα», ούρλιαζε η υστερική φωνή, 4 νεκροί στη Marfin, σε αυτόν τον τόπο το κάψιμο ήταν, είναι και θα είναι το εθνικό μας σπορ. Στις μέρες της ευδαιμονίας καίγανε λεφτά και φιάλες ουίσκι.

Στις μέρες της νέας σκλαβιάς καίνε ανθρώπους. «Να απεργούσαν, να ήταν μαζί μας, συμπαραστάτες στον ιερό και όσιο αγώνα μας, θέλουν να μας καταντήσουν Αργεντινή, αυτός είναι ο στόχος τους». Περίεργο! Σε αυτή τη χώρα πάντα δεν ήμασταν με τον Μαραντόνα; Οι μα ντάμες που έβγαιναν στα κοσμικά δεν κόπιαραν τον κότσο, τη φιλανθρωπία και το total look της Εβίτα Περόν; Ο Τσίπρας δεν κανόνιζε να φέρει πετρέλαιο τον περσινό χειμώνα από τον παραδίπλα σύντροφο Ούγκο Τσάβες; Το steak δεν το θέλαμε καλοψημένο στην πέτρα αλα λατινοαμερικάνικα;

Το καλοκαίρι έρχεται βασανιστικά αργά. Αν ήταν σαν πέρσι, τέτοιες ώρες θα προσευχόμασταν για τον Αλκαίο στη Eurovision, θα κλείναμε τσάρτερ για να θαυμάσουμε τις γκολάρες στη Νότια Αφρική, θα ξεροσταλιάζαμε μπροστά στα περίπτερα με τα αθλητικά πρωτοσέλιδα που θα υμνούσαν τα λιοντάρια, τους γενναίους, τα Ελληνόπουλα που πάντα βρίσκουν την άκρη. Φέτος μάλλον όχι. Κάνουμε την αυτοκριτική μας; Δεν υπάρχει λόγος. Οι Έλληνες έχουν πάντα δίκιο, το σύμπαν φταίει που συνωμοτεί για να τους καταστρέψει, κι ας ο Κοέλιο τα τελευταία χρόνια μας δίδαξε το αντίθετο.

Το κείμενο είναι το editorial του Στέφανου Τσιτσόπουλου από το τρέχον SOUL

24 σχόλια:

  1. Aχαχαχαχαχα, υπολκίνομαι...

    Τα είπε όλα ο τιτανοτεράστιος τιτανομέγιστος και δεν συμμαζεύεται.

    Εκείνο το...

    `¨Εχουμε τα Ουκρανά να βγαίνουνε τα γούστα στον κάμπο`

    Ασε σου λέω σολάρει το άτομο λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν αντεξα να το διαβασω μεχρι τελους ,
    μου εθιξε το φιλοτιμο

    ο Στέφανος Τσιτσόπουλος / Περιοδικό Soul πρεπει να ειναι πολυ παραγωγικος τυπος
    http://vimeo.com/4592651

    θα ηθελα να δω το σχόλιο του για πολιτικους και δημοσιογραφους αλλά δεν αντεχω

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισραήλ! Το σοβαρό "κράτος"! Ακούστε πως το έζησαν οι Έλληνες της αποστολής free gaza απο πρότο χέρι.

    http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=201135

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλάκας όποιος λέει οτι μόνο σαβούρα έχουμε, ή πληρωμένος ντενεκές.

