7/6/10

Η F-243 Yildirim στον Σαρωνικό! - Επιχείρηση "Πένσα"


Δυο τουρκικές φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, η F-244 Barbaros της ομώνυμης κλάσης και η F-243 Yildirim κλάσης Yavuz, προχώρησαν σε διπλή πρόκληση τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο: Το πρωί σήμερα η F-243 Yildirim μετά από μακρά πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε στον Σαρωνικό, πέρασε ανενόχλητη, μεταξύ Κέας και Σουνίου και με βόρεια κατεύθυνση διέπλευσε τις ακτές της Αττικής, άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων και τελικά βγήκε στο κεντρικό Αιγαίο περνώντας μεταξύ Άνδρου και Καφηρέα!

Η τουρκική φρεγάτα παρακολουθείτο καθ’όλη την διάρκεια της πορείας της από την φρεγάτα F-451 ΛΗΜΝΟΣ. Η Yildirim μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, βόρεια της Ρόδου, στις Κυκλάδες και μεταξύ Κέας-Σουνίου.

Κινήθηκε νότια της Σαντορίνης πριν λάβει πορεία βορειοδυτική! Την ίδια στιγμή η φρεγάτα F-244 Barbaros η οποία επίσης βγήκε από το Ακσάζ, όπως και η Yildirim περίπου την ίδια ώρα, πήρε τελείως διαφορετική πορεία και κατευθύνθηκε αρχικά δυτικά και μετά βόρεια, παρακολουθούμενη από την ελληνική ΤΠΚ Super Vita P-69 KΡYΣΤΑΛΛΙΔΗΣ.

H Barbaros αυτή την στιγμή βρίσκεται δυτικά της Λέσβου αφού πέρασε δυτικά της Χίου και όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και κατευθύνεται και αυτή προς τα Δαρδανέλλια, όπως και η Yildirim. Πρόκειται για κλασική επιχείρηση "Πένσα" με τα δύο σκάφη να ξεκινούν από το ίδιο σημείο να "ανοίγουν" και να να συκλίνουν μετά στο ίδιο σημείο.

Προφητικό σενάριο ΤΑSMO στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που έχει κυκλοφορήσει μπορείτε να διαβάσετε ένα "προφητικό" σενάριο της Πολεμικής Αεροπορίας για την καταβύθιση της F-244 Barbaros σε αποστολή TΑSMO, με βλήματα ΑΜ-39 Exocet, ακριβώς στην ίδια περιοχή που κινήθηκε σήμερα και χθες, δηλαδή δυτικά της Χίου.

Πρόκειται για την πρώτη μείζονα επιθετική κίνηση της Τουρκίας στο Αιγαίο μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν. Περισσότερες πληφορίες σε λίγο.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

27 σχόλια:

  1. "Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που έχει κυκλοφορήσει μπορείτε να διαβάσετε ένα "προφητικό" σενάριο της Πολεμικής Αεροπορίας για την καταβύθιση της F-244 Barbaros σε αποστολή TΑSMO,"


    Δεν ειναι προφητικο, απο την αποψη πως δεν προκειται η Ελλαδα να το τολμησει ποτε.

    Η Ελλαδα εχει ντε φακτο απεμπολησει και τα 6νμ υδατα και πλεον πηγαινουμε σε καθεστως απολυτης ελευθεριας κινησεων των τουρκικων στρατιωτικων δυναμεων σε ολο το Αιγαιο. Βεβαια, μαθημενα τα βουνα απ τα χιονια, οπως η Ελλαδα εμαθε να ζει και με τις υπερπτησεις νησιων, ετσι και οι κρουαζιερες των Τουρκων σε λιγο καιρο δε θα αποτελουν πια ειδηση.

    Ευτυχως, αποφυγαμε τη Χαγη! Ετσι, θα μπορεσουμε να εφαρμοσουμε μια πληρη κηδεμονια του Αιγαιου απο την Τουρκια, χωρις νομικα κωλυματα. Μπορει να βλεπουμε τις φρεγατες στα 2 μιλια απο εδω και στο εξης, αλλα, θα μπορουμε να λεμε πως δεν ξεπουλησαμε τα 12 μιλια στη Χαγη!

