7/6/17

Σκόπια: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

  • (Φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
Όπως είναι γνωστό, η FYROM (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) είναι δημιούργημα του στρατάρχη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο (1892-1980), ο οποίος αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, με την πλήρη υποστήριξη του Ιωσήφ Στάλιν (1878-1953), έφτιαξε μέσα στην τότε Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας ένα ομόσπονδο «κρατίδιο» στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Αξιού με πρωτεύουσα τα Σκόπια, το οποίο ονόμασε «Μακεδονία».

Το κατασκεύασμα αυτό άρχισε να δημιουργεί συστηματικά και με μεθοδική συνέπεια ένα κάλπικο όραμα, μια μελλοντική υποθήκη αλυτρωτισμού και επεκτατισμού εναντίον της Ελλάδος (κυρίως) αλλά και άλλων γειτόνων της περιοχής.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 οι νέες γενιές των Σκοπιανών άρχισαν να διδάσκονται πως «είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και να φανατίζονται με απίθανες και «ιερές» ψευδαισθήσεις αλυτρωτισμού. Έτσι όταν το 1991 διαλύθηκε η Ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία, δημιουργήθηκε –με τις ευλογίες και την υποστήριξη όλων των μεγάλων συμμάχων μας– στην περιοχή που ο Τίτο ονόμασε «Μακεδονία» ένα νέο κρατίδιο το οποίο έσπευσε να αναγνωρίσει, πρώτη και καλύτερη, η Τουρκία.
Το νεαρό κρατίδιο, με πολύ γερές «πλάτες» που τις παρείχαν εξαιρετικά ύποπτοι «προστάτες», δεν άφησε καμιά απολύτως πρόκληση που να μην κάνει απέναντι στην Ελλάδα:
  • Αυτοονομάστηκε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κατέχοντας μόνο το 37% της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας (η Ελλάδα κατέχει το 51%, η Βουλγαρία το 11% και η Αλβανία το 1% περίπου). Προφανώς θεωρούσε πως το υπόλοιπο 63% της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας που της έλειπε, θα της το «χάριζαν» οι ύποπτοι προστάτες της!
  • Έσπευσε χωρίς καθυστέρηση να τυπώσει και να μοιράσει ανά τον κόσμο χάρτες που περιλαμβάνουν και την αρχαία Μακεδονία, δηλαδή την Ελλάδα. Τύπωσε και μοίρασε χαρτονομίσματα με τον Λευκό Πύργο, το έμβλημα της Θεσσαλονίκης – της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας. Δημιούργησε σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, το σύμβολο που βρέθηκε πάνω στον τάφο του Φιλίππου στη βόρεια Ελλάδα. Γέμισε σταδιακά χώρους και πλατείες με «μεγαλοπρεπή» αγάλματα-κακέκτυπα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Και άρχισε να χύνει ποταμούς από κροκοδείλια δάκρυα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς επειδή η Ελλάδα αντιδρούσε στην απροκάλυπτη κλοπή του ονόματος ολόκληρης της Μακεδονίας!
Οι ισχυροί «προστάτες» του γειτονικού κρατιδίου κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αναγνώριση του κάλπικου ονόματος από 130 χώρες του κόσμου οι οποίες είναι απόλυτα φυσικό να μην γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του θέματος της ονομασίας, αλλά όχι της Ελλάδας η οποία πρόβαλε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ – φυσικά ούτε λόγος για πιθανή ένταξη ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

15 σχόλια:

  1. Honestly, who writes these articles?????
    1. We didn't have the balls to take advantage of the situation
    2. Thousands of Greeks live in that country and could serve our interests and the interests of Skopje
    3. Do we prefer to see Albania / Turkey in our northern borders, too?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει ένα βιβλίο του Κυριάκου Βελολπουλου " Μακεδονία και Ύβρεις" , του 1995, που δείχνει ότι στα Σκόπια ζουν πάνω από 250.000 Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι θυμαμαι ο μακαρίτης Προεδρος τους Κιρο Γκλιγκορωφ ειχε παραδεχτει πως υπαρχει μεγαλη Ελληνικη μειονοτητα όπως επισης ειχε πει ότι δεν είναι Μακεδόνες οι σκοπιανοι.

