15/3/16

Τουσκ από Κύπρο: Καμία τρίτη χώρα πιο σημαντική από τα κράτη της Ε.Ε.

«Η Ε.Ε. είναι μια ένωση 28 κρατών - μελών. Η Κύπρος είναι τόσο σημαντική, όσο κάθε μέλος, καμία τρίτη χώρα δεν έχει περισσότερη σημασία από τα κράτη της Ενωσης», τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε δηλώσεις του από τη Λευκωσία, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.
«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω πως δεν έχουν αλλάξει οι κανόνες ένταξης στην Ε.Ε. Θα ήθελα να κάνω και ένα σχόλιο για την οικονομία. Πριν τρία χρόνια βρισκόσασταν στην άκρη μιας αβύσσου, σήμερα έχετε σταθεί στα δικά σας πόδια. Αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα των δικών σας προσπαθειών και είναι πολύ καλό σημάδι και για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Τουσκ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης, τόνισε πως η Κύπρος στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας, όμως πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προϋποθέσεις του πρωτοκόλλου, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία δεν προτίθεται να συναινέσει στο άνοιγμα κανενός κεφαλαίου στην διαπραγμάτευση, αν η Αγκυρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, σημείωσε ότι υπάρχει κατανόηση για τα προβλήματα της Ελλάδας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Φοβου τον Τουσκ ,οταν κολακευει !!!Πισω απο τις κολακειες του Τουσκ κρυβονται οι πιεσεις της Ε.Ε προς την Κυπρο να συνεναισει στο ανευ ορων ξεπουλημα της Ε.Ε προς την Τουρκια !!!Ισως το οχι της Κυπρου σωσει καπως αξιοπρεπεια της Ε.Ε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.