    Διαβάστε, σημερινό :
    Δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε την συγκίνησή μας. Ο άνθρωπος αυτός μας έκανε όλους υπερήφανους.
    Τα Τρίκαλα έζησαν μοναδικές στιγμές. Κανείς δεν θυμάται τόσους πανηγυρισμούς στην πόλη. Ο Στέλιος Βάσκος όπως είδατε τερμάτισε. Κατάφερε το αδύνατον. Υπερέβαλε εαυτόν, και αυτό φάνηκε σε όσους τον γνωρίζουν από κοντά, διότι όλο του το σώμα είναι πολύ πρησμένο. Αυτό μάλλον οφείλετε σε καρδιολογικό πρόβλημα το οποίο επέφερε κατακράτηση ύδατος. Βρίσκεται στο νοσοκομείο και δεν θεωρείτε σε κίνδυνο. Πιστεύουμε ότι θα γίνει καλά σύντομα. Όλα τα Τρίκαλα δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει γίνει. Ο άνθρωπος τα έδωσε όλα “για την τιμή του ανθρώπου”. Αυτά να τα ακούνε τα Τουρκογύφτικα ΜΜΕ και οι ψευτοπατριώτες που δουλεύουν την Ελλάδα. Αύριο ή μεθαύριο θα αναρτήσουμε όλη την ιστορία και κάποια πράγματα τα οποία κανείς δεν γνωρίζει για τον Στέλιο, και έχουν να κάνουν άγνωστες πτυχές από τη ζωή του, αλλά και με την μοναδική ιστορία των προγόνων του.
    ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11:16 μ.μ.
    Κατά εσένα είμαστε λοιπόν σαβούρα και Βάσκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και σε εναν τοσο πορωμενο απο τα φτηνα θεαματα λαο, αντε να μιλησεις για εθνικα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΣΕΣ ΞΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ,ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2050-;,ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στρατευμένη η δημοσιοκαφρίλα των κουραδομήντια στη χλίδα και στη λίγδα των εχόντων και κατεχόντων, οι οποίες παλιά περιορίζονταν στα "κοσμικά" των σοβαροφανών φυλλάδων. Και είναι αλήθεια οι ολιγοφρενικοί που γράφουν πιστεύουν κιόλας στο τέλος, ότι έτσι είναι ο κόσμος όπως τον παρουσιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α.... ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ>>>> ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟΙ ... ΑΜΑΘΕΙΣ Κ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΤΟΙ .... ΧΩΡΙΑ>>> ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ..... ΓΡΑΦΗ Κ ΑΝΑΓΝΩΣΗ>>>>> ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ..... ΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ >>>>>>> οΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ "Ελληναρα" Achaean
    Κερδιζεις το σωβρακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο μηδενισμός είναι ίδιον πανικού-φόβου και ο πανικός κακός εμπνευστής. Όποιος πιστεύει ειλικρινά ότι το ως άνω άρθρο περιλαμβάνει την πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι απλώς ανόητος ή ακοινώνητος, κλεισμένος σε ένα βρόγχο που του επιτρέπει να σνομπάρει κάθε συμπεριφορά που δεν χωρά ή δεν ταιριάζει με την προσωπική του αντίληψη και εκμηδενίζοντας κάθε τέτοια αντιστοιχίζοντας την με πράξεις οι ιδέες τις οποίες αντιτάσσει σε αυτά τα οποία νομίζει ή ελπίζει πως αυτό το άτομο ή κάποιο άλλο ακόμα και νοητό άτομο αντιπροσωπεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο κ. Τσιτσοπουλος περιγράφει αυτό που τα περιοδικά λαίφ στάϊλ περιγράφουν ως ζωή των Ελλήνων. Ίσως διαβάζει μόνο αυτά. Ίσως ζει μόνο σ' αυτόν τον κόσμο-και αυτός ο κόσμος είναι υπαρκτός. Υπάρχει κι 'αλλος υπαρκτός κόσμος πχ ότι η ανεργία στους νέους ποτέ δενκατέβηκε κάτω από το 24% την εποχή που περιγράφει ο εν λόγω κύριος. Με την ίδια γλαφυρή πένα ας τον περιγράψει και αυτόν.
    Το ερώτημα όμως παραμένει: Η κρίση εμφανιστηκε στις ΗΠΑ και μετά στην Ευρώπη οι λαοί τωνοποίων έχουν τηναντίθετη συμεριφορά. Από εκεί μεταδόθηκε εδώ. Γιατί εκεί; Γιατί χρεοκόπησε η ΟΥγγαρία; Για΄τι κινδυνεύει η Γερμανία και το ευρώ από την ασήμαντη ελληνική οικονομία;
    Αν τεθούν σοβαρά και απαντηθούν σοβαρά τέτοιου είδους ερωτήσεις τότε αντί για ενοχές και γλαφυρους εξυπνακισμούς ίσως αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, τι επέρχεταικαι πως να αντιδράσουμε.Όσο μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξέρω τι λέει ο κάθε ξετσίπωτος Τσιτσόπουλος και όσοι είναι διατεθειμένοι να τον πιστέψουν, τέτοιος είναι όπως ακριβώς τα λέει και σε τέτοιους απευθύνεται.

    Αλλά οι περισσότεροι από μας δουλεύαμε, όπως δουλεύανε και οι γονείς μας και οι παπούδες μας. Και θα πολεμήσουμε, όπως πολέμησαν οι γονείς μας και οι παπούδες μας.

