14/6/10

Ακυρώθηκε η άσκηση SAR "Reliant Mermaid" μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας

Η προγραμματισμένη ετήσια άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR) για τον Αύγουστο μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, έχει ακυρωθεί και επίσημα. Ο λόγος, η επιδείνωση των διπλωματικών σχέσων μεταξύ των άλλοτε στενών συμμάχων.

Η άσκηση έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα δέκα φορές από τις δύο πλευρές, με τη συμμετοχή των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η συγκεκριμένη άσκηση έχει δημιουργήσει κατά το παρελθόν διπλωματικές τριβές μεταξύ της Αθήνας και του Τελ Αβίβ. Την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2009, η ισραηλινή πρεσβεία στην ΑΘήνα προέβη σε δημόσια ανακοίνωση για τον εφησυχασμό της ελληνικής πλευράς.


Φωτογραφία του τίτλου: Στιγμιότυπο από την Reliant Mermaid τον Αύγουστο του 2009. Διακρίνεται η ισραηλινή κορβέτα INS LAHAV της κατηγορὶας Sa'ar 5 και το ελικόπτερο τύπου Dauphin που μεταφέρει. Η κορβέτα ναυπηγήθηκε από την Northrop Grumman Ship Systems. Είναι το 2ο πλοίο της συγκεκριμένης κατηγορίας και υπηρετεί με το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ από το 1994.
http://fox2e-mag.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Καλός Εβραίος, Κακός Τούρκος....δούλος αναρχικός!!!!

    Ανάλυσις.

    Δεν θα θυμούνται πολλοί ότι το 2006, στον Πόλεμο της Χεζμπολάχ, μόνο δύο αφίσες αναρτήθηκαν σε ολόκληρη την Αθήνα κατά του Ισραήλ και η μία ήταν από την ΚΟΕ). Όσοι όμως θυμούνται, ίσως συγκρατούν την Κρητικιά Χήρα να λέει ότι η Χεζμπολάχ πρέπει να αφοπλισθεί και οι Ισραηλινοί να αυτοσυγκρατηθούν - να μη σφάζουν δηλαδή τόσο πολύ... Στον Πόλεμο της Χαμάς, το 2008, δώρο γενεθλίων στον Ομπάμα, η αντίδραση κατά του Ισραήλ ήταν μεγαλύτερη. Μέχρι και το ΣΥΝοθύλευμα έκανε δηλώσεις. Όχι τίποτα αντισιωνιστικό, αλλά δυο λογάκια τα έβγαλε. Η προαναφερθείσα Χήρα επίσης, ως Υπουργός Εξωτερικών, κατακεραύνωσε τη Χαμάς, που αναγκάζει τους δυστυχείς Ισραηλινούς να σφάζουν... Σήμερα, με το καράβι της Γάζας, η φασαρία ήταν πολύ μεγαλύτερη. Είδαμε αρκετές αφίσες για το φασιστικό και ναζιστικό Ισραήλ (ήμαρτον, Αδόλφε!) και τους υποστηρικτές του, Αθήνα και Λευκωσία. Και μια από τις «σέχτες», λίγο πριν, για πρώτη φορά εδώ και αιώνες ίσως, απειλούσε και κατηγορούσε τον Πάπα. Λεπτομέρεια: ο Πάπας θα πήγαινε στην Κύπρο και θα τα έσουρνε στα μεμέτια. Ο αποκληθείς από το προοδευτικό δημοσιογραφαριό και δικασταριό παρανοϊκός Κουνταρδάς που ομολόγησε τη δολοφονία προσωπικού Ασφαλείας και παραδόθηκε οικειοθελώς επειδή σιχάθηκε τα αντιεξουσιαστικά μιάσματα (και γι αυτό τον λένε τρελό, και όχι, όπως θα ανέμενε κανείς, επειδή ήταν τόσα χρόνια σε αυτά), μίλησε για έλεγχο του αντιεξουσιαστικού χώρου από την τουρκική και την ισραηλινή πρεσβεία. Δεν είπε για αγγλική, αμερικανική (αν και γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί είναι ανακατεμένοι, βλέπε υπόθεση Πλυμ). Μίλησε για τις άλλες δύο. Αντί να επέμβει εισαγγελέας με το συνταγματικό άρθρο περί εσχάτης προδοσίας, τον κλείδωσαν για να του βγάλουν το σκασμό. Και το έλεγε ο άνθρωπος ότι οι υπαίτιοι «δεν θα συλληφθούν ποτέ» (και αν συλληφθούν, λέμε εμείς, με δικαστές της «Νομικής» και υπουργούς του Πολυτεχνείου, φυσικά αφήνονται ελεύθεροι, όπως ακριβώς με τους ιδίους λειτουργούς ο Παπαγεωργίου σαπίζει).

    Δήθεν καυγάς

    Τι μας λένε όλα αυτά; Ότι μαζί με το περιοδικό «Κόντρα» (5/6/2010, τ. 601), που λέει ακριβώς τα ίδια, βρήκαμε τις αναρχικές φράξιες που ελέγχονται από τα Μεμέτια. ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες, που κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο για τη σφαγή από τους πειρατές εβραίους, ελέγχονται από αυτούς. Έτσι, το αντισιωνιστικό μένος των 2-3 αναρχικών φυλλάδων εστιάζεται-βολικά για τη Άγκυρα- και κατά Αθήνας-Λευκωσίας που εξισώνονται με το Ισραήλ (ναι, οι σφαγμένοι από τους Τούρκους Κύπριοι με τους χασάπηδες του Τελ Αβίβ) και κατά του Πάπα που πήγε στην Κύπρο και που πρωτύτερα δεν απασχολούσε κανέναν, παρά τον φιλοσιωνισμό που επιδεικνύει και τις απίστευτες καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών από την Καθολική Εκκλησία. Άλλωστε στην κακομεταχείριση παιδιών τα Μόγγολα έχουν πλούσια παράδοση. Για την οποία κανένα προοδευτικό π...ό δεν μιλά. Φωνάζουμε για τα δικαιώματα των παιδιών, (δηλαδή αν τα αφήσουμε στα ολοήμερα σχολεία να γίνουν αναρχικά και γενίτσαροι, όπως υπαγορεύει η Δραγώνα και το Μ-Λ ΚΚΕ, ξεσπαθώνουμε κατά της παιδοφιλίας, αλλά ΠΟΤΕ όταν αυτή προέρχεται από μουσουλμάνο μετανάστη ή κατακτητή...).


    Συνέχεια του άρθρου στον
    http://elkosmos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακυρώθηκε η άσκηση SAR "Reliant Mermaid" μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας

    A στο διάλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως, η ελληνο-ισραηλινή άσκηση δεν διακόπηκε επειδή κάποιος από το ΥΠΕΞ στενοχωρήθηκε για την σφαγή από τους Ισραηλινούς στα διεθνή ύδατα, αλλά γιατί οι ίδιοι οι εβραίοι αποχώρησαν στο Ισραήλ αφού οι ΕΔ του τέθηκαν μετά τα γεγονότα, σε γενική επιφυλακή.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.