      Διαγραφή
    2. Πολύ έγκυρος δημοσιογράφος ο κ. Βελόπουλος. Εχει στα χέρια του ντοκουμέντα για τα πάντα, ακόμα και "αυθεντικές επιστολές που έχει γράψει ο Ιησούς Χριστός με τα ίδια του τα χέρια" όπως λέει στο τηλεβιβλιοπωλείο του.

      Διαγραφή
  3. Είχαν τυπώσει νόμισμα με τον Λευκό Πύργο και με τον Μ Αλέξανδρο.... https://underinformation.files.wordpress.com/2007/11/019444.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΜΑΚΡΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΤΟΛΜΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ, ΑΘΟΡΥΒΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευριπίδης Μπίλλης
    Ως γνωστόν πολλοί «ημέτεροι» όχι μόνον είναι άσχετοι με το θέμα ή σχετικοί καθοδηγούμενοι παγκοσμιοποιημένα, προσπάθησαν και προσπαθούν να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς με τα αλυτρωτικά τους σχέδια

    Ακόμα και ο νυν πρωθυπουργός εξ όσων ενθυμούμαι είχε παρελάσει στα σκόπια διαδηλώνοντας υπέρ του να τους δοθεί τον όνομα.

    Ελπίζοντας να μην παρεξηγηθώ πάλιν ενημερώνω για το θέμα με τα εξής στοιχεία

    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ
    Του Δ. ΔΗΜΟΥ Αντγου ε.α., Επίτιμου Διοικητή Στρατιάς και Α/ΓΕΕΦ
    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=24815&colid=&catid=42&dt=2008-03-09%200:0:0

    Η περιβόητη δήλωση - Κιρο Γκλιγκοροφ - Kiro Gligorov - June 1992. Δεν έχουμε σχέση με τον Μεγάλο Αλέξανδρο
    https://www.youtube.com/watch?hl=el&v=AbwCp9W-uPw&gl=GR

    Δείτε την εξαιρετική εργασία Καθηγητών του Hellenic Electronic Forum "HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG" υπό την καθοδήγηση του θα έλεγα του Έλληνα πλέον (Νεμαία) Καθηγητή Μίλλερ.
    Letter to President Barack Obama
    http://macedonia-evidence.org/test/obama-letter.html

    Macedonia - The Ashmolean Museum's Testimony 2011
    https://www.youtube.com/watch?v=S7BAhvjzlhI

    ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΝΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΛΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
    https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/34316735654/in/dateposted-public/

    193 ΜΕ ΜΗΛΙΟΣ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΣΙΑ, ΤΑΣΙΑ ΚΤΛ, ΘΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
    http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2008/02/211571.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητσοτάκης παρέδιδε ΟΝΟΜΑ και προφανώς αποδεχόταν το σύνταγμά τους που αναφέρει οτι τα ΣΚΟΠΙΑ εκτείνονταν ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Υπαρχει κανενας αξιοπιστος αναλυτης να μας πει εαν υπαρχει και ποιο το μεγεθος της Ελληνικης κοινοτητας στα Σκοπια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω αυτό το άρθρο είναι κατατοπιστικό:

      http://www.tribune.gr/politics/news/article/356061/250-000-elliniki-mionotita-sta-skopia-yparchoun-makedones-sta-skopia-alla-ine-ellines.html

      Διαγραφή
    2. 250000 ειναι ο Ελληνικός πληθυσμός

      Διαγραφή
  7. Τα πράγματα είναι απλά και οι εξελίξεις επιβραβεύουν αυτούς που απέναντι στους "βιαστικούς" για ενδιάμεσες και συμβιβαστικές λύσεις, αντέτειναν το προφανές : "Ας τους αναγνωρίσει όλος ο κόσμος. Εμείς, ως νόμιμοι τιτλούχοι δεν πρέπει ποτέ να το κάνουμε, γιατί μόνο από το χέρι μας μπορούν να το πάρουν. Αντίθετα, οφείλουμε να εργαζόμαστε για την διάλυση τους, ακόμη κι αν αυτό δε μας συμφέρει."
    Και τώρα που πλησιάζει το μαχαίρι, το τσεκούρι και η φωτιά, η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει ακόμη κι αν δεν αποκτήσει γεωγραφικά κέρδη. Ας αφήσει να φαγωθούν για αυτά σαν σκυλιά οι εχθροί της και βλέπουμε. Μπορεί να πάρει και κανένα δωράκι, αναίμακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είπαμε: Να βοηθήσουμε να διαλυθεί το μόρφωμα στα εξ ων συνετέθει και να προσαρτηθούν τα εδάφη και οι κάτοικοι στα 4 όμορα κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θέμα από κάθε λογική άποψη (ιστορική, πολιτική, γεωγραφική, εθνική κτλ κτλ) είναι προ πολλού εξαντλημένο και αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει από την αρχή της γέννησης του ανιστόρητου προβλήματος η ελληνική πολιτεία θα έπρεπε να ήταν η άμεση με καθε τρόπο διάλυση της απάτης.