    Και είμαστε οι περισσότεροι, και δεν θέλουμε να πληρώσουμε αυτόν και την παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) (ΚΙΣ) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του Ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας Εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!!
    Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.!!!
    Σε ποια άλλη χώρα ή ιδίως με τους Γερμανούς, ισχύει το ίδιο οι οποίοι χρωστούν στους Έλληνες για εγκλήματα ολοκαυτώματος 100 πόλεων κλπ χρωστούν 1 τρις ; Οι Έλληνες μέχρι τώρα εργάσθηκαν αφορολόγητοι στην Γερμανία ; Ή σίγουρα είμαστε επίλεκτοι για εμπαιγμούς ;

    Αριστόβουλος

    http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/group.php?gid=114519628591452&ref=search

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Σιδηρούντιο

    >διότι όλο του το σώμα είναι πολύ πρησμένο<

    Εμένα είναι πολύ πρησμένα μόνο τα κλαμπατσίμπαλά μου. Να είσαι καλά που φρόντισες γι αυτό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο αυτισμός της «Ελλάδας» που περιγράφει ο υπογράφων το κείμενο είναι δημιούργημα του δικού του σιναφιού και του τρόπου που αναδείχτηκε ο ίδιος και μια πλειάδα γλαμουράτων ή αντιγκλαμουράτων προσωπικοτήτων. Άλλος πουλάει σκέτη γκλαμουριά άλλος πουλάει δήθεν αντιγκλαμουριά μόνο και μόνο για να απολαύσει όλα τα ωφελήματα ενός μεγάλου εισοδήματος. Αλλά στην ουσία εξυπηρετείται ο ίδιος αυτισμός. Ο αυτισμός που κάνει το λαμόγιο να είναι απρόσβλητο στο έλεγχο που του κάνει η συνείδησή του. Όλα επιτρέπονται αφού όλοι κάνουν το ίδιο. Αλλά έλα που δεν κάνουν όλοι το ίδιο. Έλα που δεν πήραν όλοι επιδοτήσεις. Έλα που δεν κατανάλωσαν όλοι περιουσίες στα μπουζούκια. Έλα που δεν θαυμάζουν όλοι τον Θέμο με τα «μαύρα» όπως πολύ πιθανό κάνει αυτός που έγραψε όλο αυτό το κατεβατό.
    Αν μας βοηθήσει σε κάτι η κρίση θα είναι η καταδείξει των προτεραιοτήτων και των πραγματικών αναγκών της ζωής. Όλος αυτός ο λάϊφ στάιλ συρφετός των γκλαμουράτων και αντιγκλαμουράτων θα πάρει την θέση που του ανήκει και μάλιστα πολύ πριν από το αποκορύφωμα της κρίσης. Και ο λόγος γι’ αυτό είναι γιατί απλούστατα οι προτεραιότητες θα αλλάξουν και αυτοί που παράγουν και αναπαράγουν μόνο την ασήμαντη παρουσία τους απλώς θα αναγκαστούν να αποδεχτούν την ασημαντότητά τους γιατί κανείς δεν θα έχει περίσσευμα για να τους πληρώσει. Θα γίνουν πολύ μεγάλες ανατροπές στον χώρο των ΜΜΕ που τρέφει και τρέφετε απ’ αυτό το σκυλολόϊ. Πολύ μεγαλύτερες και από τον χώρο του Δημοσίου ή της Πολιτικής.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελευθέριε Β.,