    Και εις ανωτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οθωμανολάγνοι πολιτικοί και στρατηγοί, τα ίδια με το 1974. Καραγκιοζάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή κύριε Παπανδρέου.Ντροπή σε όλους σας.Μας λεηλάτησαν τα λαμόγια σας,και τώρα μας εξευτελίζουν οι κολλητοί σας,ακόμη στέκεστε καλά?Συγχαριτήρια,δε πά να πέσετε καλύτερα από την Ακρόπολη όλοι μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνη ελπίδα η ιδιωτική πρωτοβουλία. Να του αναγκάσει κάποιος "παλαβός" ιδιώτης να αντιδράσουν, να τους φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος, και εννοώ τους κυβερνώντες μας.

    Κανένας παλαβός καπετάνιος από ποστάλι ακούει?????????????? Από μηχανότρατα?????????????

    Άλλη λύση δεν υπάρχει, πάρτε το χαμπάρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο άρθρο δεν αναφέρεται πώς αντέδρασαν οι δικιές μας δυνάμεις, Π.Α. και Π.Ν.

    Αντέδρασαν;

    Σε μια συνέντευξη υπαλληλίσκου (υπουργού), σε εκπομπή για τις παραβιάσεις, είχε υποστηρίξει ότι θα μπορούσαμε να καταρρίπτουμε τουρκικά μαχητικά, αλλά "λόγω των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσουν, είναι δυνατόν να καταρριφθούν πάνω από ελληνικό έδαφος, και να πέσουν σε διεθνή ύδατα".

    Ας πούμε ότι αυτή η δικαιολογία έχει κάποια βάση.

    Αν τορπιλίζαμε τουρκική φρεγάτα σε δικά μας χωρικά ύδατα, μετά από προειδοποιήσεις, ΠΟΙΟΣ θα μπορούσε να μας την μπει διεθνώς, και ΠΩΣ.

    Θα μας πήγαινε η Τουρκία σε πόλεμο; Την στιγμή που οι Κούρδοι παρελαύνουνε στο μέτωπο, και έχουνε γίνει μπίλιες με το Ισραήλ;

    Ερωτήσεις απλού ανθρώπου, μέσης νοημοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΣOK ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΛΕΙΦΤΕΣ
    FOR EVER!

    Ελληνικές Κυβερνήσεις σου λένε μετά.
    Σιχαμένοι πότε θα σας ΔΩ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παντως, αρχιζουν πλεον και τετοιες κινησεις περνουν στα ψιλα, με συντομα αρθρα. Σε 1 χρονο, δε θα κανει εντυπωση σε κανενα.



    «Κρουαζιέρα» ανοιχτά του Σουνίου για μία ακόμα τουρκική φρεγάτα

    Αθήνα
    Συνεχίζονται οι περιηγήσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο. Το πρωί της Δευτέρας η τουρκική φρεγάτα Gildirim («κεραυνός») διήλθε τα στενά του Καφηρέα ανοιχτά του Σουνίου.

    Το τουρκικό πολεμικό πλοίο είχε αποπλεύσει την Κυριακή από τον Κόλπο του Αksaz (απέναντι από τη Ρόδο).

    Ο ΛΑΟΣ σχολίασε σχετικά: «H διέλευση του τουρκικού πολεμικού πλοίου έξω από το Σούνιο, ερμηνεύεται ως πράξη 'καλής θελήσεως' του κ. Ερντογάν προς τον κ. Παπανδρέου. Το επόμενο που θα δούμε είναι να ελλιμενίζεται στο Λαύριο.»

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231047741

    Τα 12 μιλια και τα ματια μας, μην τυχον και η Τουρκια πετυχει να παμε Χαγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απίστευτη κατάντια....Ξεφτίλα και ντροπή...
    Αγαπητοί στρατιωτικοί μόνο όταν θίγετε το επίδομα αντιδράτε;;;;
    Ντροπή σε ΟΛΟΥΣ μας.
    Στους πολίτες γιατί τα δέχονται όλα αδιαμαρτύρητα.
    Εχουμε ανοίξει τα πόδια και τα έχουμε ξεχάσει ανοιχτά.Βολευτήκαμε.Κατάντιες όλοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η F-243 Yildirim στον Σαρωνικό! - Επιχείρηση "Πένσα"

    .......κι ο Τζεφρυ διημερο στον Πορο! - Επιχειρηση "Πωλειται η Ελλας. Τιμες κοστους λογω διαλυσης!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το στοκλαν παρορ έσκασε μύτη πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολά μπορούν να γίνουν αν η Ελληνική κυβέρνηση ήθελε,έλα όμως που δεν θέλει.

