19/6/10

Το βραβείο Wooldrow Wilson στον… Νταβούτογλου

Ο καταιγισμός διεθνών βραβείων που λαμβάνουν τους τελευταίους μήνες οι σύγχρονοι ηγέτες της Τουρκίας συνεχίστηκε με την απονομή στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του βραβείου «Wooldrow Wilson for Public Service».

Η απονομή έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης από τον Μάικλ Βαν Ντάσεν, υποδιευθυντή του «Wooldrow Wilson International Center».Εμφανώς συγκινημένος ο νέο-Οθωμανός στοχαστής και πολιτικός σημείωσε πως «εάν το έδαφος γύρω μας αλλάζει δεν μπορούμε να κρατηθούμε σταθεροί. Μόνοι οι αρχές που έχουμε αποκτήσει μας βοηθούν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και σταθεροί».

Ο Τούρκος νέο-Οθωμανός ειρηνιστής πολιτικός υπογράμμισε ακόμα πως «Τα ιδανικά της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα. Θα ομαλοποιήσουμε (normalize) την ιστορία μας και την γεωγραφία.» και συνέχισε λέγοντας πως «πλανήτης χρειάζεται ένα νέο παράδειγμα. Η Τουρκία και οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα νέο παράδειγμα μέσα στην διαμορφούμενη νέα τάξη πραγμάτων. Το ισχύον σύστημα δεν ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις».

Το defence-point.gr δεν μπορεί παρά να σημειώσει πως ο χριστιανο-προτεσταντικός ιδεαλισμός του Wooldrow Wilson και η αγγλοσαξονική ρεαλιστική του στάση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνάδει με τον πανισλαμικό ιδεαλισμό και Οθωμανικό ρεαλισμό που ο Αχμέτ Νταβούτογλου εκπροσωπεί.Τα γεωπολιτικά και γεωπολιτισμικά αρχέτυπα του Αγγλοσαξονικού κόσμου ουσιαστικά βρίσκονται στον αντίποδα των γεωπολιτικών και γεωπολιτισμικών αρχών του Νέο-Οθωμανικού Ισλαμισμού. Προς επίρρωση της συγκεκριμένης άποψης πολλές φωνές στις ΗΠΑ ζητούσαν να μην απονεμηθεί στον Τούρκο πολιτικό μία τέτοια διάκριση ειδικά υπό το βάρος των πρόσφατων γεγονότων στην θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

http://www.defencepoint.gr

12 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Νταβούτογλου !!!
    'Αντε και σ' ανώτερα!
    Να πάρεις και το NOBEL για ...πλύσιμο.
    Αυτό που δίνουν οι 29 Κατασκευαστές Πλυντηρίων !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω πως ο κος υπεξ βρίσκεται σε κατάσταση έξαψης.
    Είναι σε μία σπάνια θέση να βλέπει , θεωρητικός ών, τις θεωρίες του να δοκιμάζονται στην πράξη.
    Θα μάθει με πικρά δάκρυα την ισχύ της παροιμίας ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.
    Αν οι θεωρητικοί μπορούσαν να εφαρμόζουν στην πράξη τις θεωρίες τους δεν θα λέγονταν θεωρητικοί.
    Αν αυτά που εφαρμόζουν οι ενεργοί πολιτικοί μπορούσαν να γραφούν σε βιβλίο αυτό θα ήταν στα συρτάρια ή καμμένα ή φυλασσόμενα σε λίγα αντίτυπα.
    The choice is yours.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δικοί μας τι βραβεία θα πάρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Της Παγκοσμιας εθνοπροδοτικης μαλακιας.Παναρχαιον βραβειον θεσπισθεν απο τον Ξερξη και το οποιον διδεται ανελλιπως απο τοτε σε 'ελληνες' αξιωματουχους και ενιοτε σε απλους πολιτες.Στο βιβλιον Γκινες αναφερεται οτι τις περισσοτερες φορες το βραβειο αυτο εχει κερδιθει απο 'ελληνες'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 19 Ιουνίου 2010 5:18 μ.μ.

