17/2/11

Νέα νομοθεσία για τη φύλαξη των συνόρων της ετοιμάζει η Τουρκία

Παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν συλλαμβάνονται στα σύνορα της Τουρκίας
  Παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν συλλαμβάνονται στα σύνορα της Τουρκίας 

Αναδιοργανώνει τον τρόπο φύλαξης των συνόρων της η Τουρκία, ώστε αυτά να ελέγχονται «περισσότερο αποτελεσματικά» και να περιοριστεί η παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ζεκεριά Σαρμπάκ, τον Τούρκο βοηθό υφυπουργό Εσωτερικών.



"Η Τουρκία αναδιοργανώνει τη φύλαξη των συνόρων ώστε να καταφέρει πλήγμα στην παράνομη διακίνηση ατόμων και την παράνομη μετανάστευση από τα εδάφη της προς την Ευρώπη", είπε ο Τούρκος βοηθός υφυπουργός Εσωτερικών Ζεκεριά Σαρμπάκ, μιλώντας σε σεμινάριο με θέμα "Διάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μετανάστευσης προς την Ευρώπη" που οργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη η τουρκική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τόμας Χάμαρμπεργκ.

"Η κυβέρνηση μας έχει αποφασίσει να τροποποιήσει τη νομοθεσία, να εγκαινιάσει νέες πολιτικές και πρακτικές για τους πρόσφυγες και να διεξάγει περισσότερο ενεργά τη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα", είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ σε δύο χρόνια και η Ε.Ε., η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες καθώς και ΜΚΟ συμμετείχαν στην διαδικασία λήψης των σχετικών αποφάσεων.

Ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τόμας Χάμαρμπεργκ επισήμανε ότι το μεταναστευτικό συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ευρώπης και ότι υπάρχουν ζητήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδιαιτέρως των παιδιών και των αιτούντων άσυλο.

"Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών , των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, με παράλληλη διαχείριση του ρεύματος μετανάστευσης, συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευερωπαϊκή Ένωση αυτή την περίοδο. Μια λειτουργική πολιτική αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων θα πρέπει να περιέχει μια ανθρώπινη προσέγγιση για την ανάγκη προστασίας των μεταναστών και την ενσωμάτωση τους" δήλωσε ο Τ. Χάμαρμπεργκ. http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=252400

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.