    Έτσι όπως πάμε να περιμένουμε όλοι μας ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει ένα βράδυ η πόρτα του σπιτιού μας και θα μπεί ένας Τούρκος, θα αράξει στον καναπέ μας και όταν νυστάξει θα θέλει να ξαπλώσει και στο κρεβάτι μας............τι άλλο θα ζητήσει το αφήνω στη φαντασία του καθενός........


    Καληνύχτα Ελλάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kyriakos Papadopoulos είπε...

    Στο άρθρο δεν αναφέρεται πώς αντέδρασαν οι δικιές μας δυνάμεις, Π.Α. και Π.Ν.

    Αντέδρασαν;

    Συγνώμη αλλά θα το πώ,

    κλάνει ο πεθαμένος;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην Τουρκια δεν υπαρχει υπουργος Αμυνας.Το ρολο αυτο τον εχει ο εκαστοτε Αρχηγος των Ενοπλων Δυναμεων.Εδω στην Ελλαδιτσα οι "Αρχηγοι" απλα διοριζονται ! ! ! !
    Για αυτο δεν αντιδρουν...πρωτα η καριερα γαρ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ἀγαπητέ φίλε 07 Ιουνίου 2010 3:04 μ.μ
    Τό ἔχω γράψει καί ἐγώ πρίν ἀπό λίγο καιρό, ὅταν ἕνα ἄλλο τουρκόπλοιο εἶχε ξαναμπεῖ μέσα.

    Κάποιο νά κάψουμε μέ ὅτι μέσο μποροῦμε ἀνάμεσα σέ κάποια νησιά τό καλοκαίρι. Εἶναι φοβερή ἡ ντροπή ...Ἄς ξεκινήσει ἔτσι γιά νά πάρουμε τόν νὀμο στά χέρια μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οι τουρκοι ειναι στη χωρα και προετοιμαζουν το εδαφος
    στη κρητη στις γουβες εχουν κανει βαση τουρκοι που εχουν ερθει εδω για να εργαστουν σε τουριστικα εταιρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν χρειάζεται τορπίλλισμα ούτε κάν προσβολή απο Μάβερικ.

    Τα ΜΕΚΟ είναι 2,500 τόνων καράβια. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα Φορτηγό 20,000 τόνων να το πάς στο 0,5-1 μίλι πλάι αριστερά του και μετά να βάλεις αλα πάντα δεξιά τιμόνι.

    ¨Οσο σε φωνάζει στο VHF και σου λέει change course change course εσύ θα του λές yes sir, i am changing my course now in accordance with your command, sir.

    και όλο θα πηγαίνεις ίσα πάνω του μέχρι να τον φέρεις κάπου που δεν μπορεί να αντιδράσει και μετά πάνω του.

    ¨Ετσι γίνονται αυτές οι δουλειές, αν μή τι άλλο θα πρέπει να διδασκόμαστε απο τους ΤΟύρκους που είναι μάστορες και επιστήμονες στην κοροιδία και στην προβοκάτσια.

    Σιγά μην πάμε να χαραμίσουμε ένα Harpoon πάνω του. ΑΠλά θα βγάλουμε ένα Φορτηγό/Γκαζάδικο απο την Ντάνα στην Ελευσίνα και την επόμενη φορά που θα του έρθει να περάσει θα του το ρίξουμε πάνω του.

