15/6/17

Οι Γάλλοι έχουνε τη μεγαλοσύνη στο αίμα τους...

Θα ξαναπώ την ιστορία:
Σεπτέμβριος του 2011, δημοσκόπηση στη Γαλλία δείχνει 69% του πληθυσμού να θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Μερικές μέρες μετά, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο τότε ΥΠΟΙΚ Μπαρουάν παρουσιάζει και εξηγεί το κονδύλι €11 δισ για τη βοήθεια στην Ελλάδα και τα μέτρα που θα ληφθούν στη Γαλλία με περικοπές και άλλα για να καλυφθεί. Καπάκι, νέα δημοσκόπηση από τον ίδιο οργανισμό. 70% της γαλλικής κοινής γνώμης "να μη δωθεί καμιά βοήθεια στην Ελλάδα".

Το βασικό θετικό και απτό που έκαναν οι Γάλλοι για την Ελλάδα ήταν η επιστροφή €779 εκατ περί το τέλος του 2011, τα κέρδη της γαλλικής κεντρικής τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα. Τότε η επιστροφή ήταν μια χαλαρή παραίνεση σε κάποιο Eurogroup. Μετά ακολούθησαν η Γερμανία, Ολλανδία και άλλοι - θεσμοθετήθηκε το Νοέμβριο 2012 μέχρι να τν πετάξει (την επιστροφή) στα σκουπίδια ο Τσίπρας τον Ιούνιο 2015. Να θυμηθούμε, προεδρία Σαρκοζύ. Οι αλληλέγγυοι σοσιαλιστές με τον Ολάντ μόνο σαχλαμάρες α λα Λιμπερασιόν έλεγαν. Σοσιαλδημοκρατική παπαρολογία.

Κατά τα άλλα, η Γαλλία διεκδικεί το αυτοκρατορικό μεγαλείο με κουβεντούλες και από κοκό τίποτε. Μη ξεχνάμε ότι οι γαλλικές τράπεζες έσπασαν τη συμφωνία τον Αύγουστο 2010 και φόρτωσαν ελληνικά ομόλογα τον Τρισέ. Μη ξεχνάμε την φόρμουλα μετακύλισης των ομολόγων τον Ιούνιο 2011 - αν ονομάζετε Θεό, αύξανε το χρέος! Μας έσωσε η Moody's από τις ανοησίες ονομάζοντάς το προκαταβολικώς πιστωτικό γεγονός. Να θυμηθούμε και τους ειδικούς δημόσιας διοίκησης που, αντί να βοηθήσουν, μπλόκαραν τα πάντα.
Αυτά τα "να τείνουμε χείρα βοηθείας" είναι ωραία. Συγκινούν πολύ τις υπερήλικες κυρίες που διαδήλωναν το Μάιο 1968 και τώρα περνούν τις ώρες τους στο κομμωτήριο για να κάνουν τα μαλιά τους μωβ. Οι Αμερικάνοι, πρακτικοί άνθρωποι, λένε το σοφό: put your money where your mouth is. Βοήθεια για το χρέος της Ελλάδας ζητούν οι σοσιαλίζοντες της Λιμπερατιόν. Από όποιο κόστος πάρουν οι Ευρωπαίοι δανειστές, το 22% θα πληρώσει η Γαλλία. Πενήντα δις ελάφρυνση; Ένδεκα δισ οι Γάλλοι! Όλως συμπτωματικώς, €11 δισ (και ψιλά) είναι το γαλλικό διακρατικό δάνειο του πρώτου μνημονίου. Ας το χαρίσουν μονομερώς και χωρίς σούξου-μούξου με τους υπόλοιπους. Όπως ο Σαρκοζί έδωσε το παράδειγμα με τις επιστροφές κερδών από τα ομόλογα και ακολούθησαν οι άλλοι.
Δεν λέει τίποτε σχετικό η καλή Λιμπερασιόν. Λέει "να βάλουμε το αυτοκρατορικό μας παρελθόν και την φρανκοφονί να ψήσουμε τους Γερμανούς να πληρώσουν". Όλοι μια χαρά θάμαστε! Αφουγκράστηκε το πάνδημο αίτημα ο Μακρόν και σπρώχνει ρήτρα ανάπτυξης! Από σώου καλά ξεκινάμε! Θυμηθείτε τις ακατάσχετες ανοησίες του Ολάντ όταν πρωτοβγήκε και τους βλαμμένους εγχώριους σοσιαλδημοκράτες που μεγέθυναν την παπαρολογία.
George J. Prokopakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.