    Marketing.. κατάφεραν να πουλήσουν μία ολόκληρη χώρα μαζί με τον λαό της! Το αξίζουν, πώς να το κάνουμε; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2010 5:18 μ.μ.
    Οι δικοί μας τι βραβεία θα πάρουν?
    ---------------------
    Το Μέγα Βραβείο Ανοιχτής Παλάμης!!!
    Τους το έδωσαν οι συγκεντρωμένοι έξω από την Βολή πολίτες πριν μερικές εβδομάδες!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος Ο/Η ΝΑΙΑΣ είπε...

    Της Παγκοσμιας εθνοπροδοτικης μαλακιας.


    Δεν νομίζετε ότι αυτή τακτική των ύβρεων δεν τιμά κανένα αλλά εκθέτει και το ιστολόγιο το οποίο μας φιλοξενεί; Ίσως κάτι τέτοιο να αποβεί πάτημα για κάποιους ακόμη και να κλείσουν το ιστολόγιο του Ινφογνώμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Κικο,εχεις δικιο αλλα οταν σε πνιγει ο θυμος βγαινεις απο τα ρουχα σου.Παντως το ιστολογιο μας ειναι το τελευταιο που μπορει να κλεισουν απο καποιες λεκτικες αστοχιες αλλα απο ενοχληση για εθνικα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 20 Ιουνίου 2010 1:37 μ.μ.

    Φίλε ανώνυμε άπαντες μας πνίγει ο θυμός και μπορώ να σου πώ πως ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ο φίλος Ο/Η ΝΑΙΑΣ είναι και πολύ ελαφρύς,αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε και κάποιες αξίες και να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας.



    Παντως το ιστολογιο μας ειναι το τελευταιο που μπορει να κλεισουν απο καποιες λεκτικες αστοχιες αλλα απο ενοχληση για εθνικα θεματα.

    Ακριβώς για αυτό το λόγο γράφω:

    Ίσως κάτι τέτοιο να αποβεί πάτημα για κάποιους


    Φιλικά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ίσως κάτι τέτοιο να αποβεί πάτημα για κάποιους"

    Ποιοί είναι οι κάποιοι Κίκο;

    Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι δικοί μας .από το 1921 -2010
    Κατάφεραν και έπεισαν έναν ολόκληρο λαό ότι δεν αξίζει τίποτα, δεν είναι παραγωγικοί εργατικοί.
    Κατάφεραν να τον πείσουν ότι για το κάθε τι που θέλει πρέπει να περάσει από το γραφείο ,να νοιάζεται για το κώμα .και όχι για την πατρίδα.
    Κατάφεραν και μας έπεισαν ότι κάθε τι ξένο κάλο αρκεί να μην θυμίζει Ελλάδα.
    Κατάφεραν να κτίζουμε 70μινταρια σπίτια.....και να απαιτούν να γίνουμε πολύτεκνη
    Κατάφεραν όλους τούς Ελληνες να μην θέλουν να μιλούν ελληνικά.
    Μπράβο τους να νιοθουν υπερήφανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Δεν νομίζετε ότι αυτή τακτική των ύβρεων δεν τιμά κανένα αλλά εκθέτει και το ιστολόγιο το οποίο μας φιλοξενεί; Ίσως κάτι τέτοιο να αποβεί πάτημα για κάποιους ακόμη και να κλείσουν το ιστολόγιο του Ινφογνώμονα."

    1) δεν θεωρείς ότι οι πολιτικοί μας, με τις τακτικές τους οδηγούν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό και ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απαρτίζονται από χαμηλής νοημοσύνης τυχοδιώκτες; Μιλάμε για τους παρόντες και όλους τους προηγούμενους, για δυναστεία ατάλαντων/ανεγκέφαλων δηλαδή και ίσως ακόμα και βαλτών. Δεν δικαιούνται ένα κατάλληλο βραβείο και αυτοί; Έ, για κάτι τέτοιο μιλάμε και κάνουμε... προτάσεις!


    2), αλήθεια πιστεύεις ότι θα κλείσουν ένα "καθώς πρέπει" εκτενές και άριστο ιστολόγιο επειδή δύο-τρεις σχολίασαν "απρεπώς"?

    Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.