    Εκεί να δείς δράμα τα κανάλια, κρίμα που δεν θα είναι ο Ευαγγελάτος σε κανά κανάλι για να καλύψει το μπάχαλο που θα ακολουθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τα λέει πάρα πολύ σωστά, αυτός ο εξευτελισμός πρέπει να τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό θα τελειώσει όταν πάψουν να υπάρχουν στην Ελλάδα τουρκολάγνοι, εβραιολάγνοι και κάθε λογής ανώμαλοι.
    Όσο οι Τούρκοι βλέπουν ότι το ...δίνουμε και αλλού, θα πετάνε το τυράκι να τσιμπήσουμε να πάμε μετά με τα νερά τους.
    Μόνο με ανεξάρτητη πολιτική και με σοβαρές συμμαχίες με καθαρούς και σαφείς όρους μπορούμε να πάμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τους ισλαμοκεμαλιστές.
    Και όχι με ευκαιριακές λυκοφιλίες με κρατίδια που μας εκμεταλλεύονται και μέσω κοινών αεροπορικών ασκήσεων μαθαίνουν την ...δουλειά το πώς θα πάνε να βομβαρδίσουν το Ιράν.
    Είναι να μη σου βγεί το όνομα του γλείφτη.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχαιέ Καπετάνιε μου
    και μένα μου την δίνει να τους βλέπω να κάνουν βόλτες στον Σαρωνικό.
    Και σπάω το κεφάλι μου.
    Βρες καμιά άλλη πατέντα γιατί αυτό με το εμπορικό βαπόρι δεν το βλέπω να δουλεύει.
    Οι φρεγάτες γενικά έχουν ένα ...κακό ελλάτωμα!
    Με το που δούν ότι τους πλησιάζει άγνωστο και μη συμμορφούμενο στις εντολές τους πλοίο στα ένα-δύο μίλια, βάζουν στο φούλ το δεύτερο σύστημα πρόωσης που έχουν σταντ-μπάι (τουρμπίνες ίδιες με των τζάμπο) και εξαφανίζονται με 40+ μίλια. Μην τις είδατε;;; !!!
    Όταν πουν να δουλέψουν μαζί με τους πετρελαιοκινητήρες ΚΑΙ οι στροβιλοκινητήρες, από τα 18 μίλια που πάει, μπορεί να κάνει ρεπρίζ στα 40 μίλια, σε λιγότερο από 25 δευτερόλεπτα.
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μη διαβάζεις μόνο ...το ''Εφοπλιστής'' !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Σιδηρούντιε,

    να, που συμφωνούμε σε κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1ον Εγώ δεν είμαι Καπετάνιος. Καπετάνιος ήτανε ο ¨Αρης ο Βελουχιώτης.

    2ον Μικρέ και ανόητε Κελευστή Κούνελε, οι Τουρκικές μέκο έχουν πρόωση COGOG όχι CODOG που έχουμε μείς με το Ντιζελάκι στα δικά μας ΜΕΚΟ.

    3ον Εγώ σου λέω ότι δεν έχει γεννηθεί ακόμα Αξ/κός του Τουρκικού ΠΝ που θα είναι βάρδια στη γέφυρα και θα τολμήσει να κάνει ενγκέιτζ τον δεύτερο στρόβιλο χωρίς να είναι πάνω ο Κυβερνήτης. Αυτό γιατί άν το κάνει, απλά θα γίνει ο παλαιότερος Ανθυποπλοιάρχος/Υποπλοίαρχος του ΝΑΤΟ.

    4ον η κίνηση θα γίνει σε στενό και σε κροσσάρισμα, δηλ το έτερο πλοίο θα είναι 2-3 καραβιές μπροστά, οπότε δεν θα μπορεί να φύγει μπροστά με την ταχύτητα του και θα χρειαστεί να γυρίσει οπότε θα πέσει η ταχύτητα του ή θα χρειαστέι να πάει σε NO GO ύδατα στα οποία θα προσαράξει.

    Κατά προτίμηση, η κίνηση θα γίνει σε κροσσάρισμα απο τα αριστερά (δηλ η Τουρκική ΜΕΚΟ κροσσάρεται απο την ΑΡ Παρειά της απο το έτερο πλοίο) αντίθετα με τον ΔΚΑΣ ούτως ώστε ο ΑΦ κ ΒΑΦ του Τουρκικού να βρίσκονται σε αμφιβολία για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν/χειρίσουν αφού ο ΔΚΑΣ προβλέπει για καταφθανόμενο πλοίο το οποίο κροσάρεται απο αριστερά απο καταφθάνων πλοίο να μην χειρίσει πρός αποφυγήν αφού το Καταφθάνων είναι υπόχρεο.

    Φαντάσου τώρα την όλη κίνηση να συμβαίνει σε στενό όπου υπάρχει Traffic Separation Zone (TSS) και περιορισμένα ύδατα αριστερά και δεξιά. ¨Οταν λέμε περιορισμένα ύδατα εννούμε ύδα5τα στα οποία θα προσαράξει ή ύδατα με ύφαλους, ναυάγια και άλλους Ναυτιλιακόυς κινδύνους.

    Ο σκοπός είναι να τον κάνεις ή να προσαράξει ή να συγκρουστεί. Φυσικά μπορεί και να σου ρίξει με το 5αρι αλλά αυτά δεν γίνονται στα Πολεμικά Πλοία εν καιρώ ειρήνης.