    Αλλά τι να κάνουμε αφού από την εποχή του Ίλιντεν (διότι από το 1903 και πριν αλλά και εφεξής κραταει το "άρωμα" (η μπόχα αυτής της απάτης δηλαδή) αυτής της "κολώνιας" και όχι από τον Τίτο), όταν παρ όλη την μπόχα που από τότε αναδίδετο, οι πολιτικοί μας εθνάρχες συνέτασσαν από τότε τα διάφορα σύμφωνα (στιλ Πολίτη - Καλφωφ) για τις μεταξύ μας τάχα μειονότητες.

    Είναι απολύτως λάθος ο χειρισμός να ισχυριζόμαστε ακόμα και σήμερα ότι τα Σκόπια κατέχουν το Χ % της γεωγραφικής Μακεδονίας ή η Βουλγαρία το Ψ % κτλ διότι απλά έτσι δίνουμε εμείς οι ίδιοι λαβή στους Σκοπιανούς να λένε αυτά που λενε, και αυτό διότι όπως είναι γνωστό ο πλανήτης Γη από την δημιουργία του δεν έφερε στις γεωγραφικές περιοχές ταμπελίτσες που τις εμπηξε στη γη ο ίδιος ο Δ η μ ι ο υ ρ γ ό ς και συνεπώς αφου αυτά -τα ονόματα- το έδωσε ο δημιουργός για αυτό και δικαιωματικά ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους.

    Η ονομασία Μ α κ ε δ ο ν ί α είναι όνομα ελληνικό με το οποίο αποκαλούσαν τη γη που κατοικούσαν οι Έλληνες Μακεδόνες (όπως άλλωστε φωναχτά το λέει η Ιστορία και ο Robin Lane Fox κτλ κτλ). Αλλά παρ ΄ ότι το λέει η Ιστορία εμείς συνεχίζουμε να λέμε ότι οι Σκοπιανοί κατέχουν ένα Χ μέρος της Μακεδονίας. Όμως η πραγματικότητα είναι πως αυτοί κατέχουν ένα κομμάτι γης που κατοικείται από ανάμικτες φυλές και πολυποίκιλες εθνικές υπο-ομάδες και ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ. Όνομα δηλαδή που ανήκει αποκλειστικά στους Μακεδόνες Έλληνες.

    ΕΛΕΟΣ λοιπόν! Τα Σκόπια δεν είναι κατά 37% Μακεδόνες επειδή μόνο και μόνο κατέχουν ένα μέρος που κάποτε ήταν εθνικά ελληνικό και ανήκε στους Μακεδόνες. Και είναι σαν και σήμερα να λέμε ότι οι Τουρκο- Μογγόλοι έχουν την κυριότητα του 100% της Ιωνίας, και λέγοντας το και εμείς αυτό να τους δίνουμε το δικαίωμα να ισχυρίζονται πως είναι αυτοί οι κύριοι απόγονοι των Ιώνων (Ο Θαλής ο Μίλησιος δηλαδή ήταν και αυτός τουρκομογγόλος!!!). Αλλά ας μη φοβόμαστε καθότι ακόμα και οι Τούρκοι είναι πιο ειλικρινείς από τους Σκοπιανούς και με το όνομα Ιωνία αποκαλούν την Ελλάδα (Γιουναν-ιστάν).

    ΕΛΕΟΣ πια!!!!! Μπορούμε άφοβα να λέμε την αλήθεια, πως δηλαδή οι σκοπιανοί κατέχουν (πχ) ένα Χ % της γης των Βαλκανίων ή έστω της χερσονήσου του Αίμου. Να το ξαναγράψω; Το όνομα Μακεδονία είναι όνομα εθνικό και αφορά την γη των Ελλήνων Μακεδόνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.