2/4/17

Οι Μάχες στη Δυτική Μοσούλη

Μέλη της ERD αναζητούν ένα δωμάτιο με πεδίο βολής
προς τη θέση κάποιου ελεύθερου σκοπευτή του ΙΚ.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες διεξάγονται σκληρότατες μάχες στη δυτική πλευρά της Μοσούλης. «Κλίμα» από αυτές τις μάχες μας μεταφέρει άρθρο του Matt Cetti-Roberts που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο War is Boring.
Ο ουρανός πάνω από τη δυτική Μοσούλη είναι γκρίζος και βαρύς. Πυκνά σύννεφα απλώνονται μέχρι εκεί που μπορείς να δεις δημιουργώντας ένα ζοφερό συναίσθημα σε μία πόλη που είναι ήδη πολύ επικίνδυνη.
Στην είσοδο μιας αυλής κείται το σώμα ενός μαχητή του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) καλυμμένο με ένα κόκκινο χαλί και περιτριγυρισμένο από μπάζα και τρυπημένες από σφαίρες λαμαρίνες. Ένα βρώμικο σκυλάκι, αδιάφορο για τις μάχες που συνέβαιναν γύρω του, κουρνιάζει στο νεκρό σώμα και παρακολουθεί μία ομάδα Ιρακινών στρατιωτών της Μεραρχίας Άμεσης Αντίδρασης (Emergency Response Division – ERD) να προσπερνούν γοργά.
Οι στρατιώτες δεν δίνουν σημασία στο κουτάβι καθώς περνούν – τέτοιες εικόνες τις συναντούν συνέχεια στις μάχες για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το ΙΚ.
Η Φάση ΙΙΙ της Επίθεσης στη Μοσούλη είναι η επιχείρηση για την ανακατάληψη της δυτικής πλευράς της πόλης που άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου 2017. Στο νότιο μέτωπο της επίθεσης η ERD και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανακατέλαβαν γρήγορα την ύπαιθρο στα όρια της πόλης, φτάνοντας στο διεθνές αεροδρόμιο της Μοσούλης μετά από πέντε ημέρες μαχών.
Την έκτη μέρα τα στρατεύματα τελικά εισήλθαν στις νότιες συνοικίες, έχοντας κερδίσει εφτά μίλια μέχρι το τέλος της ημέρας. Από τότε όμως η προώθηση μέσα στην πόλη έγινε δυσκολότερη και πιο αργή για τις Ιρακινές Δυνάμεις Ασφαλείας – αλλά όχι χωρίς λόγο.
Για τη συνέχεια con-ops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.