    Κανείς Κυβερνήτης δεν βαράει γυμνάσιο 3 το πρωί και φωνάζει τον Πυράρχη και την ομοχειρία ΠΒ στο πυροβόλο του προστέγου για να ρίξει με 5 λεπτά notice. Ουτε ο Λυμπέρης δεν τα έκανε αυτά. Αφού δεν το κάνει κανένας Κυβερνήτης καταλαβαίνεις ότι δεν το κάνει κανένας Υπαρχος και φυσικά κανένας ΑΦ. Αν κατάλαβες. Που αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Τζίμη..

    Το παράδειγμα με τους πετρελαικινητήρες και τους στρονιλοκινητήρες που ανέφερες αφορά μόνο τις ελληνικές ΜΕΚΟ και πάλι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα (CODOG..COmbined Diesel Or Gas turbine). Πάνω από 31-32 μίλια (με τις τουρμπίνες στο φουλ) δεν πιάνουν με τίποτα, λόγω αντίστασης του σκάφους.

    Οι τούρκικες έχουν μόνο συνδυασμό πετρελαιοκινητήρων (CODAD...COmbined Diesel And Diesel). Είναι ελαφρά πιο αργές από τις δικές μας, και με άπειρα προβλήματα στο παρελθόν στα συστήματα μετάδοσής τους.

    Πολύ σωστά, κανένα εμπορικό δεν μπορεί να στριμώξει μια φρεγάτα. Με οποιοδήποτε δελφίνι, καταμαράν ή monohull όμως, βρίσκουν τον δάσκαλό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ...ΠΕΣΤΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ..ΛΑΜΟΓΙΑ. ΠΑΛΙΟ ΚΛΕΦΤΕΣ.
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΑΡΑΖΩΜΕΝΗ ΜΑΣΕΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΑΡΚΑ.
    ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...
    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΛΕΦΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΠΑΛΙΟ ΦΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είμαι της άποψης πως "αν είναι να βγή μια ψυχή τότε να βγή και να ησυχάσουμε". Είμαι πρόθυμος να κάνω το καθήκον μου για την Πατρίδα ΤΩΡΑ!

    Φοβούμαι όμως ότι όλοι ξεχνάτε κάτι πολύ σοβαρό.

    Την φρικώδη οικονομική ένδεια στην οποία έχουν καταδικάσει την χώρα μας οι "υψηλοί μας αυθέντες"! Φοβούμαι ότι δεν έχετε ακόμη καταλάβει ότι η χώρα μας επτώχευσε!

    Η χώρα μας δεν επτώχευσε βέβαια διότι, "ΟΛΟΙ ΜΑΣ" ως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Γιαννάκη Αλαφούζου, κλέψαμε ......ή διότι όλοι μας μετείχαμε ... "δημοκρατικότατα" σε αυτήν την καταστρεπτική οικονομική πολιτική των τελευταίων 30 ετών!!!


    Αν δείτε προσεκτικά πως διαβιούν οι διάφοροι πολιτικάντες, θα σας σηκωθεί η τρίχα. Ένα γεύμα τους στο Αμπρεβουάρ και ένα ουίσκι με έναν καπουτσίνο στο Χίλτον και έφυγε το μηνιάτικο του μέσου εργαζόμενου νέου!

    Χωρίς κάποια έστω υποτυπώδη ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας δεν γίνεται απολύτως τίποτε!

    Επίσης, μετά από την κομματική κραιπάλη τόσον ετών στις Ένοπλες Δυνάμεις, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3 χρόνια για να ανακτήσουμε πάλι διακλαδικά την μαχητική μας ικανότητα!

    Επιπροσθέτως, θα πρέπει να επανέλθη η πραγματική στρατιωτική καθολική θητεία δύο ετών, που έχει καταργηθή..... και να αλλάξει το σύστημα της παιδείας και από διά βίου ..... Μ.Λ.Μ. (Μικτός Λόχος Μεταφορών) να μετατραπεί σε πραγματική Παιδεία, Εθνική Ελληνική, όπως άλλως τε ορίζει και το Σύνταγμα της χώρας μας.

    (Συνεχίζεται)
    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με λίγα λόγια, όταν δανείζεται ένα κράτος χρήματα, δεν τα δανείζεται ... για να τα μοιράσει στους ψηφοφόρους του, όπως έχουν συνηθίσει οι οπαδοί όλων σχεδόν των κομμάτων, αλλά για τα επενδύσει σε αποδοτικές και λίαν παραγωγικές θέσεις!!

    Αλλοιώς, συμβαίνει ότι συμβαίνει τώρα, σήμερα, στην Ελλάδα μας!