    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ο κύριος αυτός που σήμερα καταδικάζει το life style, είναι ο ίδιος κύριος (και δεν αναφέρομαι προσωπικά στο συγκεκριμένο, αλλά στο έντυπο που δουλεύει) που πριν μια πενταετία μας έλεγε για το πώς πάει στην τουαλέτα του Χ κλαμπ της Μυκόνου η κυρία Ξεκατινίδου...
    Τους αξίζει η λήθη και μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εντάξει...Μιλάει και ο Τσιτσόπουλος που τα τελευταία τέσσερα χρόνια που τον άκουγα στο ραδιόφωνο, ήταν ο Λαζόπουλος και ο Ψαριανός της Θεσσαλονίκης...Δύο σε ένα σαν το σαμπουάν ένα πράγμα.Αυτός που γράφει στο Soul που αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτά που περιγράφει.Αυτός που έκανε τους mainstream τύπους μόδα στην θεσσαλονίκη, αυτός που μιλούσε σαν το Τσίπρα αλλά στην Πάρο και την Μύκονο έδινε το παρόν κάθε χρόνο.Αυτός που δεν παρήγαγαι τίποτα στην ζωή του πέρα από τις παπαριές που έλεγε και λέει πάντα.Αλλά βέβαια τώρα που αλλάζει το σκηνικό τα ξέχασε όλα...Τώρα μιλάει για τον μαλ... τον Έλληνα που μόνο να τρώει ξέρει και να κάθεται...Όμως στην φωτογραφία αυτού του Έλληνα καλά θα είναι ο Τσιτσόπουλος να βάλει πρώτα τον εαυτό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα σχετικά με την ουσία του άρθρου του κ. Τσιτσόπουλου τα ανέλυσαν νωρίτερα υπερεπαρκώς ο ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ και ο Ελευθέριος Β. Απλά να προσθέσω ότι τέτοιου είδους περιοδικά και ιδίως το Athens Voice που το αναπαράγει, είναι ακριβώς αυτά που προάγουν αυτό τον τρόπο ζωής. Και όχι μόνο, αλλά πουλάνε πακέτο "κοσμοπολιτισμό" με εθνομηδενισμό, αυτά τα δύο πάνε χέρι-χέρι. Και βέβαια, τώρα που έπεσε γραμμή να πουλήσουν ενοχή και υποταγή στον Έλληνα, έγιναν και σταυροφόροι του είδους.