    Μπορούν όλα να διορθωθούν αρκεί να ξαναναστήσουμε το πνεύμα που μας οδήγησε ως πρόσφατα στην οδό της αξιοπρέπειας και της ευημερίας!

    Λαοπλάνοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί, μας είναι τελείως άχρηστοι.

    Για Σένα τα γράφω αυτά Πασόκε, Νεοδημοκράτη, υπόλοιπε και πιστέ της ... δήθεν Αριστεράς (εγώ δεν ψηφίζω) !

    Μη μου θυμώνετε βρε παιδιά, αλλά πείτε μου είναι αριστερός αυτός που οδηγεί Μερτσέντες, έχει δύο σπίτια και τρία ΙΧ αυτοκίνητα, δηλωμένα όλα στην εταιρεία και είναι και φοροφυγάς ;;;

    Με αυτές τις προϋποθέσεις όλα θα αλλάξουν!

    Με στιβαρή οικονομία, πλήρη απασχόληση και τακτοποιημένο, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, το ασυμάζευτο κράτος μας, ούτε οι Τουρκαλάδες δεν θα μας κάνουν τον μάγκα (mango λατινιστί σημαίνει "ο μεταπράτης", "ο σωματέμπορος", βλέπε λεξικό Μπαπινιώτη) στα Ελληνικά Πελάγη, ούτε και οι αμερικανοί - λαός πανσπερμία εμπόρων -, δεν θα μας περιφρονούν, αλλά όλοι τους θα μας σέβονται!

    Δεν μπορώ να καταλάβω πως σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν στην Βόρεια Ελλάδα και την Θράκη τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας (τους λοιπούς των δήθεν "αριστερών κομμάτων" τους λυπάμαι)!

    Με κόλπα τύπου ξαφνικών επεισοδίων με τούρκους, στην κατάσταση οικονομικής αδυναμίας που βρισκόμαστε, θα πάθουμε τελειωτική πανωλεθρία!

    Είναι που είναι η οικονομία μας κατεστραμμένη, εκ των ενόντων και με "άρπα κόλλα" τεχνικές πόλεμος δεν γίνεται, και ο πόλεμος παιδιά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνει "της πλάκας"!

    Θέλει πολύ καλή προετοιμασία.

    Σκεφθείτε μόνο τι θα συνέβαινε, αν είχαμε τους σημερινούς ηγήτορες το 1940-1941!

    Αν δεν υπήρχε το σχέδιο επιστράτευσης και η επιμελής προετοιμασία του Ιωάννη Μεταξά ο οποίος όμως οπωσδήποτε δεν προέβλεπε μία εμπλοκή τέτοιας μεγάλης εκτάσεως!


    Αυτά τα ολίγα.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Διαβάζω τα διάφορα σχόλια σε όλα τα θέματα των ανάλογων ιστολόγιων.
    Τις περισσότερες φορές λυπάμαι για το ανάρμοστο ύφος τους.Ναι, καταλαβαίνω το θυμό και την αγανάκτηση με όσα προδοτικά συμβαίνουν στην Ελλάδα μας το τελευταία 50-60 χρόνια. Αλλά πάντα υπάρχει τρόπος για να εκδηλώσει κανείς τα αισθήματά του με ευπρέπεια.
    Σήμερα θέλω να σημειώσω τις σκέψεις μου στο αρτιότερο σχόλιο που υπάρχει εδώ (ουσία και τύπος)του Ευμένη του Καρδιανού:
    Όσα πολυ σωστά κατα τη γνώμη μου, (αν και δεν είμαι ειδικός) γράφεις για το τί ΘΑ πρέπει να γίνει, μήπως έχεις λίγα να μας πεις και για τον ΤΡΟΠΟ που αυτά μπορούν να γίνουν, αφού αυτοί που κρατούν τα κλειδιά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ;
    Μόνο τότε θα υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα μας, αλλιώς ονειροβατούμε όλοι.
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τζίμη 07 Ιουνίου 2010 8:23 μ.μ.: Το παιδί του Πολυτεχνείου Βερνίκος, αφού θυσίασε τόσα πολλά από τη ζωή του τότε (η ζωή και η Eurobank του το αναγνώρισαν), γιατί δεν χαραμίζει ένα από τα δεκάδες 40+ μιλίων που έχει, τέτοιος πατριώτης που είναι; Έτσι και αλλιώς κλαίγεται ότι δεν έχουν δουλειά! Ας του το πει ο ΓΑΠ, με τον οποίο έχουν άψογες σχέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.