    Το λάθος τους είναι ότι εγκλωβισμένοι και οι ίδιοι στο μηδενισμό και την ισοπέδωση (απαραίτητες προϋποθέσεις για την προαγωγή του lifestyle και του άμετρου καταναλωτισμού), αγνοούν παντελώς την άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της δουλειάς, του μεροκάματου και της αξιοπρέπειας. Την Ελλάδα που "δεν φαίνεται", όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γιατί τα ΜΜΕ δεν την προβάλλουν και αντ' αυτής μας βομβαρδίζουν με τη σαβούρα του lifestyle και της κατανάλωσης. Όμως, όταν η κοινωνική κρίση (όπως τη σχεδίασε το ΔΝΤ για την περίπτωσή μας) χτυπήσει κόκκινο, τότε είναι ακριβώς αυτή η άλλη Ελλάδα που θα μιλήσει. Και τότε κάτι τέτοιοι τύποι (και όχι μόνο) θα βρεθούν προ εκπλήξεων, γιατί το δούλεμα και τα ψέμματα κάποτε τελειώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 10.22
    Στην πόλη των Τρικάλων έγινε χαμός με την άφιξη του Στέλιου. Έκανε κάτι υπεράνθρωπο, μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά. Η υπόλοιπη Ελλάδα χαμπάρι δεν πήρε.
    Αν σε ενοχλούν να τα κόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ερώτημα μου είναι: η δήθεν "χλιδή" στην οποία έζησε η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, αντιστοιχεί σε 500δις ευρώ χρέος; (βάζω και τα φετινά και τους τόκους που θα συσσωρευθούν). 500 δις! Δεν υπάρχει πιθανότητα, μια στα 500 δισεκατομμύρια να τα επιστρέψουμε, αλλά βεβαίως, όπως και εσείς, ούτε και εγώ αισθάνομαι συνυπεύθυνος στο παραμικρό. Ο λόγος, ότι ζω λιτά εδώ και δεκαετίες, από ότι παράγω, δεν ντύνομαι "επώνυμα", δεν χρωστάω πουθενά και δεν φοβάμαι για το τι μέλλει γενέσθαι αφού ούτε μεγάλα ανοίγματα για λούσα έχω, ούτε κότερο συντηρώ, ούτε την Καγιέν πρέπει να πάω συνεργείο. Βέβαια ακόμη κι έτσι, το πρόβλημα της σύνταξης δεν θα λυθεί. Στο δια ταύτα όμως, ο τρόμος για το τι μέλλει γενέσθαι αφορά κυρίως τους μεγαλοαστούς - λαμόγια και για τις δύο όψεις του νομίσματος, δηλ. και την τιμή του προϊόντος που πουλάνε και την προσωπική τους οικονομική μειωμένη κερδοφορία. Τι θέλω να πω; Το μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους δεν δημιουργήθηκε λόγω του πατροπαράδοτου κολοβαρέματος μερίδας συμπολιτών μας ή του βολέματος εκατοντάδων χιλιάδων από εμάς στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα -ακόμα και το πιο μπάζο, κάτι παράγει- αντιστοιχεί σε παλιότερα χρέη και τοκοχρεολύσια τους, σε υπερτιμολογήσεις στο ΕΣΥ, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Δημόσια Έργα και όπου αλλού συνεργάστηκαν τα κομματόσκυλα κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας με την γνωστή λούμπεν μεγαλοαστική τάξη που στα Ε9 της έχει καταχωρήσει ως ιδιοκτησία της τις μισές εκτάσεις της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκ των υστέρων, το "πακετάκι" δύσκολα ξεπληρώνεται. Οι λούμπεν ήδη τα έχουν φάει κυριολεκτικώς και η βιομάζα στον απόπατο δεν αξίζει και πολλά. Οι λοιποί, απλά αδυνατούμε. Αν πέντε εκατομμύρια από εμάς εργαζόντουσαν τσάμπα και αποκλειστικά για το κράτος δύο ώρες/ ημέρα και Σ-Κ και αργίες, με αποτιμημένη από το ΔΝΤ εργασία αξίας 10 ευρώ/ ώρα, θα μαζεύαμε δεν θα μαζεύαμε τον χρόνο 18 δις, δηλ. θα πρέπει να δουλεύει ο μισός τουλάχιστον ελληνικός πληθυσμός εθελοντικά 27 χρόνια 7 ημέρες/ εβδομάδα, για να ξεπληρώσουμε το χρέος. Αν τώρα ζητηθεί από τους δημόσιους υπαλλήλους και μόνο, να διαθέσουν λίγες ώρες υπερωρία χάρισμα στο κράτος, άντε να εξοικονομηθούν 8 δις τον χρόνο, όχι παραπάνω. Το πρόβλημα του χρέους δεν είναι πρόβλημα υψηλών εισοδημάτων μας, είναι πρόβλημα υψηλών τιμών (τιμών ειδών καταναλωτή, τιμών αγοράς και ενοικίου γης και διαμερισμάτων, τιμών φαρμάκων προς το ΕΣΥ, τιμών οπλικών συστημάτων κλπ). Δύσκολο να επιβιώσεις με λίγα όταν σε χαρατσώνουν με πολλαπλάσια από ότι τους λοιπούς Ευρωπαίους. Το είδατε και τελευταία, λίγο τσίμπησε ο ΦΠΑ και τα καύσιμα, 1,5 φορά πάνω άρπαξαν πολλά είδη σε μια συγκεκριμένη ελληνικών συμφερόντων υπεραγορά (ελληνιστί, super market) που παρακολουθώ για να είναι συνεπή τα data μου. Εκτός κάποιων εξαιρέσεων, ο Έλληνας εργοδότης είναι αυτός που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τα χάλια μας. Άπατρις, κρατικοδίαιτος στην πρώτη ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί για να "χωθεί", αδιάφορος για τα σκλαβάκια του, για το περιβάλλον, για την Ελλαδίτσα, μεγαλομανής και συνήθως κομπλεξικός. Δεν ισχύει; Τότε, πως στο διάολο οι γερμανικές αλυσίδες υπεραγορών πουλούν φθηνότερα από τις ελληνικές;_Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ με τις απόψεις του ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΥ, του Ελευθέριου Β. και του IQ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ.
    Υπάρχουν βέβαια και τέτοιοι Ελληνες, αλλά δεν συνιστούν την αντιπροσωπευτική μας εικόνα. Αυτό όμως το image που προβάλλεται τεχνηέντως με μια (δήθεν) αυτοκριτική διάθεση, δεν προσφέρει τίποτα εκτός από την δυσφήμισή μας.
    Το περίεργο είναι γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν προβλήθηκε τίποτα αν δεν συνδέεται με την ευτελή κατανάλωση.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω από την κρίση είναι να βάλει μυαλό ο μέσος Ελλήνας αλλά δεν νομίζω μιας και άρχισαν, ξανά..., να κατηγορούν τους ξένους.

    Τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ανώνυμος (20 Ιουλ)
    Αυτό που λες για το ΚΙΣ ισχύει για όλες τις αναγνωρισμένες θρησκείες στην Ελλάδα οπότε η δημοκρατικότερη λύση είναι να καταργηθεί αυτός ο νόμος για όλες και όχι μόνο για μία